zkyfargg
Advertisement
PARTNER SERWISU
ewgwmhof
tubeto

tubeto

Ostatnie 10 wpisów
Akcja z posłami była już jesienią (znali temat ale większość rozkłada ręce) warto iść jak ktoś jeszcze nie był, warto wnioskować o interpelację poselską, może pomóc

Byłem na przesłuchaniu w UOKIK ostatnio. Pytałem kilka dni temu ale temat nie został podjęty.

Czy ktoś z Państwa był przesłuchiwany w UOKIK ?

PDM wydaje zaświadczenia. Wystarczy wysłać wniosek poleconym albo mailem

Odnośnie wyboru wersji: należy samemu ocenić swoje szanse w starciu z IB, kolega Inwestor Amator nie chce procesu cywilnego więc dobrze rozważyć konwersję 66%. Wtedy być może załapie się na odzyski z roszczeń. Czy ktoś wie jak to ma wyglądać? (Zakładając cash-sweep) Czy takie osoby będą musiały tej sprawy pilnować czy to NS nadzoruje?

@alder74
Apropos reklamacji do PDM, właśnie poczytałem odpowiedzi PDMu na reklamacje innych ludzi i chyba nie ma to sensu. Wg nich prospekty, ankiety, odpowiedzialność za dobór oferty do klienta, i większość papierologii leży po stronie oferującego czyli IB. PDM radośnie przyjmuje wypełniony formularz i podaje nr konta. Przelew stanowi przyklepanie wszystkiego. Czyli zaniechania, zatajania i nieprawidłowości stoją po stronie IB. (oczywiście mówię w wielkim skrócie)

P.S. Nie wysyłałem odwołania do IB bo to strata co najmniej miesiąca a odpowiedź jest wiadoma.

Nie. Nie składałem reklamacji do PDM. Nie jestem ich klientem, nie oni mi to wcisnęli. Poprosiłem tylko żeby wysłali mi wszystkie papiery odnośnie mojego zakupu obligacji (prospekty, umowy, trochę tego było, oczywiście wszystko widziałem pierwszy raz). Czy ktoś z Was składał do PDM reklamację?

Najpierw składa się wniosek o interwencję po odrzuconej reklamacji w IB (z uzasadnieniem, kopiami, dowodami). Czeka się trochę, RF pisze od siebie pismo o wyjaśnienie w twojej sprawie do prezesa IB. IB w moim przypadku pozostała przy swoim stanowisku i odpisała po miesiącu do mnie i do RF. RF szybko wystosował kolejne pismo 10 stron wypunktowując czego nie wyjaśnili i wymienił jakich kolejnych wyjaśnień oczekuje. Wysłał też do mnie, do mojej wiadomości, wygląda to dosyć rzetelnie, miła odmiana od taśmowych kopiuj/wklej.

Zaświadczenia z PDM normalnie przychodzą pocztą, trzeba wysłać podpisany wniosek pocztą lub na ich adres e-mail.
Jestem na drugim etapie interwencji RF

Czy jeśli ktoś z nas wypisze się spod opieki kuratora, to żeby móc wziąć udział w głosowaniu musi mieć aktualne zaświadczenie depozytowe z PDM. A tam nikt nie odbiera telefonu, nie odpisuje... Jeśli wyślę wniosek listownie to czy otrzymam zaświadczenie? Skąd je uzyskać?

Chcę wykorzystać wszystkie możliwe drogi i możliwości. Pisze pisma, maile gdzie się da, jest tego już cały segregator
W ostateczności proces cywilny ale trzeba uzbierać opinie na temat sprawy KNF, UOKIK, RF itd
No i zobaczymy jak się ułoży PPU :)

Raczej nie, lada dzień spodziewaj się listu z IB. Wysyłają speedmailem w ostatnim możliwym dniu, czyli poślizg 2tyg

Jestem po interwencji Rzecznika Finansowego.
Napisał do prezesa IB w mojej sprawie i nakazał mu się odnieść w 30 dni pod groźbą kary.
IB wysłał do mnie że podtrzymują swoje stanowisko (treść uzasadnienia jak w reklamacji)
Teraz myślę o postępowaniu polubownym, czy próbował ktoś z Was tego?

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 4 stycznia 2020 19:36:36
Liczba wpisów: 12
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,211 sek.

htmbhndb
rxratikt
skndpldu
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 751,90 zł +383,76% 96 751,90 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
cxuotfzh
ubmdkhwe
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat