PARTNER SERWISU
zraywqpe
nalesnik2009

nalesnik2009

Ostatnie 10 wpisów
hehe, osobiscie kupilem w dolku liczac na jakies wybicie, ktore zreszta bylo Anxious
noo ale czlowiek to zachlanna bestia

mathu napisał(a):
Powiedz mi, dlaczego nagle na wątku Boryszewa pojawia się kilkanaście nowych nicków, które weszły w te akcje nie rozumiejąc nawet czym są prawa poboru? Dlaczego na żadnej innej spółce nie ma tylu nowych, zielonych ludzi?

Według mnie w tych ostatnich spadkach akcje przeszły z silnych rąk w ręce najbardziej niedoświadczonej ulicy, czyli to klasyczny szczyt, bo nie będzie już miał kto odbierać wyżej.

jesli to do mnie, to jestem z borkiem od lipca 2010.
zdecydowalem sie zainwestowac bedac zielonym wlasnie czytajac ten watek i z tego co widze nie tylko ja.

Wszystko bylo ok, do czasu wejscia pp - ktore namocilo i pojawily sie problemy nowicjuszy. Watpie zeby grube ryby opuscily statek zwlaszcza w momencie, kiedy firma ma dobre perspektyy i mozliwosci rozwoju.

adamos napisał(a):

Kurs akcji sie nie zrowna. Poszukaj sobie na SW zasady emisji z PP i przelec ostatnie 10 stron tego watku,to wszystko bezdiesz wiedzial. Co chwile ktos zadaje te same pytania puke_l

hmm, czytalem jakis czas temu ten material
inwestycje.pl/gpw/emisja_akcji...

to po emisji akcji pp jak one beda oznaczone na gieldzie ?

Kanoniers napisał(a):

moim zdanie musisz sobie przede wszystkim odpowiedziec na pytanie czy chcesz zainwestowac w Boryszew a nie zajmowac sie glupotami czy lepiej akcje czy PP ...
Bedziesz sie bił o ten % w ta czy w tamta ???

powaznie mysle o boryszewie, mam juz troche jego akcji i licze ze w koncu sie przebije i bedzie trend wzrostowy - przynajmniej zauwazalny.

Akcje chodza po 2,04 a pp po 3,74 - jest jednak roznica. suma sumarum -kurs obu akcji powinien w koncu sie zrownac ? -chyba ze cos zle mysle ?Think

jestem poczatkujacym inwestoremShhh
i prosze o pomoc

boryszewa obserwuje od kilku miesiecy ale to prawo poboru troche zaciemnilo mi sutuacje.
Czy w obecnej sytuacji warto kupic akcje boryszewa czy zainwestowac w boryszewa z prawem poboru ?

a kiedy mozna sie spodziewac zakonczenia testow ?

obserwuje ta firme od dluzszego czasu i czytajac teraz wypowiedzi nie wiem czy sie z niej wycofac przy takim kursie ?Wydaje mi sie, ze trend wzrostowy ma jeszcze przed soba ? czy sie myle ?

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 7 grudnia 2010 12:34:19
Liczba wpisów: 7
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,224 sek.

jammhquf
mvpexmwk
ycbsuypf
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 599,59 zł +383,00% 96 599,59 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ppsakewn
vqqdmuxq
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat