mwbzekzn
Advertisement
PARTNER SERWISU
zqnsoylj
Mati82

Mati82

Ostatnie 10 wpisów
hmmm to dlaczego kurs nie dobił prawie do tego poziomu ? czyzby ta 1 złotowka to bylo dyskonto na zamrozenie kapitalu na 3 tyg?

on chyba pomylił kap wlasny z aktywami.

plącze sie już, jeszce raz.
skoro piszesz ze niepewny majatek (naleznosci zapasy) to 144 mln i piszesz ze one NIE SA UJETE w aktywach to dlaczego je odejmujesz od 27 mln (kap wlasny)??? skoro odjales to rozumiem ze są :)
skoro aktywa sa mniejsze niz w sprawozdaniu i wynosza 203 mln a zobowiazania 180 to kap wlasny to 27mln. trzeba chyba doprezyzowac.

oj przepraszam zle odczytalem zbyt optymistycznie :)
27 to kap własny w takim razie?

ciekawe czy to co pisze powyzej to prawda bo w sprawozdaniu jest co inengo

ciekawy jest post sciurusa. jezeli to prawda ze ktos tam byl i to pisze to zakladajac wariant defensywny mamy wk 3,30 pln na akcje. biorac pod uwage wole ukladu nastapi jakas redukcja zobowiazan (czyli wk w gore) oraz nie wierze ze zadne naleznosci nie wplyna po czasie. zapasy to zapasy ale sa i na pewno jest to do sprzedazy nie moga sie rownac zero. wynika stad ze 3,30 pln to min

Techmex Spółka Akcyjna z siedzibą w Bielsku-Białej informuje, że na zakończonym dziś posiedzeniu Sądu Rejonowego w Bielsku-Białej Wydział VI Gospodarczy w sprawie wniosku o ogłoszenie upadłości nastąpiło wysłuchanie tymczasowego nadzorcy sądowego, pełnomocnika i reprezentantów Spółki, a także przedstawicieli wierzycieli. W dniu dzisiejszym sprawa nie została rozstrzygnięta. Sąd poinformował, że podejmie decyzję na posiedzeniu niejawnym nie podając jego terminu.

Panowie a to zawieszenie bedzie mialo wogole miejsce? kazdy wniosek musi byc chyba "klepnięty" a takiego infa nie bylo. wie ktoś?

tak. podejrzewam ze tu chodzi o to co tam firma robi. a walka sie rozgrywa o to czy to bedzie techmex (uklad) czy inny podmiot (likwidacja). czyli o wlascicielstwo i zarzad

a to co pisalem wyzej nie ma brzmiec logicznie tylko to definicja upadl z układem.

nie wiem sam ale z artykulow wynika ze tak naprawde nie ma podmiotu ktoremu zalezalo by na polozeniu tej firmy na maxa.

wartosc to kapital wlasny czyli aktywa po odliczeniu zobowiazan. gprzej gdyby kapital wlasny byl ujemny :) wiec wartosc ma

ktos moze mniej wiecej policzyc ile jet za ile przeciw:
"Układ - zawierany jest gdy wierzyciele są zainteresowani w utrzymaniu przedsiębiorstwa upadłego, którego funkcjonowanie stwarza możliwość zaspokojenia choćby części ich wierzytelności. Są oni nawet skłonni do rezygnacji z części przysługujących im wierzytelności po to, by w ogóle coś odzyskać. Do zawarcia układu potrzebna jest zgoda większości wierzycieli, która obowiązuje także mniejszość"

z mojej pobieżnej analizy artykulow wynika ze wola wierzycieli jest

witam, to jest moj pierwszy post na forum. czytam je ostatnio i nie ukrywam rozmowa jest bez porownania na wyzszym poziomie niz bankiery itp.

co to techmexa. mam tego troche wiadomo po cenie wyzszej, strata boli ale ja nie wychodze. nie chce mi sie wierzyc ze to ma upasc. dlugi ogromne ale z 2 strone naleznosci i majatek trwaly jest. doswiadczenie sugeruje mi tutaj jedna wielka gre pewnie pod przejecie i tyle. komunikat o splaceniu jednego wnioskodawcy upadlosci jest bardzo na plus. banki licza cash nie przejete nieruchomosci (casus wakacje kredytowe dla kredytobiorcow hipotecznych itp ulatwienia) wiec gdy spolka przedstawi rozsadny plan wyjscia to pewnie pojda na reke.
po tym wszystkim trzeba odbudowac marke firmy i ciagnac kontrakty w dobrej przeciez branzy. nie wiem jakie jest Wasze spojrzenie.

odnosnie kolegi z Orco - ja usrednialem skt od 8 zł do 0,6x (najwiecej juz nie pamietam po ile) pieknie wyszedlem powyzej 3 z dobrym zyskiem takze cierpliwosci :)

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 1 sierpnia 2010 23:40:28
Liczba wpisów: 12
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,190 sek.

uquyqunj
gfuljqcf
tgojgzxr
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 965,67 zł +379,83% 95 965,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
rauelgtc
hxlfxscs
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat