Na forum jest informacja, że PDM będzie likwidowany. Ja nie mam zaświadczenia depozytowego że jastem posiadaczem obligacji GBK, ponieważ to zaświadczenie, które mi przysłał PDM wysłałam kuratorowi na potrzeby głosowania. Zaświadczenie było wystawione z terminem 30 września. Czy ja powinnam starać się uzyskać od PDM ponownie zaświadczenie depozytowe z dłuższym okresem ważności w celu ewentualnych roszczeń do spłaty w wyniku układu? Czy o ile moje obligacje tzn. ich seria jest na liście nie muszę się już martwić zaświadczeniem i tym, że nie będzie mi miał kto go wystawić (po likwidacji PDM)? Jestem laikiem w tych sprawach, więc proszę o wyjaśnienie? Pozdrawiam
|
Jestem zaniepokojona, ponieważ nie znalazłam w ostatnio udostępnionym na stronie syndyka spisie wierzytelności drive.google.com/drive/folders... moich obligacji serii RJ. W ogóle na tej liście nie ma wielu obligacji, które znajdowały się na liście poprzedniej z maja, a syndyk napisał cytuję: "spis wierzytelności będzie zawierał identyczny zakres informacyjny." Co mam robić w takiej sytuacji? Dlaczego obligacji sreii RJ nie ma w spisie, skoro takie obligacje kupiłam od Polskiego Domu Maklerskiego-pośrednik Lions Bank i nadal jestem ich właścicielką? Co prawda, zaświadczenie o posiadaniu obligacji straciło ważność, bo gdy je wysyłałam do biura syndyka do głosowania wystawione miało być na miesiąc, czyli do końca czerwca. Czy to zaświadczenie aktualne decydowało o umieszczeniu w spisie? Teraz powinnam złożyć wniosek o ponowne wystawienie takiego zaświadczenia, z jaką datą ważności? Na swojej stronie syndyk w maju umieścił w zestawieniu wierzycieli moje obligacje serii RJ Jeszcze raz pytam co mam robić, moich obligacji nie ma w spisie - obligacje serii RJ. Przecież PDM wystwił mi świadectwo posiadania tych obligacji w maju. Czy ktoś ma obligacje serii RJ ? Co mam robić?
|