Temat:
11BIT
Scarry napisał(a):@mrk
bo metoda jest bez sensu bez ogromnej bazy danych
przez wiele lat Steam był serwisem dla graczy FPP zainteresowanych Half Life i podobnymi grami. Tylko nimi. Ci gracze nie kupują gier typu TWOM, wiec wsrod starych kont znalezienie TWOM bedzie graniczyc z cudem. Przeskanujesz 100 000 starych kont, nawet milion kont, a wynik będzie całkowicie z czapy (bo bardzo niski).
Trzeba by zrobić osobne skanowania na grupie kont starych, średnich wiekowo i młodych (w sieci wiekowo). Potem przełożyć jak wiek realny graczy ma się do wieku tych przedziałów dat rejestracji, jak średnia zainteresowania typem gier ma się do wieku rejestracji konta, i jak ma do średniej graczy TWOM ?
uwierz mi, to ze bedzie bardzo dużo cyferek jeszcze nic nie znaczy Dlatego tak jak napisałem konta te powinny być wybierane losowo ze wszystkich, a nie przedział o zadanej wielkości.
|
|
Temat:
11BIT
Scarry napisał(a):@Rekinek prawda? Myśle ze kolega introverted, skompromitowany po tych głupich tekstach o Nicolasie, bardzo chciał dalej zaistnieć i nam się "powielił".  Oczywiście juz trzecie konto "skanerka" widze... Cytat:szacunki na podstawie tej metody są najbardziej wiarygodne centuss/introverted/skanerki - ależ to wierutna bzdura co piszesz. Wiarygodność metody musiałbyś dowieść na paru produktach, póki co to tylko wyrywkowe liczby, nic więcej. Coś nowego nam się wydarzyło, wyglada na konto które wpadło na logowanie przez proxy i nam się próbuje uwiarygadniać powielając na kolejne Aff, jest to najbardziej wiarygodna metoda z metod tu użytych, to jest porównywania sprzedaży TWOM ze sprzedażą innych gier z top, czy tez na podstawie tego ile osob gra w danym momencie czasu. Nigdy nie próbowałem nawet skanować tych kont, o steamie wiem tyle co nic, a mój post odnosił się jedynie do tej metody, która jest niczym innym jak estymowaniem parametru na podstawie danej próbki i to nic innego jak statystyka, którą akurat mam na studiach, więc postanowiłem się odnieść, do tego co piszecie, więc nie na miejscu jest posądzanie mnie o cokolwiek, bo w żadnym miejscu nie odniosłem się do wielkości sprzedaży, która mam nadzieję będzie jak największa, a jedynie do tego co stoi u podstaw zaproponowanej metody.
|
|
Temat:
11BIT
Aż specjalnie konto założyłem, bo aż oczy bolą od tego, co baks wypisuje. Przechodząc do rzeczy to te 3% do nieskończoności zwiększa wycenę spolki, a nie obniża jej, więc to chyba dla Cb dobrze ^^? Twoje uwagi, co do metodologii dcf świadczą, że kompletnie nie masz pojęcia, o co w niej chodzi, a jeśli pomagales żonie sprawdzać kolokwia, to jak ze statystyką u Ciebie jak z teorią wyceny, to nie zazdroszczę studentom -.-.
|
|