Temat:
MWTRADE
A oscylatory powoli wskazują na to, że ten średnioterminowy jest na wyczerpaniu. Dobry czas na zakupy dla tych co są odważni.
|
|
Temat:
MWTRADE
arturpap napisał(a):luka okazała się spadkowa nie startowa chyba że dziś to tylko zasłonięcie tej luki było i jutro do góry ale ogólnie rynek coś niemrawy i to ma wpływa na spółki które szybko rosną ale też równie szybko spadają - dziś jesteśmy po dwóch dniach handlu w miejscu prawie piątkowego zamknięcia Raczej nie spadkowa bo utworzyła się powyżej zamknięcia z poprzedniej sesji. Patrząc na oscylatory można się było spodziewać, że będzie zniżka po wybiciu. Brak jest jeszcze siły do jazdy w górę. Jedno co wydaje się pewnym to, że spadki się skończyły, ponieważ formacja przenikania, która wystąpiła po sesji z 20.10 nie została załamana. Myślę, że będzie trend boczny, albo bardzo powoli do góry. Chociaż mogę się mylić
|
|
Temat:
MWTRADE
kneczaj napisał(a):Ja jak na razie widzę opór na 16zł. A największym oporem jest linia kanału trendu spadkowego. Jak to przebijemy to wtedy będzie można mówić o sukcesie.
Co sądzicie o dzisiejszym wybiciu? Jest luka, ale nie wiem czy można ją nazwać luką startową, gdyż świeczka okazała się czarna. Mi się wydaje, że opór mamy jednak na 16,5, który kreśli linia trendu spadkowego, w którym papier się ostatnio znajdował. 16 to dzisiaj było przebite - najwyższy kurs 16,48. Jeśli chodzi o czarną świeczkę to, można się było spodziewać, że kurs po takim wybiciu pojedzie w dół, gdyż część inwestorów zagrała według taktyki sprzedaż po wybiciu i zakup na dole. Pozytywnym jest fakt, że większość papieru obróciła się w na "górze", a spadki były już przy niższym wolumenie. Wydaje mi się, że papier będzie teraz rósł, ale wolniej niż ostatnio, gdzie dojechał do 20 zł.
|
|
Temat:
MWTRADE
A ja myślę tak: tyle coś jest warte ile ktoś chce za to zapłacić ... skoro ktoś już raz płacił 20 zł za akcję to jest możliwe, że drugi raz zapłaci i jest możliwe, że zapłaci więcej. Jeśli by wartość akcji oceniać li tylko po wskaźniku c/z to kursy akcji były by tak przewidywalne jak pory roku. Nie wiem jak kolega kneczaj oblicza zysk firmy, ja bynajmniej bym się tego nie podjął, nie będąc jej księgowym. Myślę, że ludzie kupują akcję kierując się tym ile mogą one kosztować w przyszłości, a nie tym czy w danej chwili jest ona tyle warta czy nie. Giełda to spekulacja, raz rośnie raz spada ...
|
|
Temat:
MWTRADE
To właściwie Twoim zdaniem jaka jest wartość akcji wcześniej pisałeś cytuję: W tym roku wg mnie będziemy mieli do czynienia z zyskiem około 7,5mln zł (max to chyba 8mln). Cena 16,50 jaka jest teraz daje wskaźnik C/Z około 18,5. Magellan ma C/Z równy około 12. On rozwija się trochę wolniej, lecz uwzględniając jego dochody do końca roku, tak jak zrobiłem to właśnie z mwtrade, C/Z może wynosić nawet mniej niż 10. Wniosek z tego taki, że wskaźnik C/Z MWtrade może i jest ok, uwzględniając rozwój spółki, ale po raporcie za ten rok, a nie teraz. Biorąc to pod uwagę możliwe, że pod koniec roku będziemy mieli cenę 16,50" teraz z 13,80
Wcześniej też pisałeś cytuję: "Raczej poniżej 15zł już nie zejdzie. Mamy wzrost przy małych obrotach, ale z przebiciem EMA20 i kanału spadkowego opartego na szczytach z 1.10 i 17.09.
Mała korekta może jeszcze będzie do 16,50, ale moim zdaniem to max." Niestety tąpnęło do 13,80.
|
|
Temat:
MWTRADE
Ja też zauważyłem formacje przenikania. Rzeczywiście na 15 z kawałkiem mamy opór, ale jak go przebijemy to wydaje mi się ze dalej spokojnie pojedziemy w okolicę 16,3. Biorąc jednak pod uwagę fundamenty spółki i to, że zbliżają się wyniki to raczej spadki powinny się kończyć. Dokupiłem po 13,9 ;)
|
|
Temat:
MWTRADE
Jeśli chodzi o CIA to był dzisiaj komunikat o transakcjach domu maklerskiego oraz zakupie przez członka zarządu
|
|