I własnie o to jest pytanie?Czy brałem takie zlecenie pod uwagę....nie brałem a wydaje mi się,że powinienem bo w przypadku przełaamania wsparcia 2.50 kurs wyląduje na 2.0 i kolejno 1.80 itd;(są to prognozy podczas załamania rynku,które jak widac jest prawdopodobne,bo z tego co widzę w ostatnich tygodniach dynamika zwyżkująca łąmie się

być może się mylę?WatchDog

a co myślisz o tym? Zarząd Vistuli poinformował, że nie rezygnuje z rozwoju sieci i do końca roku zamierza otworzyć siedem sklepów. Sześć powstanie w budowanych centrach handlowych w Częstochowie i Krakowie. Grupa będzie w nich mieć po jednym sklepie z odzieżą pod markami Vistula i Wólczanka oraz z wyrobami jubilerskimi W. Kruka. Dodatkowo na warszawskim placu Trzech Krzyży ma zostać otwarty firmowy salon z zegarkami Rolex, który będzie połączony z punktem W. Kruka. W tym roku sieć powiększyła się już o 17 punktów. Większość sklepów powstała w miejscu likwidowanych salonów innych marek, prowadzonych przez spółkę na zasadzie franczyzy (m. in. Cacharel). Teraz grupa ma łącznie 227 sklepów, w tym: 56 pod marką W. Kruk, 70 – Vistuli, 69 -Wólczanki i 32 – Deni Cler.
Prezes spółki zapewnia, że rozwój sieci będzie finansowany ze środków własnych. Jego zdaniem uruchomienie planowanych sześciu sklepów w galeriach handlowych to wydatek poniżej 3 mln zł, czyli średnio około 0,5 mln zł za jeden punkt. Salon na placu Trzech Krzyży ma kosztować trochę więcej.
Vistula ma do spłaty Fortis Bankowi łącznie około 260 mln zł, z czego rozliczenie 198 mln zł ma nastąpić do 2018 r. Główny ciężar spłaty przypada jednak na dalsze lata. Jeszcze w tym roku dług zmniejszy się o 40 mln zł w ramach potrącenia płatności za 8,2 mln akcji Vistuli (ponad 7 proc. w podwyższonym kapitale), jakie obejmie Fortis. W I półroczu tego roku Vistula miała 220 mln zł przychodów i 1 mln zł zysku netto.
Czy takie wiadomości nie trzymają akconariuszy?Mam ponad 20tyś,ale nie wiem czy nie zmniejszyć tego pakietu...albo przynajmniej ustawic tego stoplosa..przy 2.50?