Dobra mój błąd. Kłania się czytanie ze zrozumieniem. Jest napisane do końca grudnia, nie w grudniu. Sorki za zamieszanie.
|
|
No tak ale komunikat mówi o sprzedazy w samym grudniu, a preordery byly dostepne duzo wczesniej. Te 13 mln z 20 grudnia mówi o sprzedaży całościowej a nie jedynie o grudniu. Więc trzeba zwrócić uwagę na to ile preorderow sprzedalo się do poczatku grudnia.
|
|
vladinho napisał(a): To też oznacza, że gracze kupują grę tam gdzie jest dostępna na narzędzie, które posiadają. Nie było na konsolach to kupili na PC.
Tylko trzeba pamiętać, konsole są tańsze niż high-endowe pc. CP2077 wymaga nieco od sprzętu, więc ludzie liczyli, że uruchomią grę na dużo tańszej konsoli. Moim zdaniem wciąż jest gro osób, które liczy na powrót do ps store, ponieważ ich komputer nie pociągnie tej gry.
|
|
Tu akurat może być tylko lepiej, nie sprzedali ujemnej ilości kopii więc to akurat na plus
|
|
Aussie napisał(a):Przecież podali, że do 10 Grudnia poszło 8 mln preorderow + 5 mln sprzedali pomiędzy 10 a 20.12. Czyli do tych 5 można dodać brakujące 5 i mamy 18. Rozumiem te 10 mln jako sprzedaż bez preorderów - skoro tylko do 20 łącznie z nimi było 13 mln, to nie może być sprzedaż za cały miesiąc niższa niż ta do 20 Grudnia włącznie. No nie ale jeśli sprzedali do końca listopada dajmy na to 5 mln kopii to do 10.12 czyli do premiery sprzedali 3mln grudniowych kopii. Zatem brakuje 7, które liczymy od 10 grudnia. 7 + 8 =15. Dlatego bez wiedzy ile sprzedali do 01.12.2020 nie możemy nic policzyć niestety, a szkoda.
|
|
Chyba, że ilość sprzedanych preorderów do końca listopada 2020 roku jest znana. Podawali taką informację na tydzień przed premierą? Jeśli tak to możemy dodać to co było do końca listopada plus 10 mln i mamy wynik za grudzień.
|
|
Chwila ale dlaczego 18 mln? Gra wyszła 10 grudnia, więc możliwe, że większość z tych 10 mln sprzedało się przed premierą. Dajmy na to, że 4 mln preorderów sprzedało się do 10 grudnia. Daje nam to 6 pozostałych, czyli 6 + 8 = 14 mln sprzedanych kopii. Nie wiedząc ile się sprzedało przez pierwsze 10 dni grudnia nie mamy żadnych danych.
|
|
Na oficjalnej stronie Playstation store pojawiła się zakładka, dotycząca cyberpunka. Nie jestem pewien czy wcześniej jej już nie było, więc nie traktowałbym tego w kategorii wielkiego newsa, ale przeglądając psstore ze trzy dni temu, pod kątem właśnie CP2077, nie widziałem tego. Może to świadczyć o przegapieniu tej zakładki, ale może ktoś bliżej zainteresowany tematem się wypowie: Link do ps storeW sekcji release date mamy pole Cytat:Release date to be determined.
|
|
To zależy od tego, czy już zaczęli go robić i na jakim etapie są prace. Sądząc po fakcie, iż nie udało im się skończyć podstawowej wersji gry na czas, wydaje mi się, choć jest to przeczucie, że nie są jeszcze na odpowiednim poziomie zaawansowania prac nad trybem multi. Zwłaszcza, że wszystkie siły na pokładzie zostały skierowane do naprawiania trybu singleplayer. Jeśli otworzyliby dodatkowy oddział odpowiedzialny tylko za multi, ze sporym zespołem, który wie co robi, to być może byłoby to możliwe.
|
|
Uwielbiam takie wywody. Mnóstwo niezrozumiałych dla większości osób cytaty z wikipedii (z tym gpu to zaszalałeś jeśli myślisz, że ta definicja komukolwiek spoza branży cokolwiek rozjaśniła) tylko po to żeby poczuć się mądrzej. Ale abstrahując od podbudowywania samooceny, to to co mówisz nie jest prawdą. Przeskalowania setek tysięcy tekstur nie jest czasochłonne przy odpowiedniej mocy obliczeniowej, jaką cdr na 100% ma! Co więcej nie ma możliwości, żeby już tego nie zrobili, dlatego wygląd na ps4 i pc tak bardzo odbiega od siebie. To jest zabieg zastosowany w pierwszej kolejności, a jeśli nie to do wykonania w kilka dni. Zaprzestań proszę tego co robisz, bo wprowadzasz dezinformację. Problem cp2027 jest bardzo złożony i nie będę dywagował nad tym, czy uda im się go rozwiązać, czy nie, bo zwyczajnie nie wiem i ty też nie! Ale przytaczanie jednego z setek problemów i fałszywe zakładanie, że jest nierozwiązywalny w oparciu o fakt, że ty coś tam na ten temat wiesz, jest nie na miejscu. Tak naprawdę, w kwestiach technicznych nie powinien się wypowiadać nikt, kto nie pracował w cdr i nie wie w jaki sposób był prowadzony development. Tyle w temacie. Krewa ma rację, ma to tyle samo sensu, co analizowanie pojedynczej linijki kodu i twierdzenie, że źle dobrane wcięcia świadczą o niekompetencji i tym, że gra jest od podstaw nie do uratowania.
|
|