PARTNER SERWISU
nrhhscji
2 3 4 5 6
discopolo
0
Wpisów: 1 035
Wysłane: 17 sierpnia 2010 18:09:29 przy kursie: 17,10 zł
SZACUN cofam obśmianie.
Nie krępuj się z omówieniem podstaw majątku Kulczyków.
Cóż w latach 80-tych rozkręcenie czegoś większego było nierealne bez patronatu PRLowskich służb.

Ale ta maestria to na mój gust raczej sprytny wałek.
W pierszej setce "Forbes" mamy już także prawdziwych mistrzów biznesu.
Określanie Kulczyka "maestro" jednak mnie razi.

Mam Petrola po 19.0 i KOV po 1.7
Lepiej się czuję z KOVem ale przypuszczam że Petrol okaże się lepszy.
Natomiast ci wszyscy którzy weszli w Petrola z nieznacznym dyskontem do ceny emisyjnej już dawno nie żyją i ich kości bieleją na wszystkich frontach.
Pod tym względem KOV jest znacznie lepszy. Chyba że zrobi rajd w okolice kilku groszy za akcję. Wtedy będzie porównywalny z rajdem Petrola.
Edytowany: 17 sierpnia 2010 18:16

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 18 sierpnia 2010 09:57:33 przy kursie: 16,90 zł
Jestem w tzw. szoku, że trzy dni po raporcie wszędzie jest błędny wskaźnik C/WK spółki.
Na przykład:

www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...
Wskaźnik cena / wartość księgowa* 3.81

http://stooq.pl/q/g/?s=kov
C/WK 3.76

www.bankier.pl/inwestowanie/pr...
Cena / WK 3.81

www.money.pl/gielda/spolki_gpw...
Cena / War. Księg. 11,07

gielda.onet.pl/kov,18648,101,0...
P/BV (cena/wart. księgowa): 5,46

notowania.pb.pl/instrument/CA5...
P/BV 3.85

gospodarka.gazeta.pl/Gielda/0,...
P/BV 10,88

Zwracam uwagę na "lekki" rozrzut podawanych danych.
Nie mam żadnej satysfakcji z tego, że SW jako jedyny ma prawidłowe wartości. Wiem skąd to się bierze, po prostu przykładamy się do pracy. Natomiast kilka milionów ludzi (Onet 4 mln, Money 3 mln, Bankier 1,8 mln, itd.) korzysta z błędnych danych.
StockWatch.pl - 55 tys. użytkowników. Może więc jakość danych nie ma znaczenia?
Edytowany: 18 sierpnia 2010 09:58

grabkakosta
0
Wpisów: 25
Wysłane: 18 sierpnia 2010 10:10:06 przy kursie: 16,90 zł
Witam ,

wrócił temat gazu na Ukrainie , więc ponowie pytanie (proszę o opinie) ,czy wzrost cen gazu na Ukrainie , może przełożyć się na wzrost zysku KOV ?? Ceny gazu mają wzrosnąć o 100% , wydaje mi się że dla nas to dobra wiadomość ?

gazownictwo.wnp.pl/mfw-beda-ko...

Mitia
0
Wpisów: 142
Wysłane: 18 sierpnia 2010 10:24:27 przy kursie: 16,90 zł
Cytat:
Nie mam żadnej satysfakcji z tego, że SW jako jedyny ma prawidłowe wartości.
A powinieneś. Rzetelność i dążenie do perfekcji są teraz na wymarciu. Szerzy się natomiast robota na odwal i pretensjonalizm. Widać to nawet na giełdzie.
Edytowany: 18 sierpnia 2010 10:26

Redface
PREMIUM
0
Grupa: Emitent
Wpisów: 391
Wysłane: 18 sierpnia 2010 14:50:39 przy kursie: 16,90 zł
WatchDog napisał(a):
Uzupełnienie do powyższego omówienia raportu półrocznego.
Wrzuciłem je grubo po północy, a już rano pojawiła się w mojej skrzynce wiadomość ze spółki i to nie z agencji PR'owej, tylko od poważnego VIPa, który swoją drogą okazał się normalnym i sympatycznym człowiekiem. Duży ukłon za zdrowe i otwarte podejście do tematu. Rzadko dostaję miłe słowa od spółek, najczęściej straszą mnie KNFem i milionowymi karami. blackeye

Trzy rzeczy, do których postanowiłem się odnieść, dotyczące omówienia:
1. Konwersja skryptu Dr. Kulczyka odbyła się po 1,89 zł, czyli po cenie emisyjnej. Nie chciałem rzucać jakichkolwiek podejrzeń o nieczyste zagrania. Cena emisyjna jest uczciwym rozwiązaniem. Tylko jeśli spojrzeć na lipcową konwersję, to za 5,6 mln USD wydano 10 mln szt. akcji, czyli 0,56 USD za akcję. Kurs dolara 9 lipca był 3,20 zł, co czyni cenę 1,79 zł za akcję, a nie 1,89 zł. Czego nie rozumiem?
2. Wynagradzanie menedżerów akcjami. Wycofuję się ze stwierdzenia "przyznawanie tanich akcji" po informacji ze spółki, że menedżerowie te akcje kupują, płacąc cenę emisyjną 1,89 zł za sztukę. To nie wynikało wprost z treści raportu, ale doczytałem dokładnie, że są one kupowane - więc moja wina, wycofuję się, jest OK.
3. Ocena wejścia na Ukrainę jako sposób dywersyfikacji ryzyka i budowania stabilnej działalności operacyjnej w oparciu o pracujące aktywo, co daje dodatkowe źródło finansowania, etc. etc. Mimo że nie jestem z tej branży, moja ocena jest niezmienna: jak Ventures to Ventures, czyli znaleźć złoże i sprzedać koncernowi z kilkunastokrotną przebitką. Wydobycie to zupełnie inny biznes, na którym oczywiście też da się zarobić, ale nie bez powodu rynek skonsolidował się dawno temu w kilka gigantycznych koncernów, które robią to zapewne taniej i skuteczniej niż maluchy, mają przy tym odpowiednią siłę przetargową wobec równie wielkich odbiorców. Czasem taka dodatkowa działalność pomaga (nowe aktywa, przepływy, doświadczenie), a czasem przeszkadza (odciąga uwagę kluczowych osób, wiąże kapitał, rodzi nowe ryzyka). Zakup jest zgodny z celem emisyjnym, rynek dał na to pieniądze i tego chciał, więc OK. Odczepiam się od Ukrainy.

Pytania do spółki? Myślę, że jest rzadka okazja skorzystać z kontaktu z kimś, komu zależy na przejrzystości i zwraca uwagę na indywidualnych inwestorów.

Witam – czas się ujawnić ;-)
Nazywam się Jakub Korczak, w zarządzie KOV odpowiadam za IR i operacje w CEE.
Tak, jak pisał w swoim poście WatchDog, deklaruję, że będę starał się odpowiadać na zapytania i uwagi dotyczące KOV pojawiające się na forum. Oczywiście uwagi dotyczące KOV i jego biznesu.
W nawiązaniu do wątpliwości, które pojawiły się przy okazji naszego raportu półrocznego:
1. Kwestia konwersji skryptu dłużnego KI na akcje KOV. KI wezwało do konwersji 30 czerwca, a do przeliczenia użyty został średni kurs PLN/U$ według NBP z 29/06. Matematyka: U$ 10.086.842 ÷ (PLN 1,89 ÷ 3,4157 = U$0,5533272) = 5.581.324. Przyznaję, myląca jest tutaj data otrzymania zawiadomienia o konwersji; musieliśmy zaczekać na zarejestrowanie emisji w kanadyjskim depozycie (CDS).[/code]
2. Uwaga o wejściu na Ukrainę. Widzę, że coś polskich inwestorów ciągnie w stronę spółek z inwestycjami skupionymi w jednym kraju ;-)) To tak w formule żartu. A na serio: chcemy dywersyfikować naszą działalność, zmniejszać zależność od jednego kraju/ układu geologicznego/ stopnia zaawansowania projektu itd. Ta strategia została dość obszernie opisana w prospekcie emisyjnym (zapraszam na naszą stronę http://www.kulczykoilventures.com – tam prospekt nadal jest dostępny). KOV nie odżegnuje się też od bycia spółką na poły wydobywczą. Wielkie koncerny są zainteresowane tylko wielkimi złożami, a tych jest raptem kilkadziesiąt. Czy jeśli nie odkryjemy wielkiego złoża (ang. giant field) to stanie się tragedia? Nie! Takie złoża są z powodzeniem 'obsługiwane' przez mniejszych graczy, którzy z czasem rosną do rozmiaru 'średniaków' (przykład: grupa Lundin). Czy na eksploatacji mniejszych złóż można zarabiać? Tak! Przykładów jest wiele, choćby wspomniana wyżej spółka. Czy mamy ku temu kompetencje? Naszym zdaniem tak – kadra zarządzająca to zarówno doświadczeni geolodzy liczne, Końcówka 'ventures' oddaje zaś inny element naszej strategii – zamierzamy łączyć nasze siły i doświadczenie z lokalnymi partnerami . Zdaję sobie sprawę, że dla większości inwestorów na tym etapie stwierdzenia zawarte w strategii nie brzmią przekonująco, ale mam nadzieję, że już niedługo 'po czynach nas poznacie'; czego dowodem kolejne komunikaty w sprawie prowadzonych działań.

Redface
PREMIUM
0
Wysłane: 18 sierpnia 2010 14:59:36 przy kursie: 16,90 zł
grabkakosta napisał(a):
Witam ,

wrócił temat gazu na Ukrainie , więc ponowie pytanie (proszę o opinie) ,czy wzrost cen gazu na Ukrainie , może przełożyć się na wzrost zysku KOV ?? Ceny gazu mają wzrosnąć o 100% , wydaje mi się że dla nas to dobra wiadomość ?

gazownictwo.wnp.pl/mfw-beda-ko...

Odpowiadam (jako KOV):
Te zmiany nie przełożą się na wzrost wyników KUB-Gas, a to ze względu na fakt, że decyzje te dotyczą wzrostu cen dla odbiorców indywidualnych, dotychczas mocno dotowanych przez państwo. KUB-Gas dostarcza gaz wyłącznie odbiorcom komercyjnym, a tutaj górnym pułapem ceny jest cena gazu sprowadzanego przez Gazprom, uzgodniona (hmm...) między Ukrainą i Rosją. KUB-Gas historycznie sprzedawał gaz poniżej tych pułapów, a mimo to jego rentowność była dodatnia. Tutaj poprawa wyników to przede wszystkim zwiększenie wydobycia i w rezultacie sprzedaży, a to będzie możliwe dzięki zastosowaniu nowoczesnych technik wydobywczych. Pierwsze decyzje już za nami, spółka dostała dodatkowe środki na działania idące właśnie w tym kierunku. Pozdrawiam JK

dolarman
0
Wpisów: 594
Wysłane: 18 sierpnia 2010 15:29:15 przy kursie: 16,90 zł
Redface napisał(a):

Miło że będzie można zadać pytania bezpośrednio przedstawicielowi spółki, a nie tylko dywagować i czekać na ogólnodostępne informacje. Mam tylko nadzieje że przy udzielaniu odpowiedzi nie będzie Pan nazbyt asekuracyjny, bo trudnych pytań Pan tu nie uniknie Shame on you .
Jednak rzetelność odpowiedzi może postawić Państwa firmę w zupełnie innej lidze niż ta w której znajduje się Petrol. I tego życzęthumbright
Edytowany: 18 sierpnia 2010 15:39

Redface
PREMIUM
0
Wysłane: 18 sierpnia 2010 16:49:02 przy kursie: 16,90 zł
dolarman napisał(a):
Redface napisał(a):

Miło że będzie można zadać pytania bezpośrednio przedstawicielowi spółki, a nie tylko dywagować i czekać na ogólnodostępne informacje. Mam tylko nadzieje że przy udzielaniu odpowiedzi nie będzie Pan nazbyt asekuracyjny, bo trudnych pytań Pan tu nie uniknie Shame on you .
Jednak rzetelność odpowiedzi może postawić Państwa firmę w zupełnie innej lidze niż ta w której znajduje się Petrol. I tego życzęthumbright

Tu muszę jednak zrobić jedno asekuracyjne zastrzeżenie ;-)
Mogę służyć pomocą w przybliżeniu biznesu KOV, ale tylko bazując na informacjach ogólnodostępnych...
Oj, dzielenie się informacjami niedostępnymi powszechnie marnie by się dla mnie skończyło :-/

addi
0
Wpisów: 1 086
Wysłane: 18 sierpnia 2010 20:14:03 przy kursie: 16,90 zł
Redface napisał(a):
Mogę służyć pomocą w przybliżeniu biznesu KOV, ale tylko bazując na informacjach ogólnodostępnych...
Oj, dzielenie się informacjami niedostępnymi powszechnie marnie by się dla mnie skończyło :-/

SUUUUPER, że Tutaj zaglądasz thumbright ... Twoja obecność świadczy o próbie transparentności spółki thumbright
Moja rada: olewaj prymitywne ataki i odpowiadaj tylko na merytoryczne posty salute
Druga rada: przestrzegaj swoich Mocodawców przed produkcją papieru toaletowego Liar
Taaacy producenci kończą zwykle na ... hasioku (hi hi ... nauczyłem się trochę ślunskiego).
Dla jasności, jako sympatyk AT, KOV zainteresuję się za ok 2 lata wave Przez te 2 lata widzę cięęęęężką pracę przed spółką ... życzę powodzenia wave
Edytowany: 18 sierpnia 2010 20:19

dolarman
0
Wpisów: 594
Wysłane: 18 sierpnia 2010 20:19:22 przy kursie: 16,90 zł
Redface napisał(a):
dolarman napisał(a):
Redface napisał(a):

Absolutnie nie było moim zamysłem namawianie do łamania prawa Speak to the hand Bardziej zależy mi np. na negowaniu bezsensownych i bezpodstawnych plotek, które nierzadko sieją niepokój i mają odbicie w kursie. Ale wszystko oczywiście zgodnie z prawem i w ramach wiedzy którą może Pan się z forumowiczami SW podzielićPray

gru
gru
0
Wpisów: 14
Wysłane: 18 sierpnia 2010 21:24:56 przy kursie: 16,90 zł
wojteksn napisał(a):
Kolejna drukarnia akcji?
demo.e-pap.pl/espi?plik=dane/2...
chyba skończymy tak jak OIL i racje mieli inni.

Hm, tutaj zawsze będzie kłopot w odbiorze przez akcjonariuszy. Z jednej strony spółka musi pozyskiwać środki, po to weszła na rynek, z drugiej jednak ilość akcji jest najdelikatniej mówiąc "spora":). Obawiam się, że tak duża podaż może zepchnąć kurs niżej, ale... fusy, kula, ciastko z wróżbą - narazie TYLKO tam możemy szukać odpowiedzi...

buldi
0
Wpisów: 5 068
Wysłane: 18 sierpnia 2010 21:53:17 przy kursie: 16,90 zł
Redface napisał(a):

Mam bardzo proste pytanie z "tych" ogólnodostępnych - jaka obecnie jest wartość księgowa na jedną akcję?

oraz jeszcze jedno którego proszę nie odebrać złośliwie:

za ostanie 6 miesięcy koszty ogólnego zarządu prawie czterokrotnie przekroczyły przychód i wyniosły prawie 12,5 mln zł , czy zarząd nie planuje "zacisnąć pasa" do czasu osiągnięcia zysków?

Edytowany: 18 sierpnia 2010 21:54

Redface
PREMIUM
0
Wysłane: 19 sierpnia 2010 09:26:47 przy kursie: 16,30 zł
wojteksn napisał(a):
Kolejna drukarnia akcji?
demo.e-pap.pl/espi?plik=dane/2...
chyba skończymy tak jak OIL i racje mieli inni.

(odpowiadam w imieniu KOV)
Taka specyfika biznesu, że potrzebny jest kapitał na kolejne prace. Zgadzam się z opinią, że bez pozytywnych wyników prac w Brunei spółka będzie miała utrudniony dostęp do finansowania z rynku publicznego.
Natomiast w tym konkretnym przypadku - proszę szanownych inwestorów o dokładne czytanie prospektów - jednym z celów emisji była spłata zadłużenia, co właśnie zostało zakończone - te akcje zostały wyemitowane w zamian za skrypt dłużny z Kulczyk Investments, którym finansowaliśmy naszą działalność przez ostatnie pół roku.
Poza jednym skryptem dłużnym, który odziedziczyliśmy od przejętej spółki Triton ((TIG debenture w wysokości U$10mln) w tej chwili nie mamy innego zadłużenia.
A swoją drogą - zaproponowaliśmy rynkowi finansowanie dwuletniego programu prac, który pozwoliłby nam dojść (oczywiście w pozytywnym scenariuszu) do fazy przedprodukcyjnej. Odpowiedź inwestorów była jednoznaczna - czego rezultatem zmniejszona skala emisji - wolą podejście etapowe.

Ad. pytanie o wartość księgową - zgodnie z raportem półrocznym kapitały własne spółki to 599.235.000zł, przy całkowitej liczbie wyemitowanych akcji 401.972.391szt = 1.49zł na akcję.

Ad. pytanie o koszty. Wyższe koszty są wynikiem zdecydowanego zwiększenia aktywności spółki - w drugim kwartale prowadziliśmy już prace nad odwiertami w obu blokach w Brunei, badaniami sejsmicznymi w Syrii oraz nad zwiększeniem produkcji na Ukrainie. To wymaga zaangażowania większego zespołu ekspertów. Do tego dochodzą koszty związane z IPO. Na koniec proszę zauważyć, że przychody to jedynie miesiąc przychodów KUB-Gas (przejęcie sfinalizowane na początku czerwca) - w kolejnych kwartałach będzie to pozycja wyższa.
Ale, oczywiście, spółka będzie póki co przynosiła straty - bez nakładów nie będziemy w stanie doprowadzić do (ewentualnego) wydobycia.
Pozdrawiam, JK

discopolo
0
Wpisów: 1 035
Wysłane: 19 sierpnia 2010 10:41:39 przy kursie: 16,30 zł
@ Redface

Po jakiej średniej cenie dr Jan wszedł w posiadanie akcji?

wachar
2
Wpisów: 124
Wysłane: 19 sierpnia 2010 11:15:39 przy kursie: 16,30 zł
do WD
prosiłbym abyś odniósł się do podanej wartości przez Redface wskaźnika c/w
w monitorze jest podana wartość 1,13 podczas gdy wspomniany przedstawiciel spółki podaje ponad 1,4 , różnica szczególnie wobec danych na innych serwisach może nie jest znacząca ale sam fakt takich rozbieżności jest dość niepokojący

ja w przeciwieństwie do discopolo nie uważam iż wskaźniki te są bez znaczenia, jednostkowo może tak ale wskaźniki ocenia się na zasadzie dynamiki zmian w czasie oraz w kontekście mediany branżowej

i na koniec uwaga do kolegi mówiącego o perspektywie dwuletniej w kontekście możliwych istotnych wzrostów ja raczej sądzę, że wyraźnie pozytywny sygnał rynkowy może być asumptem do znacznych wzrostów, gdy spółka przejdzie do generowania znaczących przychodów z wydobycia to oczywiście będzie możliwy dalszy jest wzrost wartości ale bardziej ewolucyjny niż rewolucyjny. Na dziś inwestowanie w tę spółką jest bardziej oparte na wierze w sukces niż na wiedzy o sukcesie. Ja wierzę w ten sukces. We wcześniejszym swoim poście podawałem argumenty na których te wiarę opieram. W skrócie : dywersyfikacja geograficzna w tym i polityczna, rodzaju surowca (gaz/ropa), profesjonalizm dotychczasowych prezentacji spółki sukcesy i marka głównego akcjonariusza.

drokom
2
Wpisów: 42
Wysłane: 19 sierpnia 2010 11:34:58 przy kursie: 16,30 zł
1,13 (1,69÷1,49) to wskaźnik c/wk a 1,49 to wk na akcję wszystko jest OK
Edytowany: 19 sierpnia 2010 11:40

Redface
PREMIUM
0
Wysłane: 19 sierpnia 2010 12:54:15 przy kursie: 16,30 zł
discopolo napisał(a):
@ Redface

Po jakiej średniej cenie dr Jan wszedł w posiadanie akcji?

Chyba muszę sobie przypomnieć czasy, kiedy pracowałem jako analityk giełdowy ;-)
Według danych pochodzących z prospektu emisyjnego i systemu SEDI (www.sedi.ca -raportują tam każdą zmianę udziałów insiderzy w kanadyjskich spółkach publicznych, a KOV wciąż ma taki status) wychodzi mi coś takiego:

U$m U$ za akcję liczba akcji
maj 2007 8,0 0,65 12 279 763
lipiec 2007 22,8 0,91 25 000 000
grudzień 2008 9,6 0,20 48 000 000
paździer 2009 5,0 0,69 7 232 224
maj 2010 50,8 0,62 82 010 580
maj 2010 14,4 0,58 25 000 000
lipiec 2010 5,6 0,55 10 086 842

Przeliczcie to sobie według kursów średnich NBP w tych okresach.
Mnie (ale to już info od osoby prywatnej, nie przedstawiciela KOV) wyszła średnia ważona cena nabycia na poziomie U$ 0,55, co w przeliczeniu na PLN daje 1,67zł.

Redface
PREMIUM
0
Wysłane: 19 sierpnia 2010 12:55:41 przy kursie: 16,30 zł
wachar napisał(a):
do WD
w monitorze jest podana wartość 1,13 podczas gdy wspomniany przedstawiciel spółki podaje ponad 1,4 , różnica szczególnie wobec danych na innych serwisach może nie jest znacząca ale sam fakt takich rozbieżności jest dość niepokojący

ja w przeciwieństwie do discopolo nie uważam iż wskaźniki te są bez znaczenia, jednostkowo może tak ale wskaźniki ocenia się na zasadzie dynamiki zmian w czasie oraz w kontekście mediany branżowej

i na koniec uwaga do kolegi mówiącego o perspektywie dwuletniej w kontekście możliwych istotnych wzrostów ja raczej sądzę, że wyraźnie pozytywny sygnał rynkowy może być asumptem do znacznych wzrostów, gdy spółka przejdzie do generowania znaczących przychodów z wydobycia to oczywiście będzie możliwy dalszy jest wzrost wartości ale bardziej ewolucyjny niż rewolucyjny. Na dziś inwestowanie w tę spółką jest bardziej oparte na wierze w sukces niż na wiedzy o sukcesie. Ja wierzę w ten sukces. We wcześniejszym swoim poście podawałem argumenty na których te wiarę opieram. W skrócie : dywersyfikacja geograficzna w tym i polityczna, rodzaju surowca (gaz/ropa), profesjonalizm dotychczasowych prezentacji spółki sukcesy i marka głównego akcjonariusza.

Potwierdzam dedukcję kolegi drokoma, ja podawałem tylko mianownik do tej kalkulacji.

grabkakosta
0
Wpisów: 25
Wysłane: 19 sierpnia 2010 23:28:18 przy kursie: 16,30 zł
Witam ,

1. na stronie AED od kilku dni widnieje już kolejna informacja o postępie wierceń
www.asx.com.au/asx/research/co...
, a na stronie KOV nic nowego na ten temat , dlaczego??

a) AED informuje że w przeciągu tygodnia dowiercili się do 2,360 m (1000 m/tydz)
,czy to normalny postęp ??( wcześniej przez tydzień wiercili ok 400 m )

pytam ,ponieważ jeśli są już jednak na tej głębokości to jestem zawiedziony bo liczyłem ,że tu pojawią się jakieś złoża , tak jak na Lukut-1.

2. Mawar-1 ?? Miało być opóżnienie 3 tygodnie ,rozpoczęto już prace ?? Minęły cztery.

3. Lukut-1 . Dalej prowadzone są badania ??

Ps.
dzięki Redface za odpowiedz na poprzednie moje pytanie.

Pozdrawiam

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 19 sierpnia 2010 23:41:56 przy kursie: 16,30 zł
wachar napisał(a):
do WD

Widzę że sprawa już wyjaśniona, ale też przyłożę psią łapę do ekranu: tak, Redface podał WK na akcję (która w zasadzie raportowana jest raz na kwartał, a w międzyczasie można ją oszacować z raportów bieżących o emisjach i rejestracjach nowych transzy akcji - mamy nadzieję, że takowych będzie jak najmniej!), natomiast C/WK wylicza się codziennie (albo jak ktoś chce to co parę minut albo co tick) dzieląc kurs przez WK na akcję.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE SERINUS

2 3 4 5 6

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 3,290 sek.

ntqzcgrf
tuoiqzrv
vtvbgyvs
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
gybynsew
iskqlodj
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat