nhambwnh
Advertisement
PARTNER SERWISU
dpnrtjlu
Baśka35

Baśka35

Ostatnie 10 wpisów
Proszę o pomoc - jaki należy podać termin ważności* zaświadczenia depozytowego? Ja chcę do chwili odzyskania pieniędzy :)

Dzięki za pomoc

Dostałam na messengera

Kurator na podstawie art. 121 ust 2 Prawa Restukturyzacyjnego wniósł o powołanie Rady Wierzycieli. Na podstawie art. 123 ust 2 Prawa Restukturyzacyjnego wniósł o ustalenie składu Rady Wierzycieli z uwzględnieniem czterech członków dla obligatariuszy. A także wniósł o wstrzymanie rozpoznania wniosku do dnia ustalenia przez Kuratora imiennie osób do reprezentacji w Radzie Wierzycieli.

Kurator chciałby, aby Rada Wierzycieli w imieniu obligatariuszy opiniowała propozycje dłużnika. Aby ustalić osoby do jej reprezentacji kurator musi poznać wierzycieli z tytułu obligacji. Na podstawie zestawienia osób, które zgłoszą się do kuratora kurator wybierze 4 osoby do wskazania do reprezentacji kierując się jedynie kryterium wartości głosów oddanych za daną osobą. W związku z powyższym kurator proponuje przesyłanie do niego świadectwa depozytowego i wskazania osoby do reprezentowania danej osoby w Radzie Wierzycieli.

Ja mam kontakt z 6 obligatariuszami ze Szczecina.

Ja nie potrafię nawet poruszać się po StockWatch :(:(:(:( Ryczeć mi się chce :(:(:(

Witam Wszystkich
Jestem "szczęśliwą posiadaczką" obligacji OQ i OJ. Oczywiście przypadające na 5 maja odsetki z OQ nie dostałam. Jestem zupełnie zielona, nie rozumiem co się dzieje, nie wiem co mam zrobić, czy w ogóle mogę coś zrobić. Jestem na FB czytam i im więcej czytam tym bardziej głupieje. Proponują żeby wysłać upoważnienie dla jakiegoś tam mecenasa , tyle, że (czytając) w upoważnieniu mówi się o nieszczęśnikach, którzy kupili ten cenny produkt w banku. Ja kupiłam bezpośrednio z GETBACK w Szczecinie.
Ja wysłałam do Wrocławia poparcie dla P. Tatary, wiem nie udało się. Co w takim układzie należny zrobić. Czytałam inf domu maklerskiego

Im większa grupa wierzycieli, tym większy wpływ na postępowanie układowe (przyjęcie układu będzie
następować po głosowaniu kuratora, który dokona tego w imieniu wierzycieli. Jeżeli kilku wierzycieli ustanowi
jednego pełnomocnika, ich pozycja negocjacyjna powinna być silniejsza).

Czy ktoś mi pomoże zrozumieć to co się dzieje?

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 4 września 2019 14:54:01
Liczba wpisów: 4
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,166 sek.

ejnpwotc
xmwxrmgu
ztqburcl
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 751,90 zł +383,76% 96 751,90 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
tbeurlnm
wqwpdorh
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat