Temat:
MCI
mkk napisał(a):Ja tylko dwie rzeczy :) Raz się powtórzę - wybaczcie mi to, ale to ważne. Otóż ja na MCI patrzę teraz, koncentrując się na trzech rzeczach. Po pierwsze spodziewam się zakupów. To czas na kupowanie - już to mówiłem. Spodziewam się dwóch, trzech ciekawych akwizycji - to minimum na ten rok. Po drugie interesują mnie ich możliwości - ile mają cashu na potencjalne przejęcia. I po trzecie plusem tej spółki jest właśnie to, że wszyscy (przesadzam - większość :) oceniają ją, patrząc wyłącznie na twarde dane finansowe. A te teraz NIE MOGĄ BYĆ DOBRE. Kto ma kupić te ich spółki? Zdychające większe firmy branżowe, czy inwestorzy z IPO? I za jakie pieniądze? Duże? Wiemy, że to utopia i myślenie naiwnych. Na wyjściach nie zarobią teraz. A skoro tak, to ich dane będą złe na pewno do końca roku. To w tym biznesie moim zdaniem normalne. Teraz oceniać ich trzeba przez liczbą i plany dotyczące przejęć, stan ich spółek i liczbę szmalu na nowe inwestycje. Tyle.
Aha - i jeszcze jedno. Dzisiaj wydali komunikat o tym, że chcą pozywać Parkiet za ich tekst o ABC Dacie... Witam serdecznie i pozdrawiam wszystkich. Mam pytanko - skąd informacja o komunikacie MCI - możesz podać źródło - pozdrawiam
|