karad napisał(a):Od dłuższego czasu akcjonariusze HBP żyją w cieniu PBG. Jakakolwiek formacja, tworząca się na HBP może zostać zniekształcona działaniami PBG. Dlatego wątpię w sens wypatrywania podwójnego dna lub ogra :-). PBG będzie zmuszona do zajęcia stanowska wobec resztkówki akcji HBP przewalających się przez rynek. I to zdecyduje o "trendzie". W kwestii wezwań kroją się duże zmiany w aspekcie prawnym. Na dzisiaj jest m/w tak: gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1,... PBG już zajęło stanowisko (przewiń do 15:40) klik
|
Temat:
HBPOLSKA
afro87 napisał(a):ej może ktoś zacznie nam płacić za czytanie takich rzeczy ?  :D a po drugie dltr23 rozumiem ,że ty wszystko przewidziałeś ? Źle rozumiesz. Afro nie czytaj tego bo może się okazać że coś przewidzisz.
|
Temat:
HBPOLSKA
mathu napisał(a):Myślę że tu będzie ciężko o szybkie wzrosty, bo wszyscy ci którzy wpadli na kolejnych poziomach i są teraz na sporym minusie będą z ulgą wyrzucać akcje kiedy tylko wyjdą na minimalny plus. Ale to wyłącznie moje przeczucie. 3 rodzaje obracających akcjami HBP 1>Ci którzy byli na dużym minusie bo kupowali po 5-4,5-4 widząc fundamenty spółki czy też prozaicznie łapiąc spadające noże lecz ostatecznie wywalili na samym dnie realizując dużą stratę (takie zachowanie właśnie czyni z nich leszczy). 2>Inni (czyt. ludzie z nadwagą, grubsi, grubi) zwęszyli okazję już 2-4 tyg temu lub byli członkami sławnej "spółdzielni" i po cichu skupowali i ewentualnie będą jeszcze kończyli zakupy przez kilka kolejnych dni (zależnie od prognozy wzrostu lub planowanego pompowania) Ci zarobią najwięcej. 3>Jest jeszcze trzecia grupa ludzi. Oni skupowali akcje od 1-2 miesięcy widząc fundamenty spółki lecz nie przewidując zaniżania kursu (czyt. spółdzielnia , wywalający menadżment HB9 etc.) Ich średnia to 3,8-4,4. Ci nie sprzedali na dnie bo w skrócie mają stalowe zwieracze i wierz mi,z tego samego powodu nie puszczą ich po średniej zakupu
|