nhambwnh
Advertisement
PARTNER SERWISU
dpnrtjlu
XBC-21

XBC-21

Ostatnie 10 wpisów
Obligatariusz kontakt napisał(a):

… Zdaję sobie sprawę, że będą wieczni malkontenci,

Każdy kto ma inne zdanie niż Ty to malkontent?. Cóż, gdy małym ludziom brakuje argumentów, sięgają po epitety.

Cytat:

- lepiej oceniać zza nick'a niż zrobić coś samemu z otwartą przyłbicą; cóż to tylko świadczy o ich małości jako ludzi...

Co świadczy o małości?!! Że ktoś na tym forum korzysta z nicka? Że zadaje pytania i zgłasza wątpliwości?!
Przegiąłeś, koleś!!

Wtedy mamy klasyczny konflikt interesów, ale mało kto na tym forum rozumie, co to znaczy :-(

GMMMB napisał(a):
[quote]

... to wszystko są insynuacje mające na celu zasianie wątpliwości...

A Ci którzy mają wątpliwości to "prowokatorzy" i "malkontenci" ;-)

[quote=AsGBK]@XBC-21

Czy Ty na forum publicznym podałbyś stan posiadania swoich walorów? bo ja nie :) Co najwyżej udział procentowy.
[/quote

Spróbuj dostrzec różnicę między Tobą, a osobą, która chce reprezentować Ciebie i dziesiątki (setki?) innych osób i w ten sposób mieś wpływ na ich (nasze) pieniądze.

ps. udział procentowy: bardzo proszę.

@AsGBK
Pozwól, że to ja zdecyduję co jest odpowiedzią na moją prośbę.
Z Twoich słów wynika, że nie rozumiesz co znaczy "konflikt interesów".
Przy całym szacunku dla Ciebie, moja prośba była skierowana do kandydata na naszego reprezentanta w Radzie Wierzycieli. Mam nadzieję, że uzyskam odpowiedź od niego.

@AsGBK

Takie podejście odpowiada mi, ale nie jest odpowiedzią na moją prośbę. Czy jest powód, dla którego nie można działać w pełni transparentnie?

@AsGBK

Tak. Dlatego poprosiłem o liczby.

Obligatariusz kontakt napisał(a):
Na prośbę jednego z naszych członków w związku z kandydowaniem do Rady Wierzycieli potwierdzam, iż jestem osobą niezwiązaną z:
- Abris Capital Partners
- GetBack (poza obligacjami i akcjami:))
- funduszami inwestycyjnymi

Napisz proszę po ile masz obligacji i akcji.

Obligacje i akcje?

Potencjalny konflikt interesów.

Cytat:
To ja się pytam:
1. w jakiej formie wysłać powyższe zgłoszenie (Radka) do RW- mailem czy papierowo na Syndyka?; co z formularzem z pogetback?
2. ja mam z PDM zaświadczenie depozytowe papierowe ważne do 30.06.2019, a Syndyk chce elektroniczne - jak to załatwić?
3. aktualne jest pytanie bartka (a) - jak wyślę oryginał świadectwa depozytowego (papier lub elektroniczne), to nie będę mógł się odblokować do 30.06.2019?

W tym zamieszaniu to chyba nie będę nic wysyłał. I to jest strata.
Jakieś konkretne rady?

ad. 1 Papier (do kuratora)
ad. 2 Kurator nie chce elektronicznie. Ma być oryginał papierowy. "(w wersji elektronicznej)" odnosi się do obligacji zdematerializowanych (są to obligacje w wersji elektronicznej).
ad. 3 Jeśli wyślesz zaświadczenie depozytowe z terminem do 30.06.2019, to do tego terminu nie będziesz mógł swoimi obligacjami obracać (pytanie czy będziesz chciał?), chyba że zwrócisz oryginał zaświadczenia do jego wystawcy. Innym rozwiązaniem może być zwrócenie go teraz i wniosek o wystawienie nowego.

Potwierdzenie wcześniejszych "przecieków":
obligacje.pl/pl/a/konrad-kakol...

Dzisiaj powiedziano mi w PDM, że potrzebują 3 dni roboczych na wydanie zaświadczenia. Moje będzie gotowe do odbioru we wtorek lub w środę. Jeśli dodamy czas na przesyłkę pocztową, to możemy nie zmieścić się w terminie. Najlepiej odebrać osobiście.

janusz_adr napisał(a):
Zgłosiliście kandydata do RW - Pana Radosław Marek Barczyński
(40 lat). Dalej piszecie że od 2000 - 2008
Wicedyrektor/ Dyrektor Wykonawczy/ Dyrektor/ Specjalista
UniCredit CAIB Poland/ Bank Pekao/ Bank BPH/ Raiffeisen Bank Polska. Tzn że od 2000 (wiek 22 lata był już dyrektorem w tylu bankach). Nie chcę żartować, ale to jakieś trochę dziwne. Pracuję w banku, jakiś dziwny taki szybki awans - i to w tylu bankach. Dyrektor wykonawczy w banku w takim wieku to niestety nie uwierzę. Może jako dyrektor w GetBacku to bym uwierzył.

Nie żartuj, ale czytaj ze zrozumieniem. Może szybciej awansujesz :-)

Z notki biograficznej wynika, że Radosław Barczyński był w 2000r. specjalistą (!) w RBP.

Drążę temat, bo przez taki "drobiazg" część naszych głosów może zostać uznana za nieważne.

Jeśli Hajduk powiedział "6 tygodni czyli do 15 czerwca", to coś mu się pomyliło. Warto sprawdzić. Bo może się okazać, że 6 tygodni to termin który został mu w pamięci, a wyliczenie daty było pomyłką, której nawet nie zauważył.

6 tygodni, czy do 15 czerwca?

"Obligatariusz kontakt (16 maja 2018 18:35:16)
Drodzy - kurator potwierdził, że wystarczy zaświadczenie ważne przez okres 6 tygodni (do połowy czerwca)

Doro (16 maja 2018 21:23:02)
świadectwa depozytowe (wysyłamy oryginał) powinny być ważne min. do 15 czerwca,

Maupa_w_niebieskim (17 maja 2018 00:14:46)
Pisząc do domu maklerskiego wniosek od razu zaznacz na jaki okres ma to świadectwo być ważne. Ustalono z kuratorem że minimum 6 tygodni od daty wystawienia jest OK."

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 23 maja 2018 21:58:21
Liczba wpisów: 15
[0,00% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,237 sek.

ejnpwotc
xmwxrmgu
ztqburcl
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 751,90 zł +383,76% 96 751,90 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
tbeurlnm
wqwpdorh
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat