Temat:
MIDAS
jestem lajkonikiem tutaj (sam uczę się o PP), ale z tego co wiem dzięki PP będziesz obejmował dodatkowe akcje (PDA), które są na chilę obecną warte 0,82 na giełdzie. 0,26 kosztują PP, którymi możesz handlować osobno, a które już masz.
|
Temat:
MIDAS
RAFSTY napisał(a):janek84 napisał(a): janek84 napisał(a): 2. przeczekać co się będzie działo z ceną PP i kupić jak stanięją za posiadaną kwotę (rozumiem, że w ostatni dzień zaspisów - czyli 1 marca).
Nie kumam tego punktu. Chodziło mi o zapisy dodatkowe.
|
Temat:
MIDAS
witam,
jestem jednym z tych, którzy zaspali... Przeczytałem ww. informacje dot. co się będzie teraz działo z PP. Mam prośbę o radę.
Mam 3000 akcji kupionych po 0,92 zł. Majątek to nie jest - gram tym co chciałem. I generalnie nie mam za bardzo środków, żeby wykupić wszystkie przynależne mi PP - jak rozumiem potrzebowałbym (3000*4*0,7=8400) stać mnie tylko na część ok 2000 zł. Pytanie jak zminimalizować stratę ? Jak rozumiem mam takie opcje : 1. Sprzedać szybko akcję i wykupić za te środki PP (ew. zysk księgowy na koniec roku). 2. przeczekać co się będzie działo z ceną PP i kupić jak stanięją za posiadaną kwotę (rozumiem, że w ostatni dzień zaspisów - czyli 1 marca). 3. sprzedać PP.
z góry dziękuję.
|