Temat:
TECHMEX
|
|
Temat:
TECHMEX
mir_oslaw napisał(a):Emisja prywatna również nie może być zbyt mocno oderwana od średnich wyliczonych cen. Owszem zawierać będzie pewnego rodzaju premie, ale nie może ona być zbyt wysoka, ponieważ mogła by rodzić chęć szybkiej sprzedaży akcji, a to nie jest ideą układów naprawczych. Bank albo wierzy w uzdrowienie i bierze w tym układ albo nie i nie ma układu. Jeśli będzie układ i nowa emisja to przez długi czas papiery te nie będą w obrocie publicznym (jak akcje imienne i akcje będące w portfelach inwestorów instytucjonarnych takich jak np OFE) Popatrzcie na przypadek Vistuli za ile byla emisja akcji dla Fortis Banku 4.85 ponad 100% wiecej od ceny rynkowej. Wierzycielowi ktory obejmie akcje nie zalezy, zeby nastapilo zbyt duze rozwodnienie wiec cena powinna byc wysoka. Nawet przy emisji 8mln akcji WK spadnie tylko do ok. 8zl/akcje. Wedlug mnie cena emisji moze byc ok. 7zl co daloby ok 50-60 mln redukcji dlugow bankowych a to postawiloby Techmex na nogi i pozwoliloby z biezacej dzialalnosci splacic pozostala czesc zadluzenia. Ale to tylko gdybanie bo trudno przewidziec postawe Studenckiego. Przy takiej emisji on schodzi na drugi plan. Pozdro dla cierpliwych posiadaczy Texa. Moze jeszcze nie nalezy popadac w nadmierny optymizm  ale juz nie jest tak
|
|
Temat:
TECHMEX
Komus bardzo zalezy,zeby nie puscic drugich widel!!!!
|
|
Temat:
TECHMEX
Dziala strona Techmexu!!!!
|
|
Temat:
TECHMEX
DnBank sie upiera nad upadloscia likwidacyjna a jednoczesnie wystawia na sprzedaz wierzytelnosci w miare dobrze zabezpieczone pozostali sugeruja uklad. Wiec moze tu nalezy szukac wytlumaczenia dzisiejszej decyzji sadu? Zostawiam pod rozwage......
|
|
Temat:
TECHMEX
aabbcc napisał(a):nie wygląda wam na to że od czwartku ING zaczęło wywalać? Sytuacje Techmexu wszyscy znaja a ING ma tylko 650 tys akcji tj 7,7% kapitalu rynek odwaznych nie bojacych sie ryzyka to wchlonie. Ja uwazam,ze to spekula. ING Bank wystawil wierzytelnosci Techmexu na sprzedaz. Logika mowi, ze ING TFI wywalilby przed tym krokiem i to za duzo lepsza kase niz dzisiaj.
|
|
Temat:
TECHMEX
krewa napisał(a):patrząc na TKO ma się pewność, że ktoś ewidentnie upodobał sobie Techmexa i próbuje wystraszyć posiadaczy o słabych nerwach. Juz ich niewielu zostalo i to dobrze wrozy na najblizsze kilka dni
|
|
Temat:
TECHMEX
przemcio79 napisał(a):jacek17 napisał(a):MaciejP napisał(a):Witam, nerwowo przeszukałem sieć pod kątem nowych info, ale nic nie znalazłem, efekt stop loss czy ktoś, coś wie??? na wszelki wypadek dokupiłem trochę.. Ja cos czuje, ze wkrotce ukaze sie dobre info. ktos probuje namieszac i obkupic sie za tanioche Jacusiu nie pisz tutaj co czujesz, bo nie tacy pisali co czuli a życie pokazało swoje i był płacz, ciekawi mnie jak oceniłeś jedną spółeczkę Techmex, pewno nie masz pojęcia o tym i dałeś wszystkie gwiazdki Przemusiu pozyjemy zobaczymy Raport za 3kw 13.11 posiedzenie sadu 19.11.Kilka dni pomiedzy pokaze jaka jest spolka a cierpliwosc jest dobra cecha.
|
|
Temat:
TECHMEX
mcrc napisał(a):Obyś miał rację Posiedzenie sadu w sprawie upadlosci dopiero 19 listopada. Brak info znaczy, ze trwaja rozmowy. Brak zlej informacji jest dobra informacja.
|
|
Temat:
TECHMEX
MaciejP napisał(a):Witam, nerwowo przeszukałem sieć pod kątem nowych info, ale nic nie znalazłem, efekt stop loss czy ktoś, coś wie??? na wszelki wypadek dokupiłem trochę.. Ja cos czuje, ze wkrotce ukaze sie dobre info. ktos probuje namieszac i obkupic sie za tanioche
|
|
Temat:
TECHMEX
polmoney napisał(a):Niesamowita wydaje się być ignorancja Zarządu odnośnie tego co dalej ma stać się ze Spółką. Spotkania wierzycieli, wnioski o upadłość, a tu Zarząd nic nie robi poza złożeniem wniosku o upadłość z możliwością ukłądu. Prasa rozszarpuje na strzępy "nieudolnych" zarządzających, albo wypisuje takie rzeczy, że w sumie mogłoby to być scenaruszem czeskiego filmu (patrz dzisiejszy PB). Albo mają coś dograne za plecami, albo mają to daleko w d... Podejrzewam,ze maja cos nagrane bo rzeczywiscie totalnie wszystkich ignoruja brak jakiegokolwiek komentarza zarzadu do tego co dzieje sie wokol spolki. Jest to wrecz niepojete wiec musza miec jakiegos asa w rekawie bo generalnie spolka jest perspektywicznie dobra. Podejrzewam jakiegos grubego inwestora strategicznego, ktory zastrzegl sobie pelna poufnosc w czasie negocjacji.
|
|