Jednak Boryszew opuszcza gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/ind...:-komunikat---korekta-kwartalna-list-uczestnikow-indeksow jak takie info przyjmie rynek ? Bo wejście do wig20 nie przyczyniło się do wzrostów
|
|
hmm skazanie bez procesu tylko w Polsce, na podstawie pomówienia GPW już wyciąga wnioski , pytanie czy mimo nie zaliczenia tych pakietów do obrotu Boryszew wyjdzie słabiej niż GTC ? czy to nie były przypadkiem podliczenia obrotów ? GTC - 1,325 mld BRS - 2,141 mld Impex metal kupił Roman zwiększył udział a oni że to mielenie papierami . I teraz konkludując jak Borek wszedł do wig20 to jakiś kurs osłab , ja mam borka od czasu wig40 i jakoś poziomy i obroty były większe.
|
|
konris napisał(a):Dlaczego już przesądzasz, że wina jest po stronie spółki, a nie jakiegoś zewnętrznego gracza? Uzasadnij. Na razie jest przecież mowa tylko o podejrzeniu manipulacji. No i nie wiem, czy to już jest reakcja RK, czy tylko normalne info o zmianie udziałów: mojeinwestycje.interia.pl/news... jasno z tego wynika że RK zwiększył udział mimo tego że dużo ludzi pisz że pozbywał się akcji a jest odwrotnie. Przy takim dużym zaangażowaniu raczej wolałby wyższą cenę niż tą jaka ostatnio panuje .
|
|
Temat:
BORYSZEW
Boryszew chce uruchomić fabrykę w Rosji w I kw. '13, CAPEX na ten projekt to 20 mln EUR w 2012-13 www.bankier.pl/wiadomosc/Borys...Borek nie staje w miejscu jak to kiedyś ruszy to i kurs będzie odpowiedni.
|
|
Temat:
BORYSZEW
Spółka posiada łącznie 75.915.692 sztuki akcji własnych, stanowiących 3,364% kapitału zakładowego i dających prawo do 75.915.692 głosów na Walnym Zgromadzeniu.
|
|
czy dzisiejszy duży obrót i poranne wzrosty w okolice 0,89 i dalszy pogłębiający sie spadek to wynik tzw sprzedawania plotek i cena już jest zdyskontowana , czy to była korekta po kilku ładnych sesjach.
|
|
witam jak interpretujecie dzisiejszy wzrost i duże obroty fakt nie jest to 100mln ale ostatnio potrafiły być sesje z 8 wiec dzisiejsze 45mln trzeba uznać za duże. Skupowanie czy wywalanie :) ?
|
|
ciekawy artykuł : "Kobatlowy interes Karkosika. Polak rozbudowuje imperium Jeden z najbogatszych Polaków zainwestuje w wydobycie niklu i kobaltu. Azjatyckie złoża są warte co najmniej 8 mld dol. Kobalt to surowiec deficytowy nie tylko w naszym kraju, ale także w całej Europie." forsal.pl/artykuly/589704,koba...
|
|
Temat:
BORYSZEW
też mnie ciekawi co dalej będzie bo dość długo stoimy na tym poziomie do tego marne obroty , czy oby dzisiejsza ostania sesja stycznia nie miała być brana pod uwagę przy rewizji do wig20 ?
|
|
Temat:
BORYSZEW
witam a nie przypadkiem zmniejszył ? Miał 1.222.255.276 sztuk akcji Boryszew SA, Miał pośrednio poprzez spółki od niego zależne 51.750.000
Ma 1.208.086.327 sztuk akcji Boryszew SA Ma pośrednio poprzez spółki od niego zależne 56.965.692 sztuki akcji spółki Boryszew SA,
Ma o 14.168.949 (14,1 mln) swoich mniej Ma zależnych o 5.215.692 (5,2 mln) więcej
Co dla mnie daje o 8,9 ml mniej aukcji . Czyli zmniejszył o te 8,9 ml ilość posiadanych akcji.
|
|
Temat:
BORYSZEW
mam dziwne przeczucie że to całe skupowanie jest tylko po to by na większej podbitce odsprzedać z zyskiem.
|
|
Temat:
BORYSZEW
pakiety na Borku zawsze latały podczas sesji i przeważnie z dużo wyższą cena (+10% i więcej) niż na GPW. czy te pakiety wchodzą w skład obrotu spółki pokazywanego na bieżąco ?
|
|
Temat:
BORYSZEW
liczycie że ona ma szanse jeszcze do czwartku na kontynuacje wzrostów ? obawiam się czy nagle nie nastąpi tu zmiana jak ostatnio po ogłoszeniu wyników przy poziomie o ile dobrze pamiętam kolo 0,7 ?
|
|
Witam, miałem kiedyś taką wtopioną inwestycję jak zakup akcji pracowniczych Elektrowania oraz kopalnia Bełchatów , osoby które sie tym interesowały wiedzą o co chodzi , szukam informacji czy coś sie dalej dzieje w tym temacie , bo Turów dostał wypłatę . Interesuje mnie tez kwestia czy jeśli prace prowadzi Secus a z tego co wiem to oni sie sądzą z którym nie odnowiłem umowy ,(bo zapomniałem ) to po wygraniu tez bedzie mi należała się wypłata dywidendy za pomoc z góry dziękuje .
|
|
witam, co radzicie bo się z akcjami kupionymi po 9 , jestem na dużej stracie przeczkeałem 7 zł a tu spada poniżej 6 czy pół roku rok zostawić to jesli mogę ?
|
|
Temat:
BORYSZEW
jak można wytłumaczyć wczorajsze pakiety po 1,18 zł BRS BORYSZEW 22 Cze 2011 1.18 0.87 +35.63% 2,888,000 0.26% 6,815,680 BRS BORYSZEW 22 Cze 2011 1.18 0.87 +35.63% 444,000 0.04% 1,047,840
|
|