Mały Miki napisał(a):Tylko ze ta lokomotywa może sie zmienić bo wzrasta prawdopodobieństwo ze podpiszą te umowe z CITY skoro fintech
masz rację Mike i nie chodzi tylko o City ale jak oglądałem ostatnie 3 prezentacje online, a zwłaszcza ostatnią, to zobaczyłem że coraz więcej mówią o projektach dla Corporate Banking, o ingeracji kanałów komunikacji na linii Bank - kosument, teraz jakiś bank na Ukrainie. Mniej jest różnych wizji a więcej kaby wykorzystywania tego co mają, rozwijania tego i wdrażania. Wiem, że taki KIve Bank jeszcze nie w tym roku przyśpieszy (bo żadna firma ot tak, nie wchodzi od razu w duże projekty) ale mam wrażenie, że przyszły rok to będzie właśnie to.
Ciekawy będzie 4 kwartał, ciekawy
i może być tu ciekawie, że jakieś zakupy zrobią, przejęcia. Zarówno Software Mind (bo po to im pewnie kasa), jak i Ailleron.
Może też wejście takiego funda (tam są jedna Amerykanie, a nie nasi), być dodatkowym wsparcie właśnie w pozyskiwaniu zagranicznych kontraktów. Relacje zawsze miały znacznie, a im wyżej i większe pieniądze, tym bardziej.
Dla mnie to jest właśnie moment, by nie myśleć o nich już na zasadzie kilku miesięcy, tylko że wreszcie coś się przełamało tam i dopiero pociąg rusza