PARTNER SERWISU
lgbghfcb
analizagieldowa

analizagieldowa

Ostatnie 10 wpisów

kliknij, aby powiększyć

Na swoim blogu pisałem jakiś czas temu o Mercorze, żeby go obserwować, bo może być dobrą okazją inwestycyjną. Myślę, że dobrze wytypowałem tę spółkę i warto teraz w nią wejść. Sytuacja techniczna jest obiecująca. Po długim okresie tzw. boczniaka, spada na nas średnia 200dniowa. W piątek pojawił się długi cień testujący opór, którzy przebiega na poziomie 24,20 -24,30 zł. Przebicie go będzie sygnałem do kupna. Wskaźniki w tej chwili zeszły do strefy neutralnej.
Wykres punktowo-symboliczny cały czas pokazuje sygnał S obowiązujący od 21 kwietnia. Jednak kolejne minima cenowe nie są już odnotowywane, a przy dojściu do 26 zł dostaniemy sygnał K. Na poziomie 26 zł przebiega kolejny opór, który będziemy testować po przekroczeniu średniej 200 dniowej, czyli możliwe, że odbędzie się to z marszu.
Rating stockwatcha jest dobry i podaje teoretyczną zmianę kursu o +6%.
31 sierpnia Mercor zda raport za półrocze. Wszystkie poprzednie podawały wyższe lub równe zyski w stosunku do poprzedzającego kwartału.

analizagieldowa.blogspot.com/2...

kliknij, aby powiększyć

Triton znajduje się nad ważnymi średnimi długo i średnioterminowymi, sytuacja jest więc klarowna jeśli chodzi kierunek kursu.
31 sierpnia mieliśmy przebicie oporu 3,79 zł i piękną białą świecę, a następnego dnia powstała formacja zasłony ciemnej chmury, która nie pozwoliła kursowi się wznieść wyżej. Mieliśmy potem powrót nad wsparcie, młot i kolejną próbę podejścia na północ. Ostatnia świeca zamknęła się nad poziomem oporu wyznaczonym przez max zasłony ciemnej chmury 4,03 zł, tym samym została ona zanegowana, a cień ostatniej białej świecy zamierzał testować kolejny opór 4,35 zł, dodać trzeba, że wolumen był znacząca wyższy, tak jak powinien pojawić się przy zdrowym wzroście.
Wykres punktowo-symboliczny wygląda bardzo dobrze i też podaje dojście w okolice istotnego oporu (4,04 zł). Na tym wykresie obowiązuje od 29 sierpnia sygnał K i teoretyczny zasięg wzrostu 6,05 zł.

Wiem, że to forum fundamentalistów, a ja jestem tu nowy, ale zapraszam do przeczytania mojej analizy technicznej:)
pozdrawiam serdecznie.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 21 stycznia 2010 09:22:00
Liczba wpisów: 3
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,353 sek.

dymsgytk
utgizivx
ztbgdhof
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 827,68 zł +384,14% 96 827,68 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
jzaagmbm
nvufhgkt
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat