Temat:
LOTOS
Witam, Czy ktoś jest w stanie wyjaśnić mi co oznacza i dlaczego tak wielkie znaczenie dla wyceny Lotosu ma poziom marż rafineryjnych i dyferencjał Ural/Brent? Czy są jakieś przesłanki, że "zapowiadana" korekta cen akcji na przełomie roku będzie miała miejsce i pozwoli nabyć Lotos za mniejsze pieniądze? Czy są jakieś przesłanki historyczne lub finansowe, jeżeli chodzi o korekty (spadki) cen akcji na początku roku czy może zapowiadana korekta ma związek z faktem, że gospodarka nie nadąża za giełdą? Zaznaczę tylko, że jestem "świeżak" =D Z góry dziękuje
|
Temat:
BIOTON
Jestem nowym użytkownikiem i graczem na razie we własnej wyobraźni. Wszystkiego powoli się uczę, dowiaduję i muszę przyznać, że firma typu BIOTON jest wielce pomocna w tej nauce. Wzbudza wiele emocji i rodzi tyle komentarzy oraz analiz jej kondycji, że niedoświadczony "gracz" analizując te wypowiedzi jest w stanie dojść do wielu ważnych informacji: na co należy zwracać uwagę, gdzie są jakieś ukryte haczyki oraz jak działa psychika innych graczy w odniesieniu do spadków/wzrostów, jak najczęściej działają informację na cenę akcji, itp. Normalnie aż człowiek się cieszy, że taka spółka istnieje :D
|