Kolejny tydzień zakończony. Tydzień który można podsumować jako dobry. Troszku sobie pospekulowałem ale głównie cieszy mnie kurs na Budimex-ie. Z niepewnego SL-a na 260zł mogę śmiało przesunąć go pod 273zł (tak wychodzi z wykresu dziennego). Ze spółki napływają coraz to nowsze wiadomości o podpisanych nowych kontraktach a to wszystko suma sumarum przekłada się właśnie na trwający trend :)
Bardzo dobrze zachowuje się również kurs na spółce Amrest. Widać "moc" bo kurs nie spada i każda korekta jest na nowo windowana i mamy powrót do kanału gdzie dolną wartość można określić średnio na 24zł. Kurs utrzymuje się cały czas powyżej mojego wsparcia i jak na razie raz było ono testowane ale ładnie odbiło. Trzymam zatem akcje chcący wykorzystać trend do samego końca.
Również na akcjach PEKAO mieliśmy w tym tygodniu korektę i dobrze bo zbliżyły się one do średniej 30 tygodniowej i w niedługim czasie powinien kurs ruszyć do góry. Zawsze takie zbyt dalekie oddalenie od średniej lubi sprokurować spadki a tak będziemy mieli czystą sytuację. Kurs jeszcze sporo ma do mojego wsparcia na 56.60zł więc jestem spokojny.
Bardzo dobrze zachowuje się w portfelu moja jedyna inwestycja w fundusz. Skarbiec Spółek Wzrostowych daje mi po 40 dniach inwestycji już
+22.97% zysku a zaznaczam że jest to średnia ponieważ juz od pierwszej wpłaty dokonałem dwukrotnego dokupienia jednostek uczestnictwa. W planach mam kolejne dokupienie bo skoro fundusz jest tak dobrze zarządzany to tylko z korzyścią dla mnie.
Na piątkowej sesji kupiłem również akcje spółki którą oznaczę jako CFR ze względu na fakt ze znajduje się w portfelu Czterech Faz Rynku prowadzonego przez Wojeteka.
Generalnie portfel w tym momencie ma
+9,46% zysku co bardzo cieszy. Martwi natomiast ogólna strata z całego roku ale zrzucam to na poczet ciągłej nauki. Teraz jestem o niebo mądrzejszy co zresztą potwierdzają moje wyniki osiągane od listopada. Jedyną rzeczą jaką żałuje to to że nie zapisałem się wcześniej na kurs Wojeteka bo mogłem już wcześniej być "na wyższym poziomie" :)
W nadchodzącym tygodniu zakończymy rok rozliczeniowy bo o ile się nie mylę to transakcje zawarte od 28 grudnia będą już zapisywane na poczet 2021 roku.
Cytat:Business and business every day :)