zbqsknvt
Advertisement
PARTNER SERWISU
dgngmveu
El

El

Ostatnie 10 wpisów
Dobrze, a jak w takim razie samemu wybrać war.A ? Co trzeba zrobić?

Już wysłałam w zeszłym tygodniu - 25, czekam na reakcję...

Ludzie listy piszą... OK! A czy jest jakaś reakcja? Ktoś może coś zauważył?

Wysłałam list do 25 posłów. Nie wiem, czy to coś pomoże. Zobaczymy

Giełda, giełdą, a większość z nas poszła tylko do BANKU. A okazuje się, że dostajemy z każdej strony. Ja jakiś czas temu założyłam IKE i IKZE w różnych miejscach - a oni też weszli w Getback, z każdej strony człowiek dostaje po d...

orekki,

ciemność widzę... Zaczynaliśmy od zwrotu w 100% + odsetki od odsetek!

Nawet 50,5% tak ładnie wyglądało w te 8 lat! Trzeba psychicznie się nastawić, że jest to NIEREALNE.

W sądach z bankami uda się wygrać tylko niektórym - z twardymi dowodami...

Pan Radek pisał, że może uda się krócej, niż 8 lat, ale będzie mniejszy procent. Ja stawiam przykładowo na 30% w np.6 - 12 mieś i to już nie wygląda tak ciekawie, jak 50,5%...

30% w 6-12 mies > 50,5% w 8 lat, taka to MATEMATYKA.
A reszta wyparowała, taka to CHEMIA inwestycyjna.
Oj, bolesna nauka inwestowania dla wielu emerytów i nie tylko!

Dzięki za wyjaśnienie.
A wiesz może jak obliczyć, ile nam zwrócą? Najpierw gotówką w te np. 6- 12 mies zg. z układem, a potem będzie coś spływać z konfiskat i ew. wygranych procesów? Jak to bywało w innych przypadkach?

Czy dobrze rozumuję:

1. Akcje będą min. 3%, czy 5% - info kuratora. Niezależnie od tego, czy chcemy, czy nie chcemy? Dla wszystkich? Czy szykują grupę bez akcji - dla tych, co i tak nie odpiszą straty np. dla emerytów?

2. Żeby wykazać stratę, trzeba będzie te akcje w sposób legalny!!![/b ( nie na t.z. ciocię)] sprzedać - wtedy dopiero będzie strata - ok. 2020 r, pod warunkiem, że ktoś je kupi...
Odliczenie straty - [b]tylko dla tych
, którzy mają zysk ze sprzedaży np. innych obligacji w tym że 2020 r.? A jeśli ktoś będzie miał zysk w 2019 r - to już tej przyszłej straty nie rozliczy?

3. Jeśli ktoś włożył np. 100 tys., a zwrot będzie np. 30% w 6 mies to będzie tego 30 tys w 6 mieś? Anxious Niektórzy piszą, że to inaczej się liczy... A jak?

Macie może namiar na normalnego doradce podatkowego, który zna się na tych sprawach rozliczenia strat - Warszawa, a lepiej Wołomin - Radzymin i okolica. Ja w tym roku miałam niewielki zysk inwestycyjny i można byłoby rozliczyć część straty. A zysk z lokat też może być brany pod uwagę? Proszę o info dot doradcy. Ile bierze taki doradca?

Wysłałam prośbę o przesunięcie na 20 grudnia 2018 r. na wszystkie podane na forum adresy.
Piszcie i wysyłajcie! Im więcej głosów, tym lepiej.
Nie na co czekać na spłaty w 8 lat!

A jak ma wyglądać pismo dot gr. 1a? Czy może ktoś napisać przykładową wersję. Czasu mało!

Nowe info. Czy ktoś może to sprawdzić?
Księgowy na Bankier napisał dzisiaj:

Uwaga obligi !
Żebyście nie pospadali z krzeseł !!!
Gotowi ???

DNLD czy Abris - na jedno wychodzi - udzielił spółce zabezpieczonych pożyczek na taką kwotę, że jako wierzyciel - po konwersji, nadal będzie największym udziałowcem w spółce...

I co z tą waszą argumentacją wywłaszczenia abrisu...

Co to oznacza?

To skoro LB umywa ręce, mamy składać reklamacje do PDM?

Kupowałam w LB w W -wie. Bankier miał wszystko załatwić.

Na pocztę niby przypadkiem PDM przysłał ofertę GBK - to ich zabezpieczenie, oferta wysłana na pocztę...
Ja wysłałam sms do bankiera, on zapisywał na obligi. IP chyba da się sprawdzić? Sms też...
Na pocztę przyszła informacja, że się z a p i s a ł a m na obligi i co nabyiłam.
Potem pocztą dokument - co ostatecznie nabyłam - info z GBK.

A co reklamować w PDM? Nie miałam wcześniej z nimi kontaktu. Oni mieli obowiązek dać mi ankietę i sprawdzić, czy ja chcę ryzykować i wchodzić w obligi? Jak to sensownie uzasadnić?

W tym tygodniu byłam na spotkaniu z moim doradcą (dyr. oddziału!)
Zrobił rozeznanie w różnych grupach obligów i nie tylko. Sam poinformował mnie, że grupa Radka i Pawła jest godna uwagi, jest najbardziej merytoryczna!!!!! Brawo, Panowie!
Jego zdaniem propozycja getbacku jest nie do przyjęcia. Dla obligów odzysk w 100% po max 5 latach, można dyskutować odnośnie oprocentowania. Mówił, że trzeba zamknąć to wszystko w 3 mieś., bo potem będzie tylko gorzej. Uważa, że mój głos na Radka, to bardzo dobra decyzja.

Dzisiaj dostałam św. depozytowe z PDM. Już wysłałam na p. Radka!

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 19 października 2019 22:50:44
Liczba wpisów: 14
[0,00% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,227 sek.

rkorfzhe
isijvjji
cnayedod
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 751,90 zł +383,76% 96 751,90 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
fpiwcnoy
tnpneibu
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat