fakt-raport fatalny, spółka zbliża się do swojego absolutnego minimum. Ale bankructwo jej nie grozi. Zatem to dobry moment do wejścia w tą spółkę. Ja w każdym bądź razie ustawiam zakup na poziomie 11.20 mam nadzieję że jutro zejdzie do tego poziomu. Myślę o niej w perspektywie końca b.r. - moim zdaniem do tego czasu wróci w przedział 15-18zł za akcję
|
|
Temat:
RONSON
Nie jestem przekonany czy najbliższy raport wspomoże kurs akcji tej spółki. Wobec obaw o powrót poważniejszych spadków na szerokim rynku nie sądzę, by wielu inwestorów chciało zamrozić kasę na ronsonie. Zresztą wiele dobrych spółek budowlanych i deweloperskich kisi się od roku na tych samych poziomach (vide polaqua) i zajmują ciekawszy segment rynku niż budowanie apartamentów. Ronson wystrzeli, a jakże, lecz gdy już będzie pewność, że na jego towar znowu wróci popyt. A to może, niestety, potrwać.
|
|
Temat:
POLAQUA
teraz czas na małą korektę w rejon 18zł - rynek jest mocno przegrzany więc i polaqua spadnie - a potem na kolejnym impulsie wzrostowym znów w górę. Na wiosnę sektor budowlany musi rosnąć
|
|
Temat:
POLAQUA
Oj niedobrze się dzisiaj stało. Nici z odwrócenia trendu - zwłaszcza że rynek już kończy korektę wzrostową i wrócą spadki - ale to okazja do zakupów bo spółka raczej nie upadnie a budować w polsce trzeba
|
|
Temat:
POLAQUA
Rynek jest aktualnie bardzo słaby. Duzi gracze zwlekają z zakupami a drobnica - która jak zauważył szanowny przedmówca - zaczyna już pękać. Dlatego polaqua moim zdaniem jeszcze zejdzie w rejon 16-16,30zł/akcja w najbliższym tygodniu. Wtedy planuję też trochę dokupić, bo poprzedni pakiet nabyłem po 17,60. Ja mam na szczęście możliwość zamrożenia kasy na dłużej ale wielu graczy nie - stąd przy dłuższej serii spadków panika, często, jak w przypadku omawianej spółki, bezzasadna fundamentalnie
|
|
Temat:
POLAQUA
Oj te dobre fundamenty polaqua nie pomagają jej teraz i spółka systematycznie traci na wartości.
|
|
Kolastyna to teraz idealna spółka dla ryzykantów. Jeśli nie będzie przejęcia to spółka upadnie, lecz jeśli rzeczywiście ktoś przejmie tą spółkę to będzie kilkadziesiąt procent zysku w kilka dni. Pozdrawiam Świątecznie!!!
|
|