http://www.tadawul.com.sasądząc po indeksach w Arabii Saudyjskiej jednak rynek nie zdyskontował obniżki ratingu, chyba można spodziewać się podobnego zjazdu w poniedziałek na reszcie rynków...
|
lajkonik napisał(a):misza napisał: "też mi się tak wydaje. Przypomina mi się schyłek ostrej przeceny ze stycznia i października 2008, gdzie temat giełdy był poruszany w TV, radio. Obecnie również zauważyć można "giełdę w TV", co najmniej od dwóch dni media poruszają w swoich serwisach informacyjnych temat pesymizmu giełdowego. Nawet widać już "wyścig prognoz" analityków - jak głęboko spadnie WIG20 (słyszałem już 2300 a nawet 2100 ) Przesilenie już blisko." O giełdzie też pisano w drugą stronę jako maszynce do zarabiania pieniędzy tuż przed tymi krachami  Tak to już z mediami jest I choćby z tego względu ta potencjalna bessa byłaby dość dziwna i w nią narazie nie wierzę - nie było znamion typowej trzeciej wzrostowej fali Elliotta, fundy nie reklamują się w mediach, relatywnie mało mówiło się do tej pory o giełdowych możliwościach zarobku (pomijam IPO).
|