Jako obligatariusz liczyłem na coś więcej, tzn. lepszą cenę. Wątpię, aby była redukcja. Debiut w pierwszej połowie 2016 roku, to szmat czasu, niech może najpierw wywiążą się z zapowiedzi i wprowadzą obligacje na Catalyst.
Może się mylę. Czekam na jakąś analizę porównawczą wykonaną przez fachowca, np porównanie z Stratasys, według mnie drogo, a ryzyko duże, mimo iż odnieśli sukces.
|
Co w internecie piszczy o ADVANCED GRAPHENE PRODUCTS (AGP): 1) Jak widać z rejestru spółka istnieje już od ponad dwóch lat. 2) Od dwóch lat jest w posiadaniu patentu dotyczącego grafenu. www.google.com/patents/WO20140...3) Prawdopodobnie jest to spółka typu spin-off, jednym z udziałowców jest Centrum Transferu Technologii PŁ plus przypuszczalnie twórcy wynalazku. www.strategia.pomorskie.eu/res...Nie natknąłem się na żadne informacje, aby ktokolwiek z Seco/Warwick mówił o czerpaniu przez tą firmę bezpośrednich zysków z produkcji grafenu lub jego komercjalizacji. Jedyne zyski jakie miałyby przyjść to wpływy ze sprzedaży urządzenia do produkcji grafenu - reakora. W kontekście samego reaktora pojawiają się dwie metody wytwarzanie grafenu CVD oraz HSMG: advancedgrapheneproducts.pl/we...Z tego co rozumiem.. Seco/Warwick bezpośrednio sprzedaje reaktor wraz z technologią do wytwarzania grafenu opartą o metodę CVD (GraphMaster wraz z ITME) www.secowarwick.com/assets/Doc...Reaktor do wytwarzania grafenu opartą o metodę HSMG i technologię sprzedaje AGP z CTT PŁ. W tym przypadku Seco/Warwick dostarcza jedynie urządzenie. Fakt, faktem fajnie byłoby by abyśmy otrzymali od spółki oficjalny komunikat. W końcu info cenotwórcze.
|