Temat:
MAGELLAN
oczywiście że po kilku latach jak nam się uda i naszej branży generować coraz większe zyski to kursy mogą kosmicznie wzrosnąć.Wtedy tego typu spólki mogłyby powstawać jak grzyby po deszczu.Jak to stwierdził kiedyś BEN GRAHAM jeżeli jakaś społka przez dłuższy czas generuje coraz większe zyski napewno pojawi się konkurencja która bedzie chciała pomysł powielić co spowoduje spadek zysków co pociągnie kursy w dół i już się nie będzie tak opłacało.Ale narazie wydaje mi się że jesteśmy bezpieczni, przynajmniej przez cały 2010 rok
|
|
Temat:
MAGELLAN
właśnie banki się do tego nie za bardzo nadają i żadne inne instytucje finansowe.Gospodarce brakowało takiej branży.Magellan finansuje prywatne i publiczne zakłady opieki a MW trade tylko publiczne.W przypadku MW trade zagrożeniem dalszych wzrostów zysków to może być przekształcanie pacówek w spólki.Podobno pod koniec 2011 roku połowa szpitali ma być spólkami ? To też uważam za zagrożenie- ale bardziej dla MW trade.
|
|
Temat:
MAGELLAN
Świerza branża, konkurencja maleńka, nawet pokuszę się o stwierdzenie że zerowa.Tu napewno będzie cena trzycyfrowa.Nie przejmować się wskaźnikami c/wk - przecież z czasem aktywa firm rosna.Magellan ma rozszerzoną działalność względem MW trade ale jeżeli mają rosnąć to będą obydwie rosły.To tak jak była hossa budowalna albo bankowa kiedyś, wszystkie spólki z tych branż rosły.To samo dzieje się z naszą branżą zewnętrznego finansowania szpitali.U mnie także jest to lider w portfelu, pozycja NR 1.Jest tu ktoś kto może wie co mogłoby ewentualnie zaszkodzić przyszłym zyskom tej branży ? Bo moim zdaniem jedynym czynnikiem który mógłby wpłynąć na pogorszenie zysków była by poprawa w NFZ ale czy coś jeszcze ?
|
|
Temat:
MAGELLAN
Nie ma co tak się spieszyć ze sprzedażą, bo może jeszcze tak rosnmąćprzez cały kolejny rok.Ja mam od 20 zł i czekam na trzycyfrówkę.A fundamentalnie jest miodzio
|
|