Temat:
HELIO
z tego co pamiętam to prezes mówił w wywiadach właśnie o ok 1 milionie oszczędności z wynajmu i logistyki po przeprowadzce do Brochowa, czyli zaoszczędzili na obsługę finansowania nowego zakładu.
|
|
Proponowałbym Panowie wrócić do starego wątku bo chyba w złym miejscu dyskutujecie
|
|
bezobjawowa to była ostatnia mini hossa. Teraz ciężko znaleźć jakiekolwiek powody do jej kontynuowania.
|
|
A ja myślę, że Frog ma racje. Po co bawić się w przewidywanie czegoś co z naszego punktu widzenia jest w obecnej sytuacji nie do przewidzenia. Poczekajmy jak opadną emocje. Na razie obstawiamy czerwone albo czarne. Na razie nie ma żadnej techniki liczy się tylko szczęście lub pech.
|
|
Kibel, nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem trzeba się dostosować. Stało się to na co wszyscy chyba podświadomie czekali.Każdy z nas wiedział i wie że USA ma potężne problemy, które próbują odłożyć w czasie ale tak dalej się nie da nie można w nieskończoność reanimować trupa. Do tego sytuacja w europie Grecja, Hiszpania, Portugalia, Włochy, Irlandia za 2 lata pewnie do tego grona dołączy Polska bo narazie stosujemy te same sztuczki co cała reszta ferajny a jak sie skończą sterydy od UE i zostaniemy na głodzie z pięknymi pustymi stadionami i autostradami to zacznie się rzeź. Ostatni kryzys był bańką na kredytach i nieruchomościach. Teraz mamy do czynienia z czymś o wiele poważniejszym bo faktem staje się bankructwo wielu państw a to burzy pewien porządek. Inwestorzy czekali z niecierpliwością na podniesienie limitu zadłużenia w USA licząc na to że jeszcze coś ugrają chociaż wiedzieli iż takie rozwiązanie jest najgorsze z możliwych. Moim zdanie w końcu przejżeliśmy na oczy. Jest źle i będzie jeszcze gorzej. Bo gdy europejskie kraje zaczną padać giełdy popikują jeszcze bardziej. A jak my w europie wpadniemy w mega recesje do tego USA to i cała azja dostanie po dupie a wtedy bedzie naprawde boleć. Nie wierze w to że istnieje jaka kolwiek szczepionka która ochroni nas przed tym co zostało spiepszone. Osobiście wyskoczyłem z Akcji zostawiając sobie tylko 2 spółki mocne fundamentalnie które i tak przez ostanie pół roku dostały ostro po dupie, ale podejżewam że to też był błąd i mimo iż wydaje się mi teraz że ich kurs jest iracjonalny to i tak miejsce na spadki jest olbrzymie.
|
|
Temat:
HELIO
Carlito, Frog próbuje ci chyba powiedzieć, iż z wypowiedzi Prezesa wynika, że Helio zwiększy swój potencjał produkcyjny 2,5 krotnie między innymi przez nowy zakład w Brochowie. Także wynika z tego iż pewnie mają jakieś plany co do innych lokalizacji.
|
|