WatchDog napisał(a):Zrobiłem test na wczorajszych kursach zamknięcia, bo bossa nie podała jeszcze dzisiejszych, a czas ucieka. Z 359 przeanalizowanych przeze mnie spółek, 150 ma wartość ujemną wskaźnika C/WK Grahama na akcję, co oznacza, że ich zobowiązania są większe niż aktywa obrotowe. Pozostałe uszeregowałem dyskontem wskaźnika od kursu. Jak wiemy, Graham kupowałby te spółki, w których kurs był mniejszy niż 67% wartości wskaźnika na akcję. Miałby więc aktualnie na GPW tylko dwie okazje inwestycyjne: Jupiter i Renhold. Przy czym jedna to fundusz, a druga to deweloper - w obu wypadkach zalecałbym zarówno kontrolę wyceny aktywów, jak i liczby akcji. Cała tabela w formie graficznej, bo wklejanie tabelek na to forum to (póki co) jeszcze męka:  kliknij, aby powiększyć Witam. Czy możesz mi powiedzieć, skąd wziąć dane finansowe tak zestawione, by jak najszybciej podobną tabelę (lub inną na podstawie składników bilansu) zbiorczą dla wszystkich spółek sporządzić (np. w Excelu)? Bo chyba nie liczyłeś tego dla każdej spółki po kolei? Byłbym niezmiernie wdzięczny. Pozdrawiam.
|