Witam,
Fundamentalnie:
Mało, ktora spółka może w swojej historii odnotować tak zmasowany atak prywatnych i państwowych
instytucji finansowych w jednym czasie (nie będę oceniał czy na własne życzenie czy nie).
Jedno co mogę napisac to że z tych wszystkich perturbarcji z dużym prawdopodobieństwem wyjdzie
zwycięsko.
Rok 2020 będzię pierwszym od 2015 r. w ktorym spółka osiągnie zysk netto, zysk moim zdaniem
przekroczy zdecydowanie 10 mln zł, ktory co najwazniejsze będzie miał pokrycie w wygenerowanych
przepływach operacyjnych.
Rok 2020 będzie takze pierwszym rokiem od 2014 r. kiedy kazdy kwartał spółka zakończy dodatnim
wynikiem finansowym.
Jest to bardzo istotne ponieważ pokazuje, że w warunkach wielu ograniczeń spowodowanych sanacją
spółka potrafi osiągać zyski oraz generować jedną z wyższych o ile nie najwyższą marże w branży, a
także osiągać znaczną dynamikę wzrostu przychodów.
Z uzyskanych informacji uprawomocnienie układu, wiązać się będzie z zawarciem nowych umów
dystrybucyjnych, które to brak uprawomocnienia blokuje.
Zakładam skokowy wzrost przychodów przy generowaniu marzy pow. 6 % co dla spółki jest priorytetem.
Korzysci skali ktore spółka osiagnie będą takzę dzwignia dla osiaganych wyników finansowych.
Prognouję zysk w III kw. 2020 r. na poziomie 2,9-3,1 mln zł netto.
Technicznie:
Nie ukrywam, że spadek z poziomu 6 zł, wywołał u mnie delikatny niepokój.
Wykres w skali logarytmicznej oraz zniesienia Fibo ewidentnie pokazują jednak , że spadki idealnie
zatrzymały się na wsparciu, a mocne odbcie od tych poziomów oznacza dla mnie kontynuację trendu
wzrostowego.
Dodatkowo jest spora szansa na uformowanie się formacji flagi ktora jest zawsze mocnym
potwierdzeniem kontynuacji trendu.
Moim zdaniem przy obecnych poziomach Action to bardzo atrakcyjna inwestycja.
Pozdrawiam.
Moderator:usunięto treści niezgodne z regulaminem