Temat:
COLIAN
nie wydaje wam się, że przyśpieszyli skupowanie przed wynikami?ile im jeszcze zostało do skupienia bo to już chyba końcówka III etapu?
|
|
Temat:
COLIAN
A gdzie ty niby słyszałeś o DIE Erste?
|
|
Temat:
COLIAN
Jak tak dalej pójdzie to sporo tzw. akcjonariuszy pozbędzie się papierka i akcję będą w cenie wafli familijnych :/
|
|
Temat:
COLIAN
A zauważyłeś, że akcjonariusze jutrzenki też nie śpią? Zobacz co ostatnio się dzieje - lecą tam pakiety jakich już dawno nie widziałem na tej spółce (niestety kurs lekko też leci) jednak najbardziej dziwi mnie, że nagle znalazły się pakiety po drugiej stronie, które chronią przed głębszymi spadkami (np. 60K na wczorajszej dogrywce) - myślę, że ktoś chce zastraszyć akcjonariuszy o słabych nerwach i umiejętnie wykupić akcje.
|
|
Temat:
COLIAN
|
|
Temat:
TECHMEX
Ale miałem nosa - sprzedane wszystko na poziomie 4.35 :) Pierwszy raz tak wyczaiłem górkę....
|
|
Temat:
TECHMEX
mino napisał(a):Witam ja przy 2,7 zredukowałem a jestem tu od 4,2 zł, przyznam się że mam wielką stratę i wole mniej odrobić i wejść po decyzji (ewentualnie) pozytywnej niż zostać z bezwartościowym papierkiem. Łatwo sobie policzyć jaką stratę musze odrobić i to nie będzie łatwe....niestety. Cóż życie Ja już mam 2 redukcje za sobą (2,95 i 2,65) a jestem od 3,75zł. Nie boję się o swoją kasę bo jestem przekonany, że podobnie jak Duda, Monnari czy Pronox tak i Techmex będzie miał wyskok o min. 50% (historia lubi się powtarzać). Moja taktyka - tak uśredniać aby załapać się na te minimum :) a wtedy (zależnie od impulsu, który wywołał wyskok) zdecyduję co dalej z akcjami począć. Pozdrawiam cierpliwych
|
|
Oj Panie piotrekkow78 - coś za bardzo fantazjujesz - śledzę orco we francji, obserwuję 10 najlepszych ofert i jeszcze takiej ilości papierka tam nie widziałem. W czwartek bodajże było kilkanaście ofert sprzedania na łączą ilość 14K akcji na poziomie 6,90 ale do manipulowania w ten sposób jeszcze bardzo daleko
|
|
bo pewnie c/wk trochę przeraża :)
|
|
Czy ktoś może powiedzieć laikowi co to oznacza jeżeli chodzi o wysokość kursu?
Warszawa, 30.04.2009 (ISB) - Orco Property Group rozpoczęło negocjacje na wyłączność z firmą Colony Capital w sprawie podniesienia kapitału w drodze emisji skierowanej do ColOG, spółki w pełni kontrolowanej przez Colony Capital, firmę inwestująca na rynku nieruchomości, podało Orco w komunikacie w czwartek. ColOG rozważa wzmocnienie kapitałowe Orco rzędu 25 mln euro do końca II kw. 2009 r. i o kolejne max. 140 mln euro w chwili zakończenia procedury ochrony przed wierzycielami (obecnie jest to planowane na 25 września br.), podała spółka.
"ColOG rozważa, we współpracy z Jean-François Ott, założycielem i prezesem Orco Property Group, wzmocnienie kapitałowe OPG o kwotę 25 mln euro do końca II kw. 2009 r. i o dodatkowo max. 140 mln euro w końcu okresu procedury ochrony przed wierzycielami (Procédure de Sauvegarde), rozpoczętego przez sąd handlowy w Paryżu (Tribunal de Commerce) 25 marca 2009 r." - głosi komunikat.
Orco podało, że po przeprowadzeniu due diligence ColOG będzie miało prawo do zasubskrybowania, najpóźniej do 22 czerwca, akcji o wartości 25 mln euro z nowej emisji.
"Orco wyemituje 4 mln akcji z warrantami, po cenie emisyjnej 5 euro szt. jedna nowa akcja będzie powiązana z czterema warrantami, co pozwoli ColOG nabyć 20.000.000 nowych akcji po cenie emisyjnej 7 euro. Warranty te będą wykonalne na koniec procedury ochrony przed wierzycielami" - czytamy dalej w komunikacie.
|
|