PARTNER SERWISU
chdsqljr
34 35 36 37 38
Fantomas
0
Wpisów: 379
Wysłane: 23 lutego 2011 17:15:28 przy kursie: 2,94 zł
volky napisał(a):
a tak trochę poza tematem CITy zastanawia mnie realność sprzedaży TWo worlds II w liczbie jak donoszą 2 mln sztuk ?

Strona, na którą się powołałeś usiłuje policzyć ile gier kupili gracze, natomiast producenci i wydawcy na ogół podają ile gier dostarczono do sklepów. To jedno.
Po drugi VGC ma najlepsze dane z USA, a tam gra dopiero co wyszła i sprzedaje się całkiem dobrze. Być może nie mają wszystkich danych z reszty świata [szczególnie EMEAA].
Ale faktycznie te infa są zastanawiające - gra zebrała dość średnie oceny, a co do Japonii to nie widać żeby tam robiła furorę.

Volky: pogłoski mówią, że Gears of War 3 to 20 września. Coś czuję przez skórę, że tu znowu ktoś przesunie premierę Shhh

volky
0
Wpisów: 245
Wysłane: 23 lutego 2011 20:17:21 przy kursie: 2,94 zł
fantomas
daj jakiegoś linka czy coś do tych danych bo ja szukam takich stron ...
to co wkleiłem to jest najlepsza mi znana.
Skad wiesz ze się sprzedaje dobrze? TY chyba musisz pracować w topwere

ale co do Two worlds II to nie wierzę w to że sprzedali tak duży nakład.
mam dojście do danych w jednym z hipermarketów i pytałem dziś jak tam u nich "wolumen" obrotu Tam gra się wcale nie sprzedaje.

Jak można sprzedać taką ilość tej gry w 3 tygodnie? ....
Sniper po 7 miesiącach dociera do 1 mln sztuk ... a był w czołówkach list przebojów.
Tutaj raptem niby pierwsze 3 tygodnie a juz 1 mln ? Teraz pisze sie o 2 mln ?!

jeszcze powróce do facebooka
lubie to ~~ 10 tys osób
To nie za mało na grę którą kupiło 2 mln ?!

Teraz w empiku szukałem .... dopiero na 11 stronie TOP znalazłem
Ten przebój jest na 110 miejscu pośród jakiś gniotów ! ŻRÓDŁO

Im więcej szperam tym więcej znajduje i utwierdzam się w fakcie że zrobili taki numer z tą nagonką na 2 mln sprzedaży że głowie się nie mieści taki będzie hit.

reasumując Cd projekt taki właśnie zysk będzie miało jak te pseudo "2 miliony" sprzedanych sztuk Shame on you

Sinuhe
0
Wpisów: 121
Wysłane: 23 lutego 2011 20:43:17 przy kursie: 2,94 zł
Volky, proszę... myślałem, że po roku siedzenia w spółce zajmującej się produkcją i dystrybucją będziesz miał lepsze rozeznanie w rynku gier, a Ty opierasz swoje wnioski na ilości kliknięć na facebook'u (myślałem, że Twój wpis na wątku Optyka o jakimś wskaźniku budowanym na tej podstawie to był żart).

Two Worlds II sprzedaje się fantastycznie, pierwsze półtora miliona egzemplarzy rozeszło się w niecałe dwa miesiące w samej Europie (bez UK) i Azji, a przed premierą w US. To po prostu jest bardzo dobra gra, która wyszła od razu na wszystkie trzy platformy i tu tkwi cały sekret tak wysokiej sprzedaży (jeżeli Wiedźmin trafi na konsolę, jego wynik najpewniej będzie jeszcze lepszy). Niestety w Polsce Two Worlds II nie było hitem, jakim mogłoby być, bo wydawca zawalił sprawę z polskim dubbingiem (i nie, nie był do CDP tylko niemiecki Zuxxez, CDP jest w Polsce jedynie dystrybutorem). Co do ilości egzemplarzy sprzedanych w Polsce i zysku, jaki na tym osiągnął CDP nie będę się wypowiadał, bo dysponuję jedynie swoimi subiektywnymi szacunkami, jednak mogę zapewnić, że nie będzie to "pseudo zysk".

Co do źródeł informacji o sprzedaży, to są chociażby tu:

Two Worlds II zalicza pierwszy milion
www.gry-online.pl/S013.asp?ID=...

Sprzedano już 1.5 miliona egzemplarzy Two Worlds II

Sprzedano już 2 miliony egzemplarzy Two Worlds II

Pierwszy milion Two Worlds II.
www.gram.pl/news_8QrfG,y4_Pier...

Two Worlds II znika z amerykańskich półek
www.gram.pl/news_8QPhHOi1_Two_...

Wszystkie informacje były też potwierdzane na http://www.gamesindustry.biz, ale teraz nie chce mi się tego szukać.

volky
0
Wysłane: 23 lutego 2011 21:07:11 przy kursie: 2,94 zł
@ Sinuhe
Ja te artykuły doskonale znam i widziałem je już wcześniej i dziś także. W grudniu byłem mocno zaskoczony tym faktem. Ale jak się czyta różne artykuły tak się człowiek utwierdza w pewnym przekonaniu.

Dopiero informacja o tym że Sniper sprzedał się w 1 mln sztuk przypadkowo skojarzyłem z wielkim sukcesem "Two worlds II".
Tu 7 miesięcy na początku listy przebojów z pierwszymi miejscami,a tam tak w 3 tygodnie 1 mln (tak to może Starcraft się sprzedawać to rozumiem a nie coś tak mało znanegoThink ).
Wybacz ze tak zdawkowo odpowiem co myślę komentując ....
Sinuhe napisał(a):

Niestety w Polsce Two Worlds II nie było hitem, jakim mogłoby być, bo wydawca zawalił sprawę z polskim dubbingiem (i nie, nie był do CDP tylko niemiecki Zuxxez, CDP jest w Polsce jedynie dystrybutorem).

= więc lipa
Sinuhe napisał(a):

Co do ilości egzemplarzy sprzedanych w Polsce i zysku, jaki na tym osiągnął CDP nie będę się wypowiadał, bo dysponuję jedynie swoimi subiektywnymi szacunkami, jednak mogę zapewnić, że nie będzie to "pseudo zysk".

bo jak źle zrobione to i widać jak się w empiku sprzedaje.... i jaki zysk z tego będzie

Sinuhe napisał(a):
Wszystkie informacje były też potwierdzane na http://www.gamesindustry.biz, ale teraz nie chce mi się tego szukać.

wyszukiwarka strony nie znalazła nic na temat Two worlds II
Edytowany: 23 lutego 2011 21:08

Fantomas
0
Wysłane: 23 lutego 2011 22:05:09 przy kursie: 2,94 zł
volky napisał(a):
fantomas
Skad wiesz ze się sprzedaje dobrze? TY chyba musisz pracować w topwere

W USA wersja x360 ponad 150k, wersja PC ponad 20k. Zatem bardzo dobry początek jak na cRPG. Danych ogólnoświatowych nie mam. Oczywiście dane wydawcy czy producenta będą wyższe bo oni co innego liczą [jak wspomniałem].

volky napisał(a):
ale co do Two worlds II to nie wierzę w to że sprzedali tak duży nakład.
mam dojście do danych w jednym z hipermarketów i pytałem dziś jak tam u nich "wolumen" obrotu Tam gra się wcale nie sprzedaje.

Bo w Polsce sukcesu nie odniosła - recenzje w polskich portalach są słabe.

volky napisał(a):
Jak można sprzedać taką ilość tej gry w 3 tygodnie? ....

TW2 premierę światową miała w listopadzie - w USA się ona opóźniła. Poza tym od razu gra jest na 3 platformy. I trafiła na dobry okres wydawniczy - Gothic 4 okazał się niewypałem.
2 mln są całkiem możliwe - ale żeby tu coś powiedzieć to trzeba by zobaczyć geografię tej sprzedaży.

volky napisał(a):
jeszcze powróce do facebooka
lubie to ~~ 10 tys osób
To nie za mało na grę którą kupiło 2 mln ?!

Zlituj się z tymi lajkami z FB. To już zaczyna być niepoważne.

volky napisał(a):
Im więcej szperam tym więcej znajduje i utwierdzam się w fakcie że zrobili taki numer z tą nagonką na 2 mln sprzedaży że głowie się nie mieści taki będzie hit.

Taki urok branży - robi się PR niestworzonymi opowieściami: a to o najlepszej grafice, niesamowitej wciągającej fabule, innowacyjnej mechanice gry; pokazuje się grafikę z gry, która wygląda faktycznie świetnie tylko nie mówi się na jakim sprzęcie taki efekt uzyskano. Jak się już zupełnie nie ma o czym gadać to puszcza się przeciek o testowaniu wersji konsolowej. Itd. itp. To jest norma - nazywa się to uczenie PR, a po ludzku ściemnianie.
Po premierze już takich opowieści snuć nie można to się opowiada o wykupieniu połowy nakładu w sklepie - tylko zauważ, że nie podali ile sztuk gry w sklepie było. Takie niusy trzeba olewać.

volky napisał(a):
reasumując Cd projekt taki właśnie zysk będzie miało jak te pseudo "2 miliony" sprzedanych sztuk Shame on you

Ja bym W2 tak nie deprecjonował. Powinien się dobrze sprzedać. Wszakże wynik finansowy będzie zależał od tego kiedy się pojawi wersja konsolowa. Wysyp RPGów mamy w tym roku spory i cudów nie ma - jak się zbiegną daty premier to musi się to odbić na sprzedaży. Identycznie jak w przypadku S:GW2 - na jesień zapowiedzianych jest kilka hitowych tytułów z gatunku FPS [GoW3, CoD:MW3, BF3] i ze Snajperem może być różnie.
Edytowany: 23 lutego 2011 22:06

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 23 lutego 2011 22:10:46 przy kursie: 2,94 zł
Jeżeli gra pokazuje się w głównym oknie z ofertami na Steamie, to nie ma bata - MUSI sprzedawać się świetnie, bo tam są listowane wyłącznie największe i najbardziej oczekiwane tytuły.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

volky
0
Wysłane: 23 lutego 2011 22:44:01 przy kursie: 2,94 zł
Fantomas napisał(a):
volky napisał(a):
fantomas
Skad wiesz ze się sprzedaje dobrze? TY chyba musisz pracować w topware

W USA wersja x360 ponad 150k, wersja PC ponad 20k. Zatem bardzo dobry początek jak na cRPG. Danych ogólnoświatowych nie mam. Oczywiście dane wydawcy czy producenta będą wyższe bo oni co innego liczą [jak wspomniałem].

fantomas skąd Ty te bierzesz liczby i dane?
Jak nie chcesz żebym drążył tematu z fb to daj jakiegoś linka Shame on you .... bo to jest wtedy dopiero wiarygodne Liar

Fantomas napisał(a):

Taki urok branży - robi się PR niestworzonymi opowieściami: a to o najlepszej grafice, niesamowitej wciągającej fabule, innowacyjnej mechanice gry; pokazuje się grafikę z gry, która wygląda faktycznie świetnie tylko nie mówi się na jakim sprzęcie taki efekt uzyskano. Jak się już zupełnie nie ma o czym gadać to puszcza się przeciek o testowaniu wersji konsolowej. Itd. itp. To jest norma - nazywa się to uczenie PR, a po ludzku ściemnianie.
Po premierze już takich opowieści snuć nie można to się opowiada o wykupieniu połowy nakładu w sklepie - tylko zauważ, że nie podali ile sztuk gry w sklepie było. Takie niusy trzeba olewać.

Ty chyba pracujesz w jakimś marketingu ...ale dobrze że uświadamiasz nas o takich "metodach".
Po części potwierdzają moje przypuszczenia co do TW2.
I uważam że w takim razie należy ogłosić iż Sniper na PS3 został wyprzedany przed premierą. Skoro inni mogą dlaczego CIA nie może. (lub np Nico ale oni to chyba robią non stop takie PR)

Fantomas
0
Wysłane: 23 lutego 2011 23:28:51 przy kursie: 2,94 zł
1. Przecież linka to prawie sam wyżej podałeś: gamrreview.vgchartz.com/sales/...
VGC nie ma danych spoza USA - trochę to dziwne bo zazwyczaj podają.

2. Znowuż ordynarnie kłamać nie można, bo wtedy będzie się pośmiewiskiem - przecież ktoś to liczy. Dlatego ja w te 2mln TW2 sprzedanych [czy raczej dostarczonych do sklepów] wierzę.

Buziek
0
Wpisów: 100
Wysłane: 23 lutego 2011 23:43:27 przy kursie: 2,94 zł
volky napisał(a):

Dopiero informacja o tym że Sniper sprzedał się w 1 mln sztuk przypadkowo skojarzyłem z wielkim sukcesem "Two worlds II".
Tu 7 miesięcy na początku listy przebojów z pierwszymi miejscami,a tam tak w 3 tygodnie 1 mln (tak to może Starcraft się sprzedawać to rozumiem a nie coś tak mało znanegoThink ).
Wybacz ze tak zdawkowo odpowiem co myślę komentując ....
Sinuhe napisał(a):

Niestety w Polsce Two Worlds II nie było hitem, jakim mogłoby być, bo wydawca zawalił sprawę z polskim dubbingiem (i nie, nie był do CDP tylko niemiecki Zuxxez, CDP jest w Polsce jedynie dystrybutorem).

= więc lipa
Sinuhe napisał(a):

Co do ilości egzemplarzy sprzedanych w Polsce i zysku, jaki na tym osiągnął CDP nie będę się wypowiadał, bo dysponuję jedynie swoimi subiektywnymi szacunkami, jednak mogę zapewnić, że nie będzie to "pseudo zysk".

bo jak źle zrobione to i widać jak się w empiku sprzedaje.... i jaki zysk z tego będzie

Nie mogę uwierzyć jak Ty jesteś ślepo zapatrzony w jedną grę, którą uważasz chyba za największy hit zeszłego roku. Zazdrościsz sukcesu innym? Gra się nie sprzedaje w Polsce, w empiku(!) to znaczy, że jest zła i słaba? No bożesztymój...

Fantomas już pisał, że TW2 trafiło w dobry okres. A jak myślisz czemu Sniper, który też jest średnią grą (ocena według IGN: TW2 - 6.0, S:GW - 5.0) się tak dobrze sprzedał? Też trafił w dobry (dla siebie) okres - wakacje, kiedy nie ma w co grać, nie ma żadnych hitów. A że był w czołówce sprzedaży, a sprzedał się gorzej od TW2? Bo sprzedaż w wakacje jest mała w porównaniu do tej z końca roku i okresu świątecznego.

Serio, weź więcej dystansu. Nie samym snajperem żyje świat elektronicznej rozrywki.

A tak BTW, Starcraft 2 robi 1 mln w 24h od premiery :P.
Edytowany: 23 lutego 2011 23:44

volky
0
Wysłane: 24 lutego 2011 07:48:57 przy kursie: 2,94 zł

buziek napisał(a):
Nie mogę uwierzyć jak Ty jesteś ślepo zapatrzony w jedną grę, którą uważasz chyba za największy hit zeszłego roku. Zazdrościsz sukcesu innym? Gra się nie sprzedaje w Polsce, w empiku(!) to znaczy, że jest zła i słaba?

a Sniper w 2010 nie był największym Polskim hitem ? ....

Czemu mam zazdrościć ? ... Wiedzmin 2 widać że w przed sprzedaży jest nr 10. Więc też uważam że będzie Ok.
Pozostaję przy twierdzeniu że Two worlds 2 zrobiło sobie reklamę ściemą o gigantycznej sprzedaży.
USA po 3 tygodniach ~170 tys .... w Polsce nie idzie ... to gdzie te pozostałe 800k sztuk poszło ?...

Data
0
Wpisów: 3
Wysłane: 24 lutego 2011 15:39:28 przy kursie: 3,10 zł
Świeże dane ze sprzedaży Two Worlds 2 z najważniejszych rynków:
Kod:

France     Germany    Benelux    Russia
PC      4356       60800      2200      ~50000 (nie więcej niż 70000)
Xbox360 4263       13300      1210       3000
PS3     6373       23800      1650       5000

To dane z ponad 3 miesięcy sprzedaży gry na największych rynkach, więc liczby krążące po polskim internecie i wklejane przez kolejne serwisy są wyssane z palca.

Edytowany: 24 lutego 2011 15:48

daab007
0
Wpisów: 449
Wysłane: 24 lutego 2011 16:17:36 przy kursie: 3,10 zł
Kompletnie nie jestem w temacie, ale czegoś nie rozumiem - od zawsze słyszałem, że najwięcej gier schodzi pod konsole, a w tym przypadku tak nie jest..

Skąd taka a nie inna relacja?
I never think of the future - it comes soon enough.
A. Einstein

thecount
2
Wpisów: 115
Wysłane: 24 lutego 2011 16:45:16 przy kursie: 3,10 zł
Nie wiem czy widzieliście, ale CIA będzie produkowało Alien Fear we własnych studiach.

Fantomas
0
Wysłane: 24 lutego 2011 17:05:04 przy kursie: 3,10 zł
Data napisał(a):
Świeże dane ze sprzedaży Two Worlds 2 z najważniejszych rynków:

Można prosić o źródło ?

Data
0
Wysłane: 24 lutego 2011 17:24:52 przy kursie: 3,10 zł
Nie licząc Rosji, źródłem jest GFK.
Twórców Two Worlds nie obowiązują giełdowe obowiązki informacyjne i mogą przekazywać dowolne informacje.

volky
0
Wysłane: 24 lutego 2011 19:58:53 przy kursie: 3,10 zł
Przepraszam być może za prostackie pytanie ... co to jest GFK ?
z checią bym chciał mieć takie dane o ilościach sprzedaży różnych gierek (czasami by się zresztą przydało podlinkować jak coś jest takiego możliwe.

Temtat dzisiejszego dnia
Może ktoś z CITY wypowie sie na temat zerwania tej umowy ... a właściwie to by mnie interesowało jak oni to widzą dalej ...:/ . Jaki stopień prac? Kiedy premiera?
W sumie to mogą być teraz zbyt trudne pytania i nie ma na nie konkretnej odpowiedzi ale mam nadzieję że trochę ktoś nam napisze o tym.

mankomaniak
0
Wpisów: 572
Wysłane: 24 lutego 2011 20:31:06 przy kursie: 3,10 zł
http://www.two-worlds.pl/

Szykuje się 3 część gry. Dlatego się kurs rozpędza!

Cytat:
Za każdym razem staramy się lepiej wykonać naszą pracę i do następnej gry z serii Two Worlds, która ukaże się w 2012 roku, wprowadzimy zupełnie nowy system modelowania 3D oraz animacji.
Co cię nie zabije, to cię udziwni

[**usunięto zakazaną treść**]

Data
0
Wysłane: 24 lutego 2011 20:51:44 przy kursie: 3,10 zł
@Volky GFK -> http://www.gfk.com/ raporty są płatne

volky
0
Wysłane: 24 lutego 2011 21:11:53 przy kursie: 3,10 zł
mankomaniak napisał(a):
http://www.two-worlds.pl/

Szykuje się 3 część gry. Dlatego się kurs rozpędza!

Cytat:
Za każdym razem staramy się lepiej wykonać naszą pracę i do następnej gry z serii Two Worlds, która ukaże się w 2012 roku, wprowadzimy zupełnie nowy system modelowania 3D oraz animacji.

Liar
kłamczuchy jeszcze wylezie ten cały wasz szwindel ... to dopiero kurs się rozpędzi i zrobi wam reklamę.

PS. Dzięki data za linka

Edytowany: 24 lutego 2011 21:12

topfacet
178
Wpisów: 3 453
Wysłane: 24 lutego 2011 21:16:28 przy kursie: 3,10 zł
volky napisał(a):
Przepraszam być może za prostackie pytanie ... co to jest GFK ?
z checią bym chciał mieć takie dane o ilościach sprzedaży różnych gierek (czasami by się zresztą przydało podlinkować jak coś jest takiego możliwe.

Temtat dzisiejszego dnia
Może ktoś z CITY wypowie sie na temat zerwania tej umowy ... a właściwie to by mnie interesowało jak oni to widzą dalej ...:/ . Jaki stopień prac? Kiedy premiera?
W sumie to mogą być teraz zbyt trudne pytania i nie ma na nie konkretnej odpowiedzi ale mam nadzieję że trochę ktoś nam napisze o tym.

@Volky- moze podawaj dokladniejsze informacje a nie pisz ogolnie o tej umowie, watek jest dlugi, nie kazdy wie o jaka umowe chodzi.

Oto link do komunikatu:

www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...

Mysle, ze wszyscy tu zyjemy Sniperem, a malo interesujemy sie innymi grami City. Tym bardziej, ze z tego co pamietam chcieli ja sprzedac w znacznie mniejszym nakladzie niz Snipera.

Komunikat ma raczej wydzwiek neutralny, rozwiazali umowe ale prace sa juz na jakims etapie i beda konczyc sami.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE CIGAMES

34 35 36 37 38

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,261 sek.

pqncupmh
bcbulhjx
jwpvdlqq
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
sfywprau
mgiewfdx
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat