To raczej napisałem na zasadzie pokazania czegoś co mogłoby być pewnym przełomem, dużą przewagą nad konkurencyjnymi serwisami. Świetny przykład z mint.com (zresztą jaki był szał gdy ruszyli)- ja bym tu nawet nie wchodził w integrację z rachunkami (sam bym z takiej funkcjonalności nie skorzystał). Wystarczyłaby możliwość wprowadzenia tych danych ręcznie. Wiadomo, że to nie jest wtedy rozwiązanie dla wszystkich - byłoby to jednak rozwiązanie dla mnie, co oznacza, że pewnie też dla wielu mi podobnych inwestorów-amatorów.
|
|
3. Przypomniało mi się. Zaznaczam, że zdaję sobie sprawę, że to dyskusyjna funkcjonalność (pod kątem prywatności) i dość trudna do zrealizowania. Krótki opis: podajesz ile akcji danej spółki kupiłeś i za ile, system wylicza średnią, ile w szczytowym dziś momencie mogłeś/-aś zarobić, ile wzrósł/spadł cały portfel (np w założonym okresie czasu), w podziale na spółki - można tu wymyślić sporo przydatnych kombinacji.
|
|
Jeżeli moje postulaty są wtórne, z góry przepraszam - nie miałem czasu czytać wszystkich wpisów na forum. Zresztą to będzie tylko potwierdzenie ich przydatności. 1. Bardzo dużym ułatwieniem dla mnie byłaby możliwość sortowania spółek dodanych do obserwowanych. W moim przypadku dzieli się to na spółki, które kupiłem i takie którymi się interesuję - byłoby wygodnie gdybym mógł je posortować. 2. To jest może trochę wbrew zasadom serwisu i pewnie będzie tu duży sprzeciw ale uważam, że warto byłoby coś takiego dodać (nie będę się teraz rozwodził nad tym, że zamykanie się w obrębie własnego serwisu to nie jest zawsze dobry pomysł (zazwyczaj kiepski), dla potwierdzenia google, facebook, twitter, teraz yahoo etc.). obok wykresu link do np stooq.pl gdzie widzę szczegółowy zapis tego co dziś działo się na danym walorze. I tak to robię, pewnie nie tylko ja, tak robiłbym to klikając u was i ruch byłby od was, nie muszę tłumaczyć ewentualnych wymiernych korzyści. Moim zdaniem stockwatch i stooq mimo wszystko nie są dla siebie bezpośrednią konkurencją i mogłyby współpracować bez obaw. Analogicznie np link do tego serwisu gazety gospodarka.gazeta.pl/Gielda/0,...3. miałem jeszcze jeden pomysł ale chwilowo wypadł mi z głowy, dopiszę gdy wróci na swoje miejsce.
|
|
|
|