wykupione ! po weekendzie widły.
|
|
haha - słowo wałek - od wałkowania, rolowania, a nie od przewału, będzie oczywiście rolowanie na serię H, a termin ? no cóż, kontrakty, Viatron na NC, będzie kasa...
|
|
|
|
Wprowadzałbyś spółkę córkę ( Viatron ) na NEW CCONECT i równocześnie zwijał główny interes ? - bzdura. Seria F będzie zamknięta i wierzyciele zadowoleni - jak nie z kasy to z wałka na serię H. sprawdź konto jutro i napisz.
|
|
cześć AntyTeresa!
piszesz o wykupie 5 mln obligacje z serii E na marzec, a pozostałe 15 mln długu to ???
Co to za postój produkcji był ? wiem tylko o optymalizacji - skąd ta informacja? jak był długi ten postój ?
|
|
dzieki za analizę - złowrogo zabrzmiało ostatnie zdanie...
|
|
co sądzicie o wycenie dyrektorskiej :) ?
|
|
jednak zeszlismy na 23,6% zniesienia. Zreszątą podobnie jak poprzedniej fali. nakreskach dziennych szybki STS przebił od dołu STS wolniejszy. Na tygodniowych kreskach STS jest głęboko pod linia sygnalną i w tym tygodniu z pewnością nie przegniedo góry - może w nastepnym :)- miłego weekendu.  kliknij, aby powiększyć
|
|
Temat:
SKYSTONE
Będąc fanem techniki nie sposób nie przypomniec o prognostycznym znaczeniu dzisijeszej świeczki. dzienne DOJI i WAŻKI zawsze wskazywały mniejsze lub wieksze zwroty na ZENKU.  kliknij, aby powiększyć
|
|
Temat:
SKYSTONE
Nie wiem jak Wam, ale mnie to wszystko wygląda na przyśpieszony spadkowy w tygodniowym spadkowym. ładnie się konsolidował przez 10 tygodnie między 1.05 i 1,20, i opierał spadkom poniżej 61,8 % zniesienia Fibo. W końcu ktos nie wytrzymał i jednym zleceniem 90 tyś szt. wskazał kierunek wychodząc z trójkąta. Innym póściły Stop Losy i mamy to co mamy. Stochastyczny przebija dolną linię sygnalną od góry i na pewno zejdzie niżej z rozpędu, a kurs albo zejdzie na 90 gr ( 23,6%) albo powyżej 1,0 zł ( 50% fibo), albo będzie się konsolidował tu gdzie jest. Nie ma nic pewnego. Jedno jest pewne, dużo papieru zmieniło właściciela przez te 12 tygodni na poziomach powyżej 1.0, dlatego wierzę w szybki powrót na te poziomy. Ten ruch mógłby przyspieszyć Zarząd podając jakąś dobrą wiadomość z OZEN Plus. pozdrawiam  kliknij, aby powiększyć
|
|
Temat:
SKYSTONE
Cześć AntyTeresa - realizuje się STS pod linią sygnalną - jesteśmy chyba na 50% zniesienia fibo- jak szacujesz do ilu spadniemy ?. Następne zniesienie na 38,2% jest na 0,95. co myślisz ?
|
|
Temat:
SKYSTONE
Nawet jak zejdzie poniżej to będzie pułapka. Wiem to stąd bo - sam bym tak zrobił. Mam w kieszeniu klucze do nowego Zakłądu, znam termin jego otwarcia, a kurs spółki która szoruje po linie trendu..
Zamiast podać do publicznej wiadomości termin rozpoczęcia produkcji ( i skasować 20% profitu ), sprzedaje papierów za 2 mln, zwalam kurs poniżej lini trendu, po wywołanej panicznej wyprzdaży podaje termin rozpoczęcia produkcji i zarabiam 40 %.
|
|
Temat:
SKYSTONE
to zejscie pod linie trendu to pułapka.
|
|
Temat:
SKYSTONE
No Antyteresa - chyba się jednak pokaże przebicie STS od dołu.
|
|
Temat:
SKYSTONE
Ostatnie pytanie do Prezia na pb.pl jest moje - ale to groch o ścianę. Dziwną politykę informacyjną prowadzi Zarząd. Myślę że czekają z tą informacją (rozpoczęcie sprzedaży energii) na jakiś konkretny termin, albo jest jakaś zmowa w celu dalszego skupowania po niskich cenach. Jak to ktoś napisał : W Zenku jest jak w Biedronce -"codziennie niskie ceny...:) "
|
|
Próbuje Cię przekonać że wcale kurs nie musi spadać, aby stochastyczny się osuwał - nic więcej. pozdrawiam - cas pokaże,i to jest mój ostatni wpis do Ciebie - nie lubię polemiki z kimś kto lubi mieć ostatnie zdanie. I tak w rzeczywistości masz rację że AT bez komenatarza jest do bani - bo trzeba by pod spodem napisać jakie są parametry wskażników - jakie parametry, jakie średnie, jakie interwały itd.
popatrz tylko na mój wpis 26 marca ( str 38 )- przewidziałem brak przesłanek do spadku (była wówczas podbitka do 125 groszy) po prostu teraz też mam nosa :) pozdrawiam.
|
|
ok. sięgnijmy po wzór na oscylator stochasyczny.  kliknij, aby powiększyćWidzisz, że jeżeli w mianowniku mamy wartość stałą, a w liczniku wartość malejącą to wskażnik będzie malał: Czyli - jeżeli w mianowniku mamy wartość stałą np 10 (dla Zenka) kurs utzymuje się od tygodni w przedziale 10 groszy - a w liczniku ceny zamknięcia są malejące, ale w ramach tych dziesięciu groszy - Widzisz, mimo że kurs zamknięcia mieści się w przedziale poprzednich świeczek - to STS spada. I w wcale nie musi spaść niżej aby wskażnik dalej opadał. pozdrawiam.
|
|
nie masz racji - stochastyczny opiera się na cenach zamkniecia i dziennym zakresie ruchu. Założeniu wskaznika jest takie, że przy spadkach ceny zamknięcia są bliskie dolnej granicy wachań, a przy wzrostach są bliżej górnej.
Zatem przy tych samych cenach zamknięcia ( bliskich dolnej granicy wahań) stochastyczny będzie spadał. I tak mamy na Zenku i moim wykresie - stochastyczny leci a kurs w miare stabilnie stoi w miejcu. pozdrawiam.
|
|
ok -nikt z Was nie widzi że stochastyczny na wykresie tygodniowym idealnie wskazał lokalne pkty przegięcia.
Teraz jest w połowie spadku, a tójkąt się domyka - jak się domknie to stochastyczny powinien się przegiąć do góry, a kurs skoczyć na około 1,4 (50% fibo), ale tego oczywiście też nie widzicie.
pozdrawiam
|
|
komentarz dla Teresy: - brak komentarza. Kreski mówią same za siebie.
|
|
|
|
Witam !!! Proszę o komentarz do poniższych wykresów. Na jednym mamy bliźniaczą formację trójkąta na godzinowym , który się powoli zamyka, na drugim widzimy obronione wsparcie 76,4% Fibo. Chyba nie ma przesłanek do wyjścia dołem z trójkąta i przebicie 1.07.  kliknij, aby powiększyć kliknij, aby powiększyć
|
|
Wątpie Ferit w kiszenie kursu prez 16 sesji :) - właśnie konczy sie formacja odwróconego RGR- zapoczątkowanej w połowie lipca 2009. Formacja oznacza odwrócenie trendu, a wybicie zwykle jest dynamiczne i dak duże, jak linia prostopadła od podstawy formacji do ''czubka'' - i to jest trzecia formacja ( o dwóch innych pisałem wcześniej) - która potwierdza wzrosty. Pozatym oprócz tego nawisu podażowego na 1,20 w ilości 750 tyś szt - to ściema, i oprócz tego nie ma większej podaży.  kliknij, aby powiększyć
|
|
 kliknij, aby powiększyćAcha jeszcze jedno - kurs zachowuje się jak z książki o AT, w związku z tym postawię jeszcze jedną tezę o cenie docelowej 1,38- 1,40. W miejscu tym zamyka się druga fala C-D (z teorii równości fal)
|
|
 kliknij, aby powiększyćJak kiedyś pisałem, przebijamy aktualnie 38,2% zniesienia Fibonacciego. Oby przebicie przeszło tak gładko jak na wcześniejszym zniesieniu.
|
|
aabbcc - masz racje dot. potencjału biogazu - tylko wiedz że niestety nie należy liczyć na poparcie rządu w tej kwestii. Poprzednie rządy nakarmiły lobby górnicze, związki zawodowe przywilejami i wystarczy że zimą przyjadą strajkować ( latem strajk byłby nieskuteczny), a już zyskują kolejne przywileje. Jawna zgoda na wdrożenie wymagań Uni w zakresie ograniczeń emisjii (3x20) - nie jest i nie będzie popularne póki Polska na węglu stoi. Poczytaj wywiad z profesorem Janem Popczykiem na www.ogrzewnictwo.pl/index.php?...
|
|
Witam - czytaliście raport ? pojawił się na www Zenerisa. Koszty zarządu w IV kwartale wysokie, ale za cały rok mniejsze jak w 2008. Wzrost aktywów i ogólnie bez rewelacji - Typowa rozwojowa spółeczka na ścieżce początkowego rozwoju.
|
|
Pozyskanie kasy to połowa sukcesu - powiem że łatwiejsza połowa. Sam uczestniczyłem w pozyskaniu 3 dotacji dla mojej firmy ( 2 na certyfikacje, jedna -2,5 mln zł- na środki produkcji )
Samo złożenie wniosku to złożenie zobowiązania do Agencji gdzie w biznes planie składa się zobowiązanie do określonego zwiększania przychodów, zysku, podniesienia zatrudnienia i utrzymania go przez okres trwania umowy (około 5 lat po podpisaniu umowy). Inwestuje się z w części ze śrdoków własnych, a w części z tzw promesy kredytowej. Po zakończeniu inwestycji Agencja przelewa środki do banku kredtytującego.
I właśnie ten aspekt dot zobowiązań jest najistotniejszy w całej zabawie - bo jeśli się ktoś z tego nie wywiąże - najzwyczajniej musi zwrócić dotacje, a znam firmy które startowały z wnioskiem na wysokiej bazie, w czasach prosperity ( w 2007 roku ), a w wyniku załamania gospodarczego miały kłopoty z wywiązaniem się z umowy.
|
|
Nic nie dostał - narazie oceniono pozytywnie wniosek pod katem merytorycznym
|
|
|
|
co mylimy ? wiemy o tych 3 mln od 29 stycznia - pytanie tylko dlaczego nie ma dziś komunikatu - powinien dziś sie pojawić o zmianie właściciela ponad 2% - chyba się nie mylę.
|
|
Witam - a czytaliście odpowiedź Zarządu na pytanie zadane za pośrednictwem Pulsu Biznesu. Wynika z niej, że nasz Zenek robi sie coraz bardziej gorącym walorkiem :) notowania.pb.pl/pytania/PLNFI1...
|
|
Temat:
SKYSTONE
rafsty napisał(a):Jednak jeszcze się wtrącę, bo właśnie do mnie dotarło, że Kolega pomylił temat LHC z problemem fuzji termojądrowej. A to już jest w temacie tego wątku. Jak by to wreszcie wypaliło, to mogłoby zdrowo namieszać w całej energetyce. O co chodzi? Można poczytać np. tu: https://lasers.llnl.gov/ Przepraszam - wiem ze nie na temat, ale chcę wyjaźnić - strona którą kolega przywołał to witryna związana z programem ITER (Stany,Japonia,Korea). CERN( głównie kraje Europejskie ) pracuje nad LHC. Oba programy zmierzają różnymi metodami do wytworzenia taniej energii poprzez przyspieszenie jąder lekkich pierwiastków do momentu w którym (zgodnie z prawem Einsteina) masa ich zacznie rosnąć - wydzielając znaczne ilosci energii. Co do ZENKA - to mam nadzieję że szybko wróci tam gdzie jego miejsce - tj powyżej 100 groszy. :)
|
|
Temat:
SKYSTONE
rafsty napisał(a):tomekC napisał(a):-prawdopodobnie Wielki Zderzacz Hadronów będzie już funkcjonował i zasilał Europę Chłopie, LHC to jest akcelerator cząstek. Niczego nie zasila. Żre prąd, jak smok. Masz racje - zderza cząstki - docelowo po to aby wytworzyć niesłychanie wysoką temperaturę, którą można potem przetwarzać na kilka sposobów. Projekt utknął bo nie potrafią utzymać pełnej akceleracji dłużej niż 15 min. - Chłopie :)
|
|
Temat:
SKYSTONE
No właśnie - jest info : ( PIOONNER 12 % ) :)
Zgodnie z treścią zawiadomienia: I. Pioneer Pekao Investment Management S.A. (dalej jako "Pioneer") działając zgodnie z art. 87 ust. 1 pkt. 3 lit. b Ustawy o ofercie publicznej, zawiadamia o wzroście łącznego zaangażowania do poziomu 12,36% całkowitej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu BBI Zeneris NFI S.A. w zakresie instrumentów finansowych wchodzących w skład portfeli zarządzanych w ramach wykonywania przez Pioneer usługi zarządzania portfelem maklerskich instrumentów finansowych. Przed dokonaniem transakcji nabycia akcji Funduszu, Pioneer posiadał 16 404 204 akcje Funduszu, co stanowiło 11,76% udziału w kapitale i głosów na walnym zgromadzeniu Funduszu. Po dokonaniu transakcji nabycia akcji Funduszu, Pioneer posiada 17 240 480 akcji Funduszu, co stanowi 12,36% udziału w kapitale i głosów na walnym zgromadzeniu Funduszu. Akcjonariuszami posiadającymi łącznie wskazaną wyżej liczbę głosów na walnym zgromadzeniu są wszyscy Klienci Pioneer Pekao Investment Management S.A. (w zakresie portfeli zarządzanych przez Pioneer Pekao Investment Management S.A.).
|
|
Temat:
SKYSTONE
Być beneficjentem - to jesszcze nie znaczy że inwestycja jest zakończona i zaczyna przynosic dochody. Jedyny pozytyw z tej informacji to to, że taki papier to silny argument w pozyskiwaniu kredytów na niedokończone inne projekty. Jeśli chodzi o analizę techniczną, to myślę że kurs spółki dojdzie do 1,1 zł. za walor - pod koniec lutego. Na tygodniowym wykresie pojawił się sygnał kupna na stochastycznym oraz MACD. Proporcjonalnie do ostatniej fali wzrostowej ( czerwiec- wrzesień) oraz spadkowej ( wrzesień- grudzień), przed nami 10 tygodni wzrostów. Oczywiście rozchulanie produkcji w Wałczu może ten wzrost przyśpieszyć.
|
|
Temat:
SKYSTONE
maciejl napisał(a):mirekkK napisał(a):Trzy miesiące po uruchomieniu finansowania. Załogę zbierają na późną wiosnę 2010- mówię o obsłudze bloków energetycznych, innych pracowników z tego co wiem już teraz. Boję się porządnej produkcji akcji na to konto.Kurs się za mocno osuwa, to nie jest własny ciężar, to złe wieści - kara za niedotrzymanie terminu albo emisja akcji za rogiem się czai. Zarzad twierdzi ze nie rozwaza obecnie (19.11.2009) nowej emisji. notowania.pb.pl/pytania/PLNFI1... a czytałeś raport kwartalny z 13.11.2009, czyli juz po emisji serii "D" dla Pioneer - "W celu sfinansowania przynajmniej części inwestycji planowanych do realizacji w ramach spółek celowych, Fundusz zamierza przeprowadzić emisję nowych akcji...". Nie gram na spadki ani na wzrosty - ale koszty podane w III kwartale są znaczne, a inwestycje nie dopięte.
|
|
Temat:
SKYSTONE
Czy wie ktoś kiedy rusza produkcja w Wałczu? Firma zaczęła składać już personel.
|
|
Temat:
SKYSTONE
Zarząd uchwalił nowa emisję ponad miliona szt akcji dla Funduszy po 0,65 zł/szt. Zaproszenie do zakupów było odpowiednio wcześniej wiec kurs się zwala do oferowanej ceny. Specjalnie się nie rozwodnił akcjonariat ale mimo wszystko reakcja jest czytelna.
|
|
Temat:
SKYSTONE
tomekC napisał(a):Mam nadzieję że jutro odbijemy - jesteśmy na spodzie kanału. Chyba że spadniemy do zniesienia Fibo obecnej fali na około 0,75zł.  kliknij, aby powiększyć
|
|