jwjnglxd
Advertisement
PARTNER SERWISU
vljcwjoy
mandat

mandat

Ostatnie 10 wpisów
biznes.pap.pl/NSE/pl/news/list...–-jeden-w-koncu-iv--drugi-do-polowy-viii-(wywiad

"W ciągu dwunastu miesięcy zamierzamy zwiększyć wartość biznesu na Ukrainie. Głównie mam tu na myśli wzrost dziennej produkcji do ponad 700 tys. m sześc. i przeklasyfikowanie części rezerw 3P do wyższych kategorii. Kiedy prawie trzy lata temu kupowaliśmy udziały w ukraińskim KUB-Gasie, wartość rezerw nie przekraczała 60 mln USD, a dzisiaj wzrosła do prawie 450 mln USD. Stosujemy nowoczesne technologie takie jak szczelinowanie i wydobycie z dwóch horyzontów, a to przynosi wymierne efekty” – powiedział Elliott."

KOV wyceniany jest na ok 700 mln zł. Z AIM chce pozyskać 400 mln, czyli zaraz po debiucie w Londynie wycena powinna wynosić ok 1,1 mld zł. D. Mioduski sugieruje, że wartość spółki będzie mogła sięgać 3,9 mld zł. Czyli: 3,9/1,1=3,55, więc 1,7*3,55=6,04 zł czego wszystkim z całego serca życzę.love4

Kulczyk Oil Ventures zostanie udziałowcem koncesji wydobywczej w Nigerii

Według informacji PAP, Kulczyk Oil Ventures wystąpi w roli partnera technicznego, a Kulczyk Investments w roli partnera strategicznego i zapewni finansowanie transakcji.
W skład konsorcjum, poza KOV i KI, wejdą nigeryjskie firmy: Nest Oil Group i Aries E&P Company Limited oraz VP Global, spółka kierowana przez dotychczasowych pracowników Shella reprezentujących lokalną społeczność. (PAP)
morb/ jtt/

Wychodzi na to że Nigerię sfinansuje KI.

Redface napisał(a):
lewsey napisał(a):
Ja mam pytania do Pana Jakuba, ponieważ jestem bardzo ciekaw.

1. Jaki jest Pana stosunek do scalenia akcji KOV?
2. Czy na którymś z WZA ten temat był poruszany?
3. Jaka jest najbardziej prawdopodobna forma finansowania spółki,na dzień dzisiejszy,
w drugim półroczu?
4. Czy WZA Zostanie zwołane dopiero po zakończeniu wszystkich testów w Brunei?

P.S. Jeśli, któraś z informacji jest ogólnodostępna a przeoczyłem ją, proszę o odesłanie mnie do źródła.

Witam,
Odpowiadam po kolei:
1. Nie mam uksztaltowanego zdania na ten temat. Ale chyba wszyscy liczymy na to, ze nie będzie za czas jakiś trzeba niczego scalac, prawda? ;-)
2. Nie, nie był, ale należy pamiętać, ze spółka była notowana na zuplenie innym rynku i miała zupełnie inna rozpoznawalnosc.
3. Odpowiedz jest oczywista: jeśli tylko rynek się nie zawali, to zawsze najbardziej preferowana forma będzie equity. To nie wyklucza innych form finansowania tam, gdzie jest to możliwe, bo mamy juz stwierdzone rezerwy (Ukraina). Czas jakiś temu prasa dość dobrze wychwycila ten wątek od Tima Elliotta ;-)
4. Na pewno nie wcześniej.

Pozdrawiam, otrzepuje się z niektórych komentarzy i jedziemy dalej.

JKorczak /KOV/

Panie Jakubie czy odpowiedź na 4 pytanie lewseya jest cały czas aktualna?

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 8 kwietnia 2013 19:06:51
Liczba wpisów: 8
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,167 sek.

yaxxhalk
eemchmhh
imtuajww
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 751,90 zł +383,76% 96 751,90 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
cnblwshi
eakdlopf
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat