PARTNER SERWISU
clohyqhb
akabaka

akabaka

Ostatnie 10 wpisów
A jak się stop lossy posypią to zobaczycie jaki będzie ruch spadkowy, a ile ludzi zacznie panikować, bo to co się teraz dzieje na boryszewie to nic innego jak czysta spekulacja i większość wchodzących teraz ustawia nawet bardzo blisko SL. Skończy się tak jak beefsan, który w dwa dni spadł o 25% i dopiero teraz ma w miarę normalną cenę. No ale nic tak nie przyciąga ludzi jak wysokie procenty...

Kolejne luki wcale nie muszą wystąpić, teorie techniczne nie zawsze się sprawdzają, ale jeśli wystąpi luka kończąca to możecie być pewni szybkiego spadku, bo spekulanci, a tych jest dużo na spółce, wiedzą co to oznacza i na pewno sprzedadzą akcje.

Jestem nowicjuszem, więc moglibyście mi wytłumaczyć jaki wpływ na akcjonariuszy ma ta emisja? Czy akcjonariusze dostaną prawa poboru? Czy może nie, a wartość dotychczasowych akcji spadnie ze względu na "rozwodnienie"?

Nie mogę edytować posta, może dlatego, że był cytowany więc wklejam raz jeszcze:

kliknij, aby powiększyć

Twoja analiza wydaje mi się zbyt optymistyczna, ale wszystko jest możliwe ;)

kliknij, aby powiększyć

Świeczki miesięczne.

Z jednej strony jesteśmy w samym środku trendu długoterminowego trendu wzrostowego. Średnioterminowy trend jest spadkowy i wsparcie to dolna linia trendu wzrostowego a więc 13-14zł.

Z drugiej strony jednak sytuacja jest dużo gorsza. Na wykresie widać formację głowy z ramionami. Linia szyi to linia to linia trendu. Teraz formuje się już drugie ramię. Na wykresie wolumenu zaznaczyłem linią wierzchołki wolumenu przy górkach. Jak widać wolumen spada. Wzrosty wolumenu ponad linię obserwujemy jedynie na dołkach.

MACD miesięczny też nie wróży dobrze.

Nie jestem zorientowany w sytuacji fundamentalnej spółki, lecz jeśli ten raport okaże się naprawdę dobry być może formacja nie dojdzie do skutku. W przeciwnym wypadku mamy test na linii trendu i jeśli kurs przebije w dół to będzie to głowa z ramionami.

Mam wątpliwości co do tego czy dobry raport nie jest wliczony w cenę. Plotki o przejęciu, a następnie przejęcie spółki spowodowały, że cena wystrzeliła w kosmos, a ludzie liczą na cuda. Spółka jest wg mnie dalej przewartościowana i dobry raport nikogo nie zaskoczy, może jedynie zahamować spadki.

Mimo to wszedłem z połową docelowego pakietu, gdyż nie chciałbym przegapić odbicia. Jeśli dojdzie do 10,70 uśrednię, a jeśli wcześniej poleci w górę też będę zadowolony.

Choć technicznie wygląda to tak, że musi spaść do 10,70 :].
W sumie dałem się wam namówić na raport, który jak sam uważam będzie dobry. Gorzej jak będzie poniżej oczekiwań...

Hej, jestem nowy na forum, witam wszystkich

A teraz do rzeczy. Mwtrade jest jak na razie wykupione i nie ma potencjału do wzrostu. Jak dla mnie MACD jest jeszcze zbyt wysoko. Myślę, że spadek właśnie w okolice 11 jest wskazany. Cena 10,75 jest 38% zniesieniem fibonacciego wzrostów liczonych od 25.06.2010r i uważam ją za mocne wsparcie.

Z drugiej strony jest wiele chętnych do kupna po tej cenie i po korekcie kurs, na pewno nie tak szybko jak wcześniej, ale powinien znów poszybować w okolice 13,20, który jest znacznym oporem dla spółki (być może teraz zostanie przebity).

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 31 sierpnia 2010 20:30:27
Liczba wpisów: 6
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,204 sek.

yseuhmww
jydebkjz
vhqqjtdj
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 827,68 zł +384,14% 96 827,68 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
zuckfcuc
xvrkacgx
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat