wvkjxxea
Advertisement
PARTNER SERWISU
cjwsqyzp
grego01

grego01

Ostatnie 10 wpisów
glock-17 potwierdzam tez tak to zrozumiałem
natomiast panowie nie sadzicie że zajmujemy się " watkami pobocznymi" z powodu braku informacji od naszej transparentnej spółki a także jakichkolwiek info od redface ?? - padł szereg pytań w ostatnim czasie i nawet no comment nie było - czuje się troszkę oszukany tą transparentnoscią i wyjsciem przedstawiciela KOV do ludu

lukch - ja bym poczekał jeszcze troche a nie porównywał - bo to nie ma sensu ja uważam że KOV bedzie miał swój czas- na razie buduje rzeczywistość, albo jak ktoś woli przygotowuje grunt pod przyszłe wydarzenia - obserwójac uważnie rynek i sytuacje polityczną a takze koncentrujac się na tym co juz ma i zarabia

Jak dla mnie sposób komunikacji jest OK nie mam ściemy i nikt mi jej nie wciska obiektywnie patrze na to wszystko - brakuje mi tylko informacji odnośnie szczegółów, uważam że na dzień dzisiejszy jest znacznie lepiej jeśli chodzi o politykę informacyjną niż było to na początku teraz emocje opadły "gra" zaczyna nabierać rumieńców.

A Mittal(min właściciel byłej Huty T Sendzimira w Krakowie) i Pan Jan to koledzy od ciepłej filiżanki herbaty- kilka miesięcy temu był o tym artykuł ;-) to tak dla panikarzy którzy myślą że pan JK nie wie co robi-ciekawe czy ta informacja która się tutaj pojawia na forum sugeruje deal dopiero w grudniu, czy może nas zaskoczą szybszą datą akwizycji?

Czekam na AIM king - mam pytanie kiedy oficialne info -i czy możemy już wrócić do rozważań jaka cena na giełdzie w Londynie zakładając wszystko o czym wiemy (lub oficjalnie zostaniemy poinformowani komunikatem) czy nie obawiacie się rozwodnienia kapitału.? Bo że perła nabiera blasku to już wiemy. Ale jest jeszcze takie przysłowie nie rzucaj pereł przed wieprze. Dlatego bardzo mnie ciekawi jak ten temat się rozwinie.

Fundy nie wejdą bo maja takie same narzędzia jak ja ;-) i z nich nic ciekawego w krótkim nie wynika... , - uważam że na dzień dzisiejszy jest jeszcze sporo spółek dających ciekawą perspektywę fundy to wiedzą a u nas nadal duże ryzyko sytuacja zmieni sie diametralnie jeśli klepniemy Nigerię i to jest dla funduszy najważniejsze w obecnej chwili a nie perspektywa Ukrainy i wzrosty parogroszowe i spadki złotowe ,Aczkolwiek perspektywe horyzontalną KOV ma bardzo ciekawą

Pozdrawaim GP

Panowie czym się tutaj podkręcać - jeśli zakładają na 06 08 aparaturę to znaczy że spodziewają się uzyskać zamierzone (cenne) przepływy ( wzmianka w komunikacie o tym że takie urządzenie jest wykorzystywane z sukcesami była po to by podkreślić kolejny dobry news, dziwi mnie że niektórzy tego nie rozumieją - przecież o szczelinowaniu była mowa znacznie wcześniej i w jakim kierunku pójdziemy dobry news bez 2-ch zdań -- oczywiście że lepiej by było by ropa trysnęła ale na to mamy jeszcze czas ;-)
czekam na Newsy z NIGERII

Pozdrawiam

Witam

Pewnie znowu bana dostanę ale mi się wydaje że ta koncesja jest już nasza ;-), nie jestem tylko pewny czy na zasadach tych o których tutaj dyskutowaliśmy - mam nadzieję że info będzie wkrótce ;-), po drugie ja zawsze czytam między wierszami i może znowu za dużo wyczytałem ale jak dla mnie to my mamy tą koncesję, to jest oczywiście moje prywatne zdanie i proszę się nim nie podpierać ;-)

Właśnie Panowie -teksty bardzo wartościowe- jeżeli śledzisz forum to wiesz o zagrożeniach i szansach- i nie ma co skakać sobie do gardeł i powtarzać w nieskończoność tych samych dysput o wzajemnych racjach- ja także jak Krzysiek9 jestem optymistycznie nastawiony, a zarazem jestem świadom zagrożeń- dla mnie obecnie interesującą rzeczą jest -gdzie jest Redface który obiecał odpowiedzieć na nasze pytania. W dobie nerwowej sytuacji na rynkach przydał by się jakiś kontakt ze strony przedstawiciela, kontakt taki pomógł by nam skonfrontować obecną sytuację z naszymi poglądami dotyczącymi perspektyw/oraz zagrożeń płynących z obecnej sytuacji rynkowej.

Bagik- Krzysiek9 własnie podał Ci dlaczego powinno być tak a nie inaczej
- cena na AIM bedzie wyższa według mojej oceny i powiedzmy.... doświadczenia -zgadzam się z nim w znacznej większości.
Po drugie sam się zastanawiam czy się nie przesiąść na AIM mam rachunek w LLoydsie
Po trzecie mod skasował kilka moich ostatnich postów ;-( i dlatego nie masz pełnego obrazu -nie znasz toku rozumowania.
Po czwarte nikt nie powiedział że debiut na AIM bedzie w momencie bardzo nerwowej sytuacji na rynkach (powiem CI nie bedzie to tak z ..doswiadczenia), a z tym się wiąże obecna sytuacja w jakiej jesteśmy a nie przyszła w jakiej będziemy.

Oczywiście jest dużo znaków zapytania? ale bez dobrze stawianych pytań nie uzyskamy satysfakcionujacych odpowiedzi. To jest business a nie zabawka dla dzieciaków/ zagrożenia a i owszem także są ale to jest BUSINESS Stopa zwrotu z inwestycji, bedzie odpowiednia do ryzyka - na dzień dzisiejszy to gro małych słabych graczy wyrzuciło KOV a nasi "wielcy" się jeszcze boją wchodzić. Programy a przypuszczam że nasi "wielcy" maja podobne oparte na tych samych algorytmach co ja mówią im "duże ryzyko" jeszcze nie teraz, ale pytanie czy mam słuchać rzeszy informatyków-analityków odpowiadających przed szefem czy własnej intuicji która ze mnie zrobiła pana swojego losu - jeszcze mnie nie zawiodła???

Z mojej strony zamykam ten temat.

BAGIK napisał(a):
grego01 napisał(a):
Zakładając że wejście na AIM będzie po wyższej cenie nisz cena emisyjna (a wydaje mi się że tak powinno być bo niższa wartość świadczyła by tylko o tym że nic nie zrobiliśmy przez 1,5 roku - a tak nie jest)

Ciekawe rozumowanie. Wyższa cena od ceny emisyjnej ma przekonać potencjalnych kupujących do nabycia akcji? Nie ma wątpliwości, że niższa cena jest bardziej korzystna dla nowych udziałowców, bo daje im większy procentowy udział w całości inwestycji, po prostu za te same pieniądze można kupić większą ilość akcji. Jeśli cena miałaby być czynnikiem popychającym inwestorów na AIM do zakupu to byliby oni jeszcze mniej profesjonalni niż na naszej GPW. Cena będzie zależała od popytu, bo trzeba będzie zdobyć określoną ilość kapitału i tyle. Trudno dzisiaj przewidywać jaka będzie, bo chyba nikt nie podejmuje się przewidzieć co będzie działo się z rynkami w najbliższych paru miesiącach, a do tego może i do ropy w Syrii mogą się dowiercić, pełna loteria.

Bagik -zakładam że przed AIM dostaniemy szereg pozytywnych informacji( to jest warunek)
- a to się przełoży na bezpośrednią wartość spółki, a to z kolei przełoży się na cenę,
-nie sądzę żeby były drukowane bardzo duże ilości akcji (ten temat był poruszany jakiś czas temu-rozwodnienie)
- nie sądzę też żeby dodruk tanich akcji był na rękę władzą KOV
-nie zakładam, że obecni akcjonariusze będą "wydymani"
Uważam że aby ten scenariusz się spełnił- Zarząd musi dołożyć wszelkich starań by nasza spółka była odpowiednio postrzegana do czasu emisji na LSE - i stad moje przypuszczenie że cena wejścia powinna być wyższa.

Zakładając że wejście na AIM będzie po wyższej cenie nisz cena emisyjna (a wydaje mi się że tak powinno być bo niższa wartość świadczyła by tylko o tym że nic nie zrobiliśmy przez 1,5 roku - a tak nie jest)i jeśli trafimy na spokojniejszy czas niż obecne zawieruchy na parkietach, a firma będzie się rozwijała z taką dynamiką jak obecnie) to cena na naszym parkiecie będzie znacznie powyżej poziomów z maxymalnych wzrostów do końca roku a potem to zależy od całej koniunktury rynkowej i sukcesów firmy.

Krzysiek9 napisał(a):
Międzynarodowa krytyka spółki Kulczyka

Cytat:
Prestiżowy Petroleum Economist, magazyn zajmujący się przemysłem energetycznym krytykuje firmy naftowe, w tym notowany na warszawskiej giełdzie Kulczyk Oil Ventures za inwestowanie w Syrii w czasie, gdy tamtejszy reżim krwawo tłumi protesty.

Autor artykułu analityk rynku naftowego Johnny West podkreśla, że równolegle do tragicznych wydarzeń, wstrząsających Syrią trwa normalna praca koncernów naftowych. Podaje przykład brytyjskiego Gulfsand Pertolum, które ostatnio ogłosiło odkrycie nowych złóż ropy oraz Kulczyk Oil Ventures. Ta firma "rozpoczyna wiercenie (..) w odległości pół godziny jazdy od Hamy, gdzie syryjska armia okupuje połowę miasta i gdzie co najmniej 100 protestujących zostało zabitych w ciągu ostatnich 10 dni" - pisze West.

Autor artykułu podkreśla, że w Libii włoski koncern ENI narażając się na ryzyko potrafił zerwać swoje powiązania z reżimem Kaddafiego. I dodaje, że zyski z ropy są krytyczne dla reżimu Assada w Syrii - pochodzi z nich 1/3 budżetu państwa.

Unia Europejska w zeszłym tygodniu zapowiedziała wprowadzenie sankcji na import ropy z Syrii.

prawdopodobnie reżim upadnie szybciej niż myślimy- co do KOV -oni tam jeszcze nie zarabiają a że znany periodyk pisze o KOV (niezależnie w jakim kontekście ) to uważam akurat za dobrą informację, przecież w takim piśmie ścierają się różne interesy różnych wpływowych grup
- oczywiście że szkoda ginacych Syryjczyków, ale tak się rodzi postęp i przewaga ( w bólach)- i ciężko tu polemizować( wystarczy podać przykład Amerykanów jak wpadli do Iraku co pierwsze zabezpieczali ludność czy swoje interesy ???)
-na dzień dzisiejszy KOV nie wrzuca kapitału do rak urzędującej rodziny,już zapłacił i wierci
-rozpoczęte prace pozwolą czy to z tym rządem czy innym na rozwój Syrii i to będzie leżało u podstaw sukcesu firmy

wiesz co zasaniak ja wyrzuciłem funkytown i go nie czytam wiesz dlaczego - dlatego że ten"facet" naganiacz nie umie merytorycznie przedstawić faktów tylko "czarne wizje duzych tankowców rysuje"i zawsze pojawiał się po dobrych informacjach nigdy nie wnosił konkretów tylko wizje -wiesz takie celowe działanie - nie wynikajace bynajmniej z zainteresowania spółką a raczej z poczucia dotkliwych strat gdzieś indziej i z "polskiej zawisci" jak mi się nie udało to tobie też się nie uda - dlatego go nie czytam - na tym forum jest wiele osób przedstawiających zagrożenia o tym się dyskutuje i porównuje niestety funky do nich nie należy

Panowie zestawienie spółek porównawczych, poniżej dorzucam zachowanie kursu w 3 róznych okresach 17 czerwiec (porównywalismy) oraz obecnie na przestrzeni kilku dni 1.08 i po tapnieciu z 5.08

Faroe Petroleum
-Market cap: £ 310.03
-Price: 149.00 GBp
-1.8price: 165.2
-5.8price: 135.9

Afren
-Market cap: £ 1,558.74
-Price: 158.60 GBp
-1.8 price 141.8
-5.8 price 105.5

Northern Petroleum
-Market cap: £ 73.45
-Price: 80.50 GBp
-1.8 price 141.8
-5.8 price 105.5

Salamander
-Market cap: £ 397.23
-Price: 259.90 GBp
-1.8 price 277.7
-5.8 price 267.2

Premier Oil
-Market cap: £ 2,165.00
-Price: 471.50 GBp
1.08-413.0
5.08-348.2

Gulf Keystone
-Market cap: £ 1,074.75
-Price: 146.25 GBp
1.08- 138.5
5.08- 103

Bow Leven
-Market cap: £ 691.64
-Price: 316.75 GBp
1.08-225
5.08-135

Chariot Oil&Gas
-Market cap: £ 351.63
-Price: 194.50 GBp
1.08- 164.5
5.08- 120

Cove Energy
-Market cap: £ 405.07
-Price: 83.25 GBp

1.08-87
5.08-68

Gulfsands
-Market cap: £ 291.79
-Price: 244.25 GBp
1.08-209.2
5.08-185

Rynek amerykański:

Heritage Oil (US)
-Market cap: £ 666.21
-Price: 225.50 GBp
1.08-254
5.08-198

Aminex (US)
-Market cap: £ 59.46
-Price: 7.13 GBp
1.08-7
5.08-6

Oczywiście ze nie da nam to pełnego obrazu ale da nam jakąś skalę porównawczą w momencie ciężkich sytuacji na giełdach ;-) , nie analizowałem spółek tylko czyste zachowanie kursu - i tak jeszcze AIM 100:
17 czerwca 3.905
1 sierpień 3.967
5 sierpień 3.434

dzisiaj leci o około 3 %

Własnie się nad tym zastanawiam jak sytuacja na rynku może wpłynac na wycenę -jak bede miał troszkę czasu postaram sie przyjzec tym porównywalnym spółką na AIM obecnie FTSE250 -0.50 zobaczymy jak sobie radzą z giełdowym "strachem". Bo to też powinno nam dać ogólny obraz czego można się spodziewać.

[*** usunięto informację o własnych transakcjach ***]

-tak sobie myślałem z punktu widzenia moich strategi ,staram się rozważyć (pomijam spadki spowodowane paniką ) czy aby dla KOV własnie niższa cena nie jest tym czego by chcieli(zarząd) przed wejsciem na AIM ? czy takie postrzeganie sprawy ma racionalne podstawy - bo jak zauważyłem to nie ma strasznego "oburzenia " że kurs spada, a kiedyś było około roku temu poruszenie że brak uzasadnionych podstaw itp. (można to sprawdzić cofajac się o ten okres szukajac po artykułach wypowiedziach) ja to pamietam. Zapraszam do dyskusji - bo dla mnie jest tylko jedno wytłumaczenie bojąc się że sprzedaż na AIM nie zakonczy się pełnym sukcesem -KOV -owi na rękę jest mieć tansze akcje- jęśli ktos ma inne zdanie proszę o opinie.

Funkytown@
- nie jesteś merytoryczny jesteś "słabym erudytą " myślę że tankowiec o którym wspomniał rabbit zatonie wg twojej logiki na morzu Chinskim wiozac ropę do Iranu ;-),czy ktoś wie o co Ci chodzi??? naganiasz na spadki pojawiasz się własciwie po informacjach na temat KOV i próbujesz zaistnieć w szerszej swiadomosci od dzisiaj nie obchodzi mnie twoja merytoryka, bo nic nie wnosi, doskonale zdajemy sobie sprawę z zagrożeń i szans i o tym sie tutaj traktuje. IMHO to twoje WTF wg mnie znaczy/ Whiski Tango Foxtrot czyli funkytown wróć tam z kad przybyłeś i tyle w temacie masz u mnie bana- za merytorykę- popatrz onochi znowu cos dołozył merytorycznego na czasie a Ty???

@kastalto

Właśnie odniosłem wrażenie że mówił o AIM w ujęciu Nigerii - przede wszystkim Nigerii(wg mnie jest zakładany pozytywny scenariusz, aczkolwiek daty nie padły -przybliżone terminy jak najbardziej, ale te już znamy. Nie jestem pewny czy KOV nie będzie chciał wrzucić papierów na Londyn, zbyt nisko jak dla nas- może to teoria spiskowa ale to tłumaczy jak dla mnie niski kurs na GPW. Mam wrażenie po wysłuchaniu mowy Red Face (ale to tylko moje odczucie) że bedziemy musieli jeszcze troszke poczekać na godziwą wycene.) Wypowiedz generalnie pozytywna kierunek rozwoju przejrzysty ale jak dla mnie uległa rozwodnieniu wizja dobrej wyceny przed wejsciem na AIM - mam wrażenie że bedzie dużo akcji w bardzo bliskiej korelacji do obecnego kursu KOV.

Wiem ale to sa akurat naczynia powiazane i wrzutki typu "my nie dostalismy kasy" my loklana społecznosc nie mamy dostępu do (oilopoju)" napewno nie słuzą naszej sprawie

Panowie warto przeczytac nie jest tak kolorowo jak nam się wydawało- czekam na jakis komentarz RedFace:

poniżej art z National MIRROR - za mało kasy dostali lub nie dostali

Oil bloc sales: Niger Delta leaders at war with Shell
Font size: Decrease font Enlarge font
SOLA ADEBAYO 21/07/2011 00:10:00
image MD Shell Nig., Mutiu Sunmonu

Controversy raged yesterday in the Niger Delta over the sale of the operating stakes of the Anglo-Dutch oil firm, Shell Petroleum Development Company (SPDC) in the four northern/ north western oil fields in the oilrich belt of the country.

Already, various stakeholders in the oil bearing communities in the region were spoiling for war with the management of the energy giant for alleged unilateral sale of the oil blocs with utter disregard for the interest of the host communities. It was learnt that the indigenes of the oil bearing communities were upset that the facilities were sold without competitive bidding processes to some business men outside the oil communities of the region.

It was further alleged that the deal were shrouded in secrecy to prevent them from benefiting from the exercise. They warned that the deal could trigger fresh security challenges in the region unless President Goodluck Jonathan quickly intervenes. It will be recalled that SPDC sealed the deal for the sale of the Oil Mining Lease (OML) 30 to a Nigerian company, Conoil, owned by a multi-billion businessman, Chief Mike Adenuga, for about $1.3bn. Similarly, OML 42 was offered to another oil and gas servicing company, Nestoil for an unspecified amount. The OML 34 was reportedly sold to Niger Delta Exploration and Production (NDEP), said to be connected with an African oil and gas investment group Petrolin, for about $280m.

Also, OML 40 has been assigned to Starcrest Nigeria , a subsidiary of the locally owned Chrome Group and privately held UK-based Eland Oil and Gas, with a bid around the $150 million. To this end, some embittered indigenes of the oil bearing communities yesterday asked Jonathan to review the transaction in order sustain the prevailing peace in the Niger Delta. One of the host communities to OML 42, Kantu Community in Warri South West Local Government Area of Delta State, lamented that it was not .“carried along despite our high stakes in OML 42..”

The OML comprises Odidi 1 & 2 and Egwa fields of SPDC in Delta State. The community, in an open letter to Jonathan and copied to Delta State Governor, Dr. Emmanuel Uduaghan; the National Security Adviser, Gen Owoeye Azazi (rtd.), and the Director General of State Security Service, was signed by six leaders of the community, including Lt. Col. Satchie Etoromi (rtd.). The community added, .“Any neglect or sidelining of Kantu Community in the sale of and acquisition of the said oil fields (OML 42) without the involvement of Kantu community as equity owners will be resisted.

odnośnie Ukrainy zaczerpnięte z PB

""2011-07-06 Na jakim etapie są prace nad podłączeniem odwiertu M-19 do produkcji ?

Prace nad podłączeniem odwiertu M-19 do produkcji są już na ukończeniu. Zgodnie z naszymi ostatnimi doniesieniami podłączenie nastąpi w tym miesiącu. KOV""

więc jeszcze troszke cierpliwosci jak nie będzie poślizgu to na dniach ;-),

wręcz przeciwnie ;-) Poukładane Państwa generuja zyski w skorumpowanych państwach ;-) bo u nich by to nie przeszło, własnie ze względu na prawo ;-), to nie jest zła wiadomosc to jest wiadomość ze jest potencjał do pracy i rozwoju - punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ;-)

Panowie nie panikujcie, ani nie siejcie, paniki na dzień dzisiejszy nic nie wiadomo na 100 proc i to jest fakt .,po drugie ostatnia wycena ERSTE(pomijam ich żetelność bo wg mnie zanizyli KOV a zawyzyli innych- pisałem o tym wcześniej) 2,40 w żaden sposób nie kalkuluje Nigerii, więc ktos Was chce ubrać w emocionalny kubraczek i nakręca spiralę strachu i niepewnosci. Wg mnie ktoś się przebudził na "czarnym lądzie i chce namieszać, ale na dzień dzisiejszy nie wtopilismy jeszcze, ani zysków nie liczymy w delcie nigru, więc proponuje czekac i nie przegrzewać się emocionalnie

...ja bym się nie przejmował na wyrost ;-) poczekamy i zobaczymy, uważam że ten business w Nigeri to dopiero początek ekspansji KOV na Afrykę-a że jest szum to znaczy że to może być bardzo dobry interes ;-) mimo że schody się pojawiają- nikt nie mówił ze będziemy "walcem do przodu jechać ;-)" przeglądam zachodnią prasę ale nic więcej niz koledzy nie znalazłem, co mogło by nam dać szerszy obraz obecnego stanu rzeczy

-no coż jak patrzę na wycenę spółek z sektora paliwowego przez ERSTE to dopiero mnie smiech ogarnia i nie chodzi mi o KOV (bo jest niedowartościowana według mnie w tej wycenie znaczaco) ale swietne rekomendacje dla innych ;-)(nie napisze dla której z tych spółek ale zapytam za co tak przepłacać za co????

Widać że nasza giełda inwestorzy (a raczej gracze ) to ćmy co do lampy lecą - sami nic nie potrafią przeanalizować. Tyle widać z tego obrazka ;-)wzrostów

Wywiad zupełnie na inny temat -jednakże Kulczyk -poruszył kwestie Nigerii z punktu widzenia szerokopasmowego. Na temat KOV nic nie było powiedziane. Nawiazał do zasobów naturalnych w jakie Nigeria jest bogata - jeśli ktoś chciał doszukać się pozytywnych informacji to usłyszał, ale jeśli KOV dla kogoś jest obcy to ten wywiad i tak nie przybliżył go do zainteresowania się naszą spółką - taka globalizacja w wywiadzie -wpływ na naszą spółkę owego wywiadu - żaden dla szerszej publiki.

Panowie powinnismy myśleć pozytywnie i trzeźwo oceniac -informacje mamy jak na dłoni ja bym w cale nie panikował i zjazdów sie nie spodziewam , może wahania 3 groszy na walorze nic wiecej. A w perspektywie wzrosty pod samą ukraine i WZA, wystarczy takze by KOV potwierdził emisje papiera w Kanadzie bądz w Londynie a kurs poleci w górę - nazwisko Kulczyk nie jest anonimowe w swiecie businessu inwestorzy z LSE czy Kandady wiedzą co to za przedsiewziecie- to te giełdy w szczególności Kanadyjska wyznaczają kierunki rozwoju branży kształtuja trendy- KOV nie zostanie pominięty, IMHO warto być bardzo czujnym bo można przespać wzejście poranka ;-)

niestety na południe -rynek to zdyskontuje mimo że były przesłanki -zobaczymy kto wywala jakie "ewentualne pakiety polecą"dzisiaj czy tylko drobni inwestorzy przeskoczą na inne walory dające zarobić w rok czasu może ale nie musi dzisiaj być ciekawie -warto obserwować bo to wyznaczy kierunek do WZA

ale gryzmoły piszecie - nasze forum oczywiście że nie ma wiekszego wpływu na poczynania "wielkich" poziom uczestników bywa zróznicowany(kazdy ma swój wyższy interes),
- dyskusja jest potrzebna bo rozszeża horyzont, jakie forum tak dyskusja ja uwazam że to forum spełnia moje oczekiwania jest na dobrym poziomie merytorycznym (popatrz na konkurencję -bełkot, popatrzcie na zagraniczne fora )
a ze ktos nie wytrzymuje i ma inne oczekiwania -cóż nigdy nie bedzie ludzi happy w 100% gdzie 2 Polaków tam 3 zdania tyle w kwesti forum

kożystajac z okazji chciałbym poruszyć jeszcze jedna sprawę(wersja rozszeżona)
kwestia nowej emisji a zachowanie kursu,
-kilka możliwych wariantów ale jak dla mnie ten jest całkiem ralany i możliwy :
- kurs jest trzymany na takich poziomach gdyz być może KI chce objac nową emisję (powiedzmy 70%, lub 100 w zaleznosci od strategi ) - wiadomo czym niższa wartosc akcji teraz tym atrakcyjniejsza emisja dla nowych nabywców,(średnia wazona z bodajże 6 mcy)
-emisja bedzie na rynkach anglosaskich tak?
-zakładając niską cenę emisji zagraniczni inwestorzy z naszej GPW mogą próbowac przeskoczyc na stabilniejsze rynki LSE czy Toronto- i ustawic się w kolejce po akcje KOV,
-ale to KI rozdaje karty -więc by nie krzywdzić długoterminowego akcjonariatu po obęciu Pakietu KI dostajemy kolejne jasne info -rynek (LSE)lub Canada wycenia nasza spółkę znacznie wyżej do "godziwej wartośći"
kurs zostaje odblokowany i jedziemy w górę
-z biegiem czasu KI w zależności od rozwoju sytuacji zbywa cześc papierów fundusze łykają

-Wizerunek firmy który reprezentuje RedFace nie zmienia się, dalej jasno i rzeczowo przedstawia info w imieniu KOV rosnie nasza pozycja jako wartosciowego partnera na rynkach,rosną nasze zyski

NIe wiem czy to ma głebszy sens (skróty myślowe ) ale wg mnie jest prawdopodobne jak ktos ma inne zdanie lub znalazł jakies inne kontr-argumenty chętnie przeczytam

Pozdrawiam greg

@zabapinkfloyd

sprawdz mapki z prospektu emisyjnego część 3 strona A21 oraz A 31 www.kulczykoilventures.com/upl...

@quark

Na dzien dzisiejszy to chyba częśienie dotkneło kurs KOV -inwestorzy boja się wiekszej korekty co do Brunei nic nie wiadomo o częsieniu poniżej link do Aktualnie dotknietych obszarów :earthquake.usgs.gov/earthquake...

Prawda jest taka że na Petrolu DT coś ugraja a tutaj - tutaj jest jakas większa gra której nie mogę rozłożyć na cześci pierwsze-- no cóż czekamy na rope tak to rynek chyba odbiera, albo ktoś zwala kurs bo logiczne to nie jest ;-( ja dokupuje na niższych poziomach i albo bede szejkiem albo poganiaczem bydła - mam nadzieję ze komus to blokowanie nie wyjdzie na dobre nadal optymistyczne ale bez euforii

@wojteksn
gwoli wyjasnienia:
Przepraszam ale ja nie jestem krótkodystansowcem także
-a czy info jest cenotwórcze czy nie to sam osadzisz a nie przepisy prawa
- twoim prawem jest szukac i analizowac wszsystkie dostępne informacje
Według mnie firma KOV w osobie Pana Korczaka jest wystarczająco transparentna na tym forum i dzieli się z nami informacjami wg kanonów ich obowiązujących.
Istotne informacje są podawane mniej istotne sami znajdujemy - analizujemy rozcząsamy. Zawsze mozemy spróbować zadac pytanie panu prezesowi ale czy uzyskamy odpowiedz?
-według mnie w miarę ram prawnych RedFace odpowiada - nie wychyla się bo nie może. I tyle w temacie z mojej strony.
Pozdrawiam greg

@wojteksn
to jest informacja cenotwórcza przynajmniej w krótkim okresie dla DT zobacz na zachowanie kursu -kazda informacja jest cenotwórcza zależnie od psychiki gracza i co sobie w głowie za plan poukłada

Witam Panowie mimo że informacje na AED podane są w formie lakonicznej, sprytnie zredagowane zawierają cenne dla nas informacje po pierwsze:
1)nie mamy tylko wody ;-)
2)mamy gaz (nie wiadomo ile-duże cisnienie łatwosc wydobycia;-) taki niuans ale może wart skomentowania przez jakiegoś speca od kopalin)
3)mamy perspektywę (weglowodory)
Sprecyzuję -tydzień temu mieliśmy minorowe nastroje wiadomo dlaczego (Kov ma wodę Petrol ropę)większosc skazuwała L1 na straty - dzisiaj popatrzmy na to przez różowe okulary, rynek jest juz własciwie zdyskontowany, my mamy pozytywną informację, info na bazie którego w dalszej części prac odwiert pozostaje perspektywistyczny, mam wrażenie że mimo wszystko bedzie wisienka na tym torcie. Minus dla AED bo info miało być na początku tygodnia i nie było wzmianki o tym że testy się przedłuża, jednak znając po trosze mentalnosć Australijczyków to nie mamienie i nie wyczekiwanie to sposób ich działania. Blue zone wg mojego zaznaczam mojego przeczucia da nam duże powody do radości"no worries"

A ja tak czytam to wszystko analizuje w jedną i drugą(na tym forum jestem od początku, żeby nie było że świeżak wkłada swoje 5 groszy, to że nie piszę to sprawa drugoplanowa natomiast czytam wszystko;-) i dochodzę do wniosku że komuś bardzo zależało by nagłośnić to niepowodzenie w naszych mediach ,pomijam AED bo KOV musiał to info przedrukować ale skala szumu jest nieadekwatna do zaistniałej sytuacji -ktoś powie przypadek -ale ja szczerze w to wątpię.

Pozdrawiam Greg

projektyue -przeszukaj to forum tam jeden z aktywnych kolegów podaje w przybliżeniu kiedy powinny być info jeśli nie wskocz na strone KOV tam masz postęp prac chronologicznie oraz plany

pozdrawiam GP

poczekajcie -a będziemy wyżej niż przypuszczacie -pytanie kto to przejmie? ja mam przypuszczenie- jest orbita 4 koncernów i wystarczy tylko śledzić wszystkie informacje nie tylko te wąskotorowe z naszej giełdy a mozna b ciekawe rzeczy wyczytać

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 25 października 2012 17:15:01
Liczba wpisów: 78
[0,02% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,525 sek.

ewwserat
avqsxfzu
lyilqlcf
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 654,16 zł +383,27% 96 654,16 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
nwpcnfqh
sxynjamk
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat