tłumaczyłem to już kilka razy ale powtórze..
jeżeli spółka jest mikrusem ( newconnect) i ma mały obrót albo przez kilka dni w ogóle nie ma to podanie przeze mnie informacji, iż kupiłem akcje albo zamierzam kupić byłoby strzeleniem sobie "w kolano"
podobnie kiedy spółka jest małym misiem..
dlatego dopiero jak uzbierałem to podałem że mam SMS kredyt, PGS czy ostatnio I3d
zresztą sytuacja sprzed kilku dni ... zapytał mnie ktoś mailem co sądzę o yelllow hat , odpisałem że podoba mi się spółka , obserwują biznes itd... i co ? nie wiem czy zbieg okoliczności czy to ten człek zapoczątkował ruch ale papier wzrósł o 50 % i temat dla mnie się rypnął...
podaję taką informację o kupnie mikrusa ( nieujawnionego) po to żeby każdy mógł sprawdzić po ujawnieniu kiedy zacząłem sie interesować tym mikrusem i kiedy zacząłem kupowac...
zreszta jak sprzedaję to tez w przypadku misków czy mikrusów podaje informację jak zakończe sprzedawac.. ale zawsze podaje cenę średnią ważoną zakupu lub sprzedaży..
w przypadku dyzych spółek z odpowiednią płynnościa staram się na bieżąco podawać informację co kupiłem i co sprzedałem
takie przyjałem zasady i tego się będę trzymał, tak jak nie będę ujawniał czy mam portfel o wartości 10 tys, 100 tys. zł czy 5 mln zł.
nigdy nie podaję też ile akcji mam konkretnej spółki, po to żeby ktoś nie szacował mojego zaangażowania w poszczególne akcje i nie probówal wykorzystać tych informacji przeciwko moim inwestycjom
Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..
teraz również na twitter.com