Exar napisał(a):kraff napisał(a): Niestety, ale wiele osób ma problem ze zrozumieniem pisanego tekstu ! Info bardzo pozytywne bowiem potwierdza o istnienie ropy na jedenej z koncesji Petrola! Z czym macie problem ? Jak możesz pisać, że ropy nie ma ? chyba, że miałeś na myśli, iż nie bedą jej wydobywać ! ale to już są dwie odrębne rzeczy !
Stary, weź mi proszę jak prostemu chłopu zacytuj gdzie komunikat potwierdza istnienie ropy? Ja się doczytałem tylko tego co poniżej. Pogrubienia moje. "Aktualnie, dzięki znacznie lepszym jakościowo danym sejsmicznym oraz wszystkim poprzednim rezultatom pozytywna ocena złoża na strukturze Koblandy potwierdza się, a szanse na przeklasyfikowanie zasobów złoża do wyższej kategorii są zdecydowanie większe. Zasoby perspektywiczne dla struktury Koblandy zostały oszacowane przez niezależnego eksperta McDaniel&Associates na 801,4 mln baryłek ekwiwalentu ropy. cytat z FAQ ze strony KOV " Zasoby Perspektywiczne to ilości ropy naftowej lub gazu ziemnego, które według szacunków na dany dzień mogą potencjalnie zostać pozyskane z nieodkrytych jeszcze akumulacji w wyniku ich zagospodarowania w przyszłości. Zasoby Perspektywiczne dają zarówno szansę odkrycia jak i szansę zagospodarowania." Szansa na sukces! I tylko/aż tyle - rozmowa jest w sferze prawdopodobieństwa, zresztą prawidłowo. Natomiast akcjonariat odczytuje to prawdopodobieństwo jako 100%. Total oczywiście nie puścił żadnego komunikatu, bo to poważna firma. W przypadku Rycha trzeba upchnąć jakoś papier, a kto smaruje ten jedzie. "Nowe wyniki przetworzenia zdjęcia sejsmicznego 3D, wspólnie z wynikami odwiertu K-3 oraz wcześniej zebranymi danymi, potwierdzają budowę i wysoki potencjał złoża ropy odkrytego odwiertem K-3. Jednocześnie nowe dane pozwalają na wskazanie optymalnego miejsca wykonania odwiertu K-4, który realizowany będzie w ramach umowy farm-out z koncernem TOTAL. " Porszę czytać ze zrozumieniem ponadto badania przeprowadzała renomowana firma ! Kurs dla mnie bez znaczenia więc nie mam interesu naganiać !
|
|
Niestety, ale wiele osób ma problem ze zrozumieniem pisanego tekstu ! Info bardzo pozytywne bowiem potwierdza o istnienie ropy na jedenej z koncesji Petrola! Z czym macie problem ? Jak możesz pisać, że ropy nie ma ? chyba, że miałeś na myśli, iż nie bedą jej wydobywać ! ale to już są dwie odrębne rzeczy !
|
|
Temat:
TECHMEX
cytuje ze strony funduszu FRANKLIN TEMPLETON INVESTMENTS : "Fundusz inwestuje przede wszystkim w akcje i papiery dłużne spółek o dowolnej kapitalizacji rynkowej z całego świata, także z rynków wschodzących, jak również w papiery dłużne emitowane przez rządy i instytucje ponadnarodowe. Ponadto, Fundusz może inwestować w papiery dłużne o niskim lub nieinwestycyjnym ratingu oraz finansowe instrumenty pochodne. Fundusz poszukuje także okazji do inwestowania w spółki zaangażowane w fuzje, przejęcia, konsolidacje, likwidacje lub inne formy reorganizacji.
|
|
Temat:
TECHMEX
Pubish napisał(a):kozi76 napisał(a):Pubish napisał(a):Nie jestem specem od prawa upadłościowego, niemniej fakt, iż SO zwrócił sprawę do SR do ponownego rozpoznania, zupełnie o niczym nie świadczy i niczego nie przesądza. Po pierwsze, trzeba mieć świadomość, iż SO mógł uwzględnić zażalenie i sam podjąć decyzję o zmianie upadłości likwidacyjnej na układową. Nie zrobił tego. PRAWDOPODOBNIE zatem postępowanie w I instancji obarczone były jakimiś brakami - dlatego sprawa została zwrócona. Braki te mogą być jednak czysto formalne i SR po uzupełnieniu sprawy ponownie wyda postanowienie o upadłości likwidacyjnej. Być może za zwrotem sprawy stoją jednak merytoryczne argumenty, o których pisze zarząd i wierzyciele. Być może jest to tylko gra na zwłokę poprzez stosowanie rozmaitych "trików" procesowych. Cokolwiek będzie można powiedzieć, kiedy zostanie wydane uzasadnienie środowego postanowienia. W swoim poscie poruszyłes kilka ciekawych kwestii,które daja do myslenia W takim razie trzeba czekac na uazasadnienie środowego postanowienia.Ile jest czasu na wydanie takiego uzasadnienia i poźniej podanie go do publicznej wiadomości.Orientujesz sie może? Żeby nie być gołosłownym, art. 268 prawa upadłościowego i naprawczego: Jeżeli sąd ogłosił upadłość obejmującą likwidację majątku upadłego, propozycje układowe mogą zgłosić upadły oraz syndyk i rada wierzycieli. Sąd zmieni postanowienie o ogłoszeniu upadłości obejmującej likwidację majątku upadłego na postanowienie o ogłoszeniu upadłości z możliwością zawarcia układu, jeżeli są podstawy do takiej zmiany. Natomiast, jeżeli chodzi o samo postępowanie po złożeniu zażalenia, to zgodnie z art. 386 i 387 k.p.c. w zw. z art. 397 par. 2 k.p.c., sąd drugiej instancji może uchylić zaskarżony wyrok i przekazać sprawę do ponownego rozpoznania tylko w razie nierozpoznania przez sąd pierwszej instancji istoty sprawy albo gdy wydanie wyroku wymaga przeprowadzenia postępowania dowodowego w całości. Na sporządzenie uzasadnienia Sąd drugiej instancji ma dwa tygodnie, jednak jest to tzw. termin instrukcyjny, w związku z czym, jeżeli zostanie on przekroczony, to... nic się nie stanie ;). Pozostaje cierpliwie czekać. No i jeszcze jeden myk: uzasadnienie przesyła się stronom postępowania, które tego zażądały (zażądały pewnie wszystkie). Ale z samych przepisów k.p.c. nie wynika konieczność jego upublicznienia - zatem teoretycznie szeroka gawiedź może się nigdy nie dowiedzieć, co w uzasadnieniu było (no chyba, że opublikowanie uzasadnienia będzie wynikało z obowiązków Techmeksu jako emitenta). Nadto trzeba nadmienic, iz Komputronik byl w posiadaniu 530.000 akcji, wiec 60K sprzedal duzo wczesniej, DLACZEGO? a tym bardziej, ze byl w posiadaniu pozytywnej informacji już od 12 lutego 2010, kiedy to Sąd Rejonowy w Bielsku Białej VI wydział gospodarczy (ten sam co ogłosił upadłość) postanowił wstrzymać likwidację masy upadłości do czasu uprawomocnienia się postanowienia o ogłoszeniu upadłości. PROSTE POTRZEBUJA KASY! KOMPUTRONIK SAM MA PROBLEMY WIEC NIE WIEM SKAD DOMYSLY, ZE KOMPUTRON MOZE PRZEJAC TECHMEXA. JAK WYZEJ PISALEM LICZE NA Fundusz Templetona
|
|
Temat:
TECHMEX
kozi76 napisał(a):Pubish napisał(a):Nie jestem specem od prawa upadłościowego, niemniej fakt, iż SO zwrócił sprawę do SR do ponownego rozpoznania, zupełnie o niczym nie świadczy i niczego nie przesądza. Po pierwsze, trzeba mieć świadomość, iż SO mógł uwzględnić zażalenie i sam podjąć decyzję o zmianie upadłości likwidacyjnej na układową. Nie zrobił tego. PRAWDOPODOBNIE zatem postępowanie w I instancji obarczone były jakimiś brakami - dlatego sprawa została zwrócona. Braki te mogą być jednak czysto formalne i SR po uzupełnieniu sprawy ponownie wyda postanowienie o upadłości likwidacyjnej. Być może za zwrotem sprawy stoją jednak merytoryczne argumenty, o których pisze zarząd i wierzyciele. Być może jest to tylko gra na zwłokę poprzez stosowanie rozmaitych "trików" procesowych. Cokolwiek będzie można powiedzieć, kiedy zostanie wydane uzasadnienie środowego postanowienia. W swoim poscie poruszyłes kilka ciekawych kwestii,które daja do myslenia W takim razie trzeba czekac na uazasadnienie środowego postanowienia.Ile jest czasu na wydanie takiego uzasadnienia i poźniej podanie go do publicznej wiadomości.Orientujesz sie może? Zgodnie z art 387 par.2 sporzadzenie uzasadnienie powinno nastapic w terminie 2 tygodni od dnia ogloszenia sentencji orzeczenia. Zas co sie tyczy problematyki uchylenia to: SO mogl zmienic zaskarzone postanowienie na uklad jednak nie zmienil.... Zgodnie z art. 386 par.4. SO uchyla zaskarzone postanowienie i przekazuje sprawe do ponownego rozpoznania tylko w razie nierozpoznania przez sad I instancji istoty sprawy albo gdy wydanie wyroku wymaga przeprowadzenia postepowania dowodowego w calosci. Co najwazniejsze SR bedzie rozpatrywal sprawe w zmienionym skladzie! Tak sobie mysle, ze tym funduszem moze byc Templeton Asset Management, ktory juz wczesniej byl zaangazowany w Techmexa. Pozdrawiam
|
|
Temat:
TECHMEX
mathu napisał(a):Już dobrze, dobrze. Dziś odbierał grubas, przecież nie leszcze. Lecicie na 5 zł. Nie będzie upadłości. Teraz OK? Widze, ze masz problem ze zrozumieniem tekstu! Juz pisalem wyzej, ze adekwatny dla Ciebie poziom bedzie na bankierze.... Prosze o konkretny dowod, ze ulica odebrala....ale napisz juz to bankierze!
|
|
Temat:
TECHMEX
Maniek napisał(a):markuz12 napisał(a):kraff napisał(a):O czym w zasadzie piszecie i po co tyle emocji skoro i tak wiecie, ze to juz bankrut. O jakim walku mowa? komputronik nie pisal o zwiekszeniu zaangazowaniu jedynie, ze chce emisji akcji! Poza tym nie wiemy do kogo poszly akcje, zauwazcie ze sprzedano 25, a mimo to kurs dzisiaj po ostanich wzrostach trzymal fason;) w mojej ocenie nie byla to ulica. Studencki wspominal o fonduszach.... wiec kto wie.....Na chwile obecna sa to wszystko domysly, jednak ja jestem dobrej mysli !
Prezes tez kilka miesiecy przed bankructwem planowal skup akcji wlasnych..zalecam ograniczone zaufanie do Pana Studeskiego A parę miesięcy wcześniej mówił o dywidendzie. kraff My tu tylko dyskutujemy bez jakichkolwiek emocji Ale mam wrazenie, ze dyskusja idzie w jednym negatywnym kierunku....dlaczego widzicie czarny scenariusz? Ja poki co daje tyle samo szansy co do ukladu jak i upadlosci ! Prosze o fakty na ten negatywny! Poki co mamy UCHYLENIE POSTANOWIENIA! Plus na uklad, a zbycie przez Komputronik - neutralne info !
|
|
Temat:
TECHMEX
mathu napisał(a):Już mówię - prawdopodobnie to magiczne zlecenie na 200 000 akcji było wykorzystaniem okazji do zrobienia dużej podbitki kursu powyżej 2 zł. Zrobiono to samo co na Ampli - bardzo dużym zleceniem zablokowano kurs do końca dnia i czekano aż pojawi się "naturalny" popyt na tyle silny żeby utrzymać tak wysokie TKO. Wtedy zlecenie zniknęło, a po prawej stronie pojawiła się już prawdziwa podaż Komputronika która została odebrana przez ulicę, zadowoloną że udało jej się kupić "cenny walor". Z wideł wyleciało właśnie około 500 000 akcji. a dzisiaj kto bral ? tez ulica ?
|
|
Temat:
TECHMEX
O czym w zasadzie piszecie i po co tyle emocji skoro i tak wiecie, ze to juz bankrut. O jakim walku mowa? komputronik nie pisal o zwiekszeniu zaangazowaniu jedynie, ze chce emisji akcji! Poza tym nie wiemy do kogo poszly akcje, zauwazcie ze sprzedano 25, a mimo to kurs dzisiaj po ostanich wzrostach trzymal fason;) w mojej ocenie nie byla to ulica. Studencki wspominal o fonduszach.... wiec kto wie.....Na chwile obecna sa to wszystko domysly, jednak ja jestem dobrej mysli !
|
|
Temat:
TECHMEX
Maniek napisał(a):No to typujemy otwarcie w poniedziałek - ja obstawiam 1,7zł w jakim celu mamy wrozyc ? nie ma wiekszego znaczenia open, wazny jest close a ten w mojej ocenie powinien byc dobry ! Sadze, ze papier wzial grubas - niemozliwe aby wszystko poszlo w rynek.
|
|
Temat:
TECHMEX
Vox napisał(a):Cytat:W trakcie sesji giełdowej zostało sprzedanych 472.791 akcji po średniej cenie 2,27 PLN. Przed sesją w dniu 25-02-2010 Komputronik SA posiadał 472.792 akcje, upoważniających do posiadania 5,65% głosów na WZA, a obecnie Komputronik SA posiada 1 akcję Techmex SA. Cytat:jeśli to nie oszukaństwo pod wywalanie akcji przez komputronik, moje pierwsze skojarzenie z 24.02 okazało się słuszne. chamska zagrywka komputronika. no ale pieniądz jak mówią nie śmierdzi. a pan sędzia też człowiek, potrzeby swoje ma. prosze zauwazyc, iz zbycie nastapilo dnia 25.02 a dzisiaj jest 26, zatem kto dzisiaj bral?
|
|
Temat:
TECHMEX
szooler napisał(a):No,ale chyba już zarobiłeś trochę,gdybyś teraz wywalił  ,od wczoraj urosło dostatecznie. Nie lubie się powtarzać,ale kiedyś napisałem:nie dajmy sie zjeść(chciwości).Jeżeli to tylko bankrut.Tego akurat nie wiemy,ja podejrzewam,że tak,choć kto to tam wie... zarobilem jednak wciaz trzymam wiec roznie to moze byc! ponizej 3zl nie mam zamiaru oddac, a licze na 4-5zl czyli mysle o powrocie do kursu sprzed postanowienia co do upadlosci! Sadze, ze bedzie emisja na rzecz wierzycieli, jednak to wszystko przypuszczenia i marzenia;) Ps. technicznie wyglada ladnie ;) a to juz dla mnie duzo;)
|
|
Temat:
TECHMEX
szooler napisał(a):kraff napisał(a): a to dlaczego nie moglem sprzedadac nawet jakbym chcial? prosze o uzasadnienie;)
Do 15-tej jeszcze mogłeś sprzedać wczoraj.Po 15-tej praktycznie już nie,bo uwolnili kurs dosłownie na minutę,i następne widły. Ja jako inwestor,mam sporadyczny dostęp do notowań w godzinach porannych.Za to widzę co się dzieje w ostatniej godzinie handlu. Dla mnie Tex to bankrut,mamy odbicie zdechłego kota.Mogę się mylić,czas pokaże.Byłaby to niezła lekcja pokory  .Coś w stylu:nic pewnego(prócz śmierci i podatków) zgadzam sie co do mozliwosci sprzedazy, zas co sie tyczy Techmexu to ja jestem dobrej mysli, jednak to jest tylko wiara i spekulacja ! a czas pokaze czy zarobie czy strace !
|
|
Temat:
TECHMEX
mathu napisał(a):kraff napisał(a):mathu napisał(a):Myślisz że teraz TEX jest w lepszej formie niż pół roku temu? Bo ja twierdzę, że wręcz przeciwnie. a jakie masz dowody na te Twoje twierdzenie? i wlasnie tak sie pisze na forach...wiekszosc sme glupoty nie poparte faktami, vide: dowodami ! No to może ty przedstaw dowody na to że spółka po pół roku trwania w stanie upadłości likwidacyjnej jest w lepszej formie niż poprzednio, bo to ty wysunąłeś taką tezę. w ktorym miejscu wysunalem taka teze? prosze o przytoczenie, zacytowanie ! Nie bede polemizowal bo szkoda czasu i watka na zasmiecanie bzdurami ! i rowniez prosze abys nie pisal glupot ! Glupoty sie pisze na Bankierze badz Parkiecie!
|
|
Temat:
TECHMEX
mathu napisał(a):Myślisz że teraz TEX jest w lepszej formie niż pół roku temu? Bo ja twierdzę, że wręcz przeciwnie. a jakie masz dowody na te Twoje twierdzenie? i wlasnie tak sie pisze na forach...wiekszosc sme glupoty nie poparte faktami, vide: dowodami !
|
|
Temat:
TECHMEX
szooler napisał(a):enforces napisał(a):szooler napisał(a):mathu napisał(a):Dzisiaj zarobiłem kolejne 40% na Atonie, więc zamilknij. Nie no,Mathu,cieszymy się z Tobą  .Ale Kraff też tu zarobił,nawet więcej(przynajmniej procentowo). dopóki nie sprzedaliście to nie zarobiliście. remember. gratki dla tych co sprzedali i zarobili Zakładam,że Mathu nie sprzedał,podobnie jak Krafft.Ten drugi nie mógł,nawet jakby chciał.Nie wnikam,kto sprzeda,a tylko porównuję procentowe zmiany kursów,na Texie był wyższy wzrost. Mathu ma rację co do tego,że takie wzrosty,o ile opierają się tylko na nadziejach,kończą się równie szybko i gwałtownie.To jest ruletka,także,amigos,bądźmy czujni. Nie chciałbym potem wysłuchiwać tych jęków zawodu.Jeśli to czysta spekulacja,nie poparta faktami,jedni ubiorą,drudzy zostaną ubrani. a to dlaczego nie moglem sprzedadac nawet jakbym chcial? prosze o uzasadnienie;)
|
|
Temat:
TECHMEX
666 napisał(a):epaulo napisał(a):I znów było dużo czasu...  tym razem by wejść... Po co tam wchodzić, lepiej sobie popytlować w maglu jak to bankrut leci na zero, albo sobie popisać o ubieraniu dokladnie ! brak slow co do niektorych postow i osob! ale rozumiem nie zarobili to i pisza glupoty nie poparte zadnymi faktami, dowodami !
|
|
Temat:
TECHMEX
polmoney napisał(a):Bez ludzi i sprzętu, za to z gigantycznymi długami i "pięknym" raportem za Q4 daleko nie zajadą. Niemniej jednak kto postawił w tej ruletce kasę sporo zarobi...Spekuła poszaleje... BTW. Co z majątkiem sprzedanym przez Panią Syndyk a kto powiedzial, ze Pani syndyk juz wyprzedaje majatek ? bez sprzetu? po co piszesz glupoty? fakt, faktem, ze poki co ukladu nie ma ale nie mozna zakladac czarnego scenariusza! Przejezdzalem wczoraj przez Bielsko i przy firmie, ktora znjaduje sie w centrum miasta stalo pelno samochodow! czyli jednak pracuja! Moga byc groszowki, ale rownie dobrze 5zl! Pozdrawiam
|
|
Temat:
TECHMEX
mathu napisał(a):tOfi napisał(a):Cytat:Sąd okręgowy w Bielsku-Białej na dzisiejszym posiedzeniu zdecydował o uchyleniu wyroku o upadłości likwidacyjnej Techmeksu i skierował sprawę do ponownego rozpatrzenia Bardziej oficjalne źródło: www.parkiet.com/artykul/900114... Przecież to nie oznacza że nie ma upadłości. Znowu poubierają naiwniaków którzy kupią to w cenach 2-3 zł, a potem na ponownym rozpatrzeniu będzie potwierdzenie upadku i znowu płacz że kurs zjechał na groszówki. a skad pewnosc, ze nie bedzie ukladu....? zakladasz czarny scenariusz !
|
|
Temat:
TECHMEX
witam wsyztskich, znowu zwiekszylem dzisiaj stan posiadania akcji techmeksu;)
|
|
Temat:
TECHMEX
KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO Raport bieżący nr 41 / 2009 Data sporządzenia: 2009-12-16 Skrócona nazwa emitenta KOMPUTRONIK S.A. Temat Umowa przelewu wierzytelności Techmex S.A. Podstawa prawna Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe Treść raportu: Spółka Komputronik SA informuje, iż w dniu 15 grudnia 2009 r. zawarła z SEB Commercial Finance Sp. z o.o. umowę przelewu wierzytelności Techmex SA. Na mocy tej umowy Komputronik nabyła od SEB CF wierzytelności wynikające z umowy wekslowej zawartej 22.11.2007 między Techmex SA, a GMAC Commercial Finance Sp. z o.o. (poprzednik prawny SEB CF). Całkowita kwota wierzytelności (kwota główna powiększona o odsetki ustawowe) wynosi 7,43 mln zł - Komputronik nabył ją za 89% jej wartości, tj. 6,61 mln zł. Wierzytelności te są zabezpieczone: a) zastawem rejestrowym na 9.535 akcjach Satelitarnego Centrum Operacji Regionalnych SA (25% kapitału), będącym spółką zależną Techmex SA, których wartość nominalna wynosi 1.000 zł każda, b) zastawem rejestrowym ustanowionym przez p. Jacka Studenckiego na 530.000 akcjach Techmex SA o wartości nominalnej 1 zł, c) wekslem in blanco Techmex SA, d) pełnomocnictwem do rachunku bankowego Techmex SA. Komputronik SA wraz z wierzytelnością nabyła prawa do zabezpieczeń. link: www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...
|
|
Temat:
TECHMEX
witam wszystkich, ale cisza na watku i papierze....jednak ja postanowilem znowu wejsc;) Pozdrawiam
|
|
Temat:
TECHMEX
bercik29 napisał(a):Niedlugo beda mieli przeciez ok 30baniek(do konca roku jak dobrze pojdzie, czyli na dnaich pewnie zmienia upadlosc na ukladowa jak chca jeszcze dlugo istniec jak pisze dyrcia) :D www.parkiet.com/artykul/869257..." Zgłosił się do nas inwestor branżowy, który chce przejąć większościowy pakiet w SCOR. Nie wykluczam, że do końca roku uda nam się podpisać umowę albo co najmniej list intencyjny – mówi Studencki. Pojawienie się inwestora w SCOR zwiększy szanse na odzyskanie przez Techmex około 30 mln zł, które firma jest winna spółce matce. Przyszły partner ma też zapewnić Techmeksowi nowe kontrakty na sprzedaż usług GIS." mam 100% w techmexie po 2,48zeta i spie spokojnie czekam na swoje 5zeta(choc juz niewiele brakowalo moglem po 4,30zl wywalic) teraz odkupujac po 1,5zl mialbym 3razy tyle jak dojdzie do 4,5zl no trudno sie mowi za chciwosc sie placi! Mysle ze na dniach odwolanei do wyroku i uklad + pojawienie sie inwestora moze nie tylko tego o ktorym mowa wyzej ale tez innych, moze sie beda bic o techmex bo to okazja kupic po tej cenie i za grosze go przejac c/wk 0,09! immoeast mialo c/wk 0,03 i 2000%zas wzroslo! Nie sadze aby powyzsze mialo miejsce! Po co brac zadluzona spolke jak mozna kupic interesujace aktywa od Syndyka ! Jedyna nadzieja, ze znajda branzowego badz Studencki zalatwi kase;) Nie mniej zycze Tonie i Wszystim zapakowanym powodzenia aby mozna wyjsc z zyskiem!
|
|
cela22 napisał(a):Mi tez sie to nie podoba. Ubralem sie w to ostatnio na wyskoku myslac ze bedzie tylko lepiej a teraz kombinuje co tu zrobic zeby z tego wyjsc bez wiekszych obrazen i w miare szybko zeby kasy nie kisic w tym czyms albo co gorsza jeszcze tracic. dzisiaj nie moglem sledzic notowan a tu widze mila niespodzianka....zobaczymy co dalej... ja niestety bez papierka myslalem, ze kupie w okolicy 62gr;)
|
|
Temat:
TECHMEX
Prezes_Pawel napisał(a):misek napisał(a):
Jednakże może tak być, że właśnie dziś więksi wychodzili (szczególnie ING) a informację o tym uzyskamy za 5 dni... pozdrawiam PM
Sądzisz że faktycznie ING dziś wyszło z większości Tex-u? Jeśli tak, to kto tyle papierów odebrał? Rozumiem spkelulację ale nie sądzę żeby daytraderzy odebrali takie ilości. krewa napisał(a): nie jestem przekonany w 100%, ale o uzasadnienie wyroku należy się zwrócić do sądu - z automatu tego chyba się nie dostaje, sam wyrok/orzeczenie ino.
W prawie cywilnym przy posiedzeniu niejawnym jest tak: Najpierw strona ma 7 dni od daty doręczenia listownego decyzji na wystąpienie do sądu o uzasadnienie, a później sąd ma w teorii 14 dni na wystosowanie uzasadnienia. W praktyce te 14 dni to fikcja i mogą uzasadnić w późniejszym terminie. Tex dostał pewnie pismo dziś lub jutro dostanie więc dopiero cała procedura się zaczyna. O ile spółka nie oświadczy że nie ma zastrzeżeń i akceptuje decyzję sądu. NIE WPROWADZAJ JUZ W BLAD - PRZY NIEJAWNYM SAD DORECZA Z URZEDU WRAZ Z UZASADNIENIEM JESLI PRZYSLUGUJE ZAZELENIE! Tyle w temacie! Pewnie tym razem sekretariat zadziala szybko i wysla pismo dzisiaj badz jutro! pytanie kiedy odbiera;)
|
|
Temat:
TECHMEX
misek napisał(a):kraff napisał(a):loukas12 napisał(a):kraff napisał(a):Witam Wszystkich, na wstepie chcialem podziekowac za pilnowanie porzadku - bo zrobilo sie juz malo kulturalnie! Ale na szczescie jest tu PROFESJONALISTA - Watchdog - tyle tytulem wstepu;) Co do walora - ciekawa dzisiaj sesja - wolumen gigantyczny ponad 5mln. Jak wiemy nie wszyscy wyszli z papiera w tym grubasy, a co za tym idzie bedzie jeszcze ladnie bujalo! Mysle, ze jutro na open zjazd w okolice 1.20 i nastepnie bedziemy juz odbijac. Motorem moze byc spekulacja pod zlozenie zazalenie. Jaki jest czas na zlozenie odwołania od wyroku sadu? Pisalem o tym wczoraj, 7 dni od ogloszenia - czyli od wczoraj! Przykro mi ale nie masz racji - w przypadku TEX postanowienie nie zostało "ogłoszone" w myśl przepisów KPC, ale zostało wydane na posiedzeniu niejawnym poniżej potwierdzenie: Art. 357. § 1. (230) Postanowienia ogłoszone na posiedzeniu jawnym sąd uzasadnia tylko wtedy, gdy podlegają one zaskarżeniu, i tylko na żądanie strony zgłoszone w terminie tygodniowym od dnia ogłoszenia postanowienia. Postanowienia te doręcza się tylko tej stronie, która zażądała sporządzenia uzasadnienia i doręczenia postanowienia z uzasadnieniem. § 2. (231) Postanowienia wydane na posiedzeniu niejawnym sąd doręcza z urzędu obu stronom, chyba że przepis szczególny stanowi inaczej. Gdy stronie przysługuje środek zaskarżenia, postanowienie należy doręczyć z uzasadnieniem; doręczając postanowienie, należy pouczyć stronę występującą w sprawie bez adwokata, radcy prawnego lub rzecznika patentowego o dopuszczalności, terminie i sposobie wniesienia środka zaskarżenia. TAK RZECZYWISCIE MASZ RACJE - PRZEPRASZAM ZA WPROWADZENIE W BLAD ! ZAPOMNIALEM< IZ SAD WYDAL NA POSIEDZENIU NIEJAWNYM ! W ZWIAZKU Z TYM MAJA WICEJ CZASU - 7 dni od doreczenia postanowienia!
|
|
inwestorgpw napisał(a):Poczytaj sobie ich życiorysy czołówka polskich menadżerów 1 liga pracuja za spore wynagrodzenie Cytat:Czwarte miejsce w rankingu najlepiej wynagradzanych menedżerów zajął Przemysław Sęczkowski, odpowiadający w Asseco Poland za Pion Strategii i Rozwoju (2 779 000 zł). www.computerworld.pl/news/1674...Widac że Krauze chce tu stworzyć coś potężnego załoga profesjonalna jakiej reakcji sie spodziewam info super także wyskoku do gory ale to dziwna spolka i nie zdziwylbyms sie jakby jutro byla na czerwono Ten papier to jedna wielka porazka w moich inwestycjach - przespalem cala mini hossew tym roku bo myslalem, ze cos z papiera bedzie byl nawet powolany z J&S P. Jarek Astromowicz, co z tego wyszlo kazdy wie! Final taki, ze drukneli sporo papiera! W mojej ocenie papier godny uwagi jednak z zakupem chyba trzeba sie wstrzymac....chyba, ze cos sie wydarzy co bedzie mowic za.....
|
|
Temat:
TECHMEX
loukas12 napisał(a):kraff napisał(a):Witam Wszystkich, na wstepie chcialem podziekowac za pilnowanie porzadku - bo zrobilo sie juz malo kulturalnie! Ale na szczescie jest tu PROFESJONALISTA - Watchdog - tyle tytulem wstepu;) Co do walora - ciekawa dzisiaj sesja - wolumen gigantyczny ponad 5mln. Jak wiemy nie wszyscy wyszli z papiera w tym grubasy, a co za tym idzie bedzie jeszcze ladnie bujalo! Mysle, ze jutro na open zjazd w okolice 1.20 i nastepnie bedziemy juz odbijac. Motorem moze byc spekulacja pod zlozenie zazalenie. Jaki jest czas na zlozenie odwołania od wyroku sadu? Pisalem o tym wczoraj, 7 dni od ogloszenia - czyli od wczoraj!
|
|
Temat:
TECHMEX
Witam Wszystkich, na wstepie chcialem podziekowac za pilnowanie porzadku - bo zrobilo sie juz malo kulturalnie! Ale na szczescie jest tu PROFESJONALISTA - Watchdog - tyle tytulem wstepu;) Co do walora - ciekawa dzisiaj sesja - wolumen gigantyczny ponad 5mln. Jak wiemy nie wszyscy wyszli z papiera w tym grubasy, a co za tym idzie bedzie jeszcze ladnie bujalo! Mysle, ze jutro na open zjazd w okolice 1.20 i nastepnie bedziemy juz odbijac. Motorem moze byc spekulacja pod zlozenie zazalenie.
|
|
Temat:
TECHMEX
maciek121 napisał(a):A jak to jest z kwestią odwołania się od wyroku ? Techmex ma taką możliwość ? tak 7 dni od wydania postanowienia! czyli od dzisiaj !
|
|
Temat:
TECHMEX
WatchDog napisał(a):polmoney napisał(a):Cytat:Techmex: kto zapłaci za przeciek? Adrian Boczkowski blogger 30.11.09 15:44 Wystarczyło zadzwonić do sądu, by nie ponieść dotkliwej straty i zrealizować solidne zyski. Czy kiedykolwiek wśród inwestorów będzie równość? Giełdowi gracze z niecierpliwością czekali na decyzję sądu, który potrzebował więcej czasu na decyzję o przyszłości Techmeksu (19 listopada na zaplanowanej rozprawie nie zapadła decyzja, czy będzie układ, czy może likwidacja). Kurs skoczył w niecałe dwa tygodnie o 100 proc., rosnąc do 11:30 dzisiaj o kilkanaście-dwadzieścia procent.
[quote]O 13:15 na StockWatch jeden z forumowiczów wpisał, że Techmex będzie jednak zlikwidowany, a majątek podzielony i sprzedany. Skąd wiedział? Zadzwonił do sądu w Bielsku i uprzejma pani w dziale upadłości odpowiedziała mu wprost. Zadzwonili inni i… sprawa się potwierdziła! A informacja zaczęła trafiać na inne fora inwestorskie… Kurs zapikował… Teraz oczywiście numer bielskiego sądu jest zajęty :) Ciekawe że Adrian nie podał, gdzie wtedy był z kolegami redaktorami. Pora lunchu, na pb.pl nic się nie działo. Może nie mieli pojęcia o sprawie, bo jak wrócili to machinalnie podali informację za TVN/CNBC. Tony -  - pokazałeś im klasę. DOKLADNIE - ZNOWU PB WYKAZUJE SIE BRAKIEM PROFESJONALIZMU! INFORMACJA BYLA UZYSKANA W LEGALNY SPOSOB ! A SAD ROWNIEZ NIE MIAL PODSTAW BY NIE UDZIELIC TAKOWEJ INFORMACJI! LEPIEJ BY SIE ZABRALI ZA PARKIET CO WPROWADZIL W BLAD SWOJA PUBLIKACJA!
|
|
Temat:
TECHMEX
|
|
Temat:
TECHMEX
mathu napisał(a):kraff napisał(a):PANIE I PANOWIE, proponuje nie prawic moralow ! Bo gra byla warta swieczki - wszystko wygladalo, ze bedzie uklad, a ze zakonczylo sie negatywnie no coz wielka szkoda! Nieprawda, nic nie wskazywało na układ, to tylko siła autosugestii i samopompujący się balon wywoływał u niektórych takie wrażenie! Jak widać kurs wcale nie jest wskazówką w takich przypadkach. I to jest najlepszy morał w całej "bajce". Roslo przy duzych obrotach brak decyzji z Sadu sugerowal, ze wciaz trwaja rozmowy co do ukladu - tak ja to odbieralem! i widac,ze rynek rowniez - wzrost z 2.30 na 4.40 i przy duzych obrotach! Pewnie lepiej praw moraly.... w takim ukladzie jaki papier Nam polecisz aby zarobic?
|
|
Temat:
TECHMEX
PANIE I PANOWIE, proponuje nie prawic moralow ! Bo gra byla warta swieczki - wszystko wygladalo, ze bedzie uklad, a ze zakonczylo sie negatywnie no coz wielka szkoda!Nie mogl tego nikt przewidziec! Bardzo mi zal i przykro, ze nie wszyscy wyszli - wiem jak strata boli!
|
|
Temat:
TECHMEX
no to parkiet dal znowu CIALA - w tak waznej informacji wprowadzil w blad !
|
|
Temat:
TECHMEX
nie rozumiem - w Sadzie otrzymalem odpowiedz, ze upadlosc likwidacyjna, a z niniejszego art. wynika, iz decyzji wciaz brak........?
|
|
Temat:
TECHMEX
siekoo napisał(a):kraff napisał(a):siekoo napisał(a):dzwonilem pod podany numer - potwierdzili upadlosc z likwidacja majatku (czy jakos tak). numer do sadu w Bielsku-Bialej mozna znalezc tutaj: http://www.bielsko-biala.so.gov.pl/ale nie mam 100% pewnosci odnosnie akurat tego podanego numeru. jeszcze szukam. edit: widze, ze aabbcc i kraff tez nie proznuja od poczatku mowilem, ze tutaj smierdzi - dobrze, ze ewakuowalem sie przed poludniem (przeczucie). nocny, trzymam kciuki za twoja ewakuacje (cholera, 100%?), a do mojego motto moge spokojnie dopisac 'and sometimes kopas w dupas' cos mi tu wszystko smierdzi.....kto tyle nabral papiera w ostatnich dniach....? papier wciac mocny...dziwne to wszystko! chwileczke, dzwoniles do sadu, czy pod ten pierwszy podany numer? bo ja pod ten numer, ale to moze byc jakikolwiek numer w Bielsku z pania z ladnym glosem po drugiej stronie. jezeli dzwoniles do bezposrednio do sadu, to tam raczej nie klamia. dzwonile do wydzialu gosporadrczego - upadlosciowy byl zajety! Z cala pewnoscia nie klamia! Czyn bylby karalny! A pisalem, ze papier dziwnie sie zachwywal! Wydawal sie bardzo mocny - jakby juz ktos wiedzial jaki bedzie final......mysle, ze gra jeszcze nie skonczona!
|
|
Temat:
TECHMEX
mirekkK napisał(a):Tony napisał(a):Na wszelki wypadek to Ty lepiej zadzwoń niedowiarku - podany numer jest bezpośrednio do upadłości, czekam na rewanż - niestety forum na bankierze padło, bo tam też wrzuciłbym informację. Jeśli to prawda to dziękuję Tony za odwagę, bo wiesz o jakim znaczeniu info sprzedałeś? Ja wyskoczyłem, szcześcia życzę pozostającym w akcjonariacie. ja rownie dziekuje, za podane info - fakt podany nr do upadlosci byl zajety ale zadzwonilem do sekretariatu gospodarczego! Uratowalo mi to sporo kasy - DZIEKUJE!
|
|
Temat:
TECHMEX
siekoo napisał(a):dzwonilem pod podany numer - potwierdzili upadlosc z likwidacja majatku (czy jakos tak). numer do sadu w Bielsku-Bialej mozna znalezc tutaj: http://www.bielsko-biala.so.gov.pl/ale nie mam 100% pewnosci odnosnie akurat tego podanego numeru. jeszcze szukam. edit: widze, ze aabbcc i kraff tez nie proznuja od poczatku mowilem, ze tutaj smierdzi - dobrze, ze ewakuowalem sie przed poludniem (przeczucie). nocny, trzymam kciuki za twoja ewakuacje (cholera, 100%?), a do mojego motto moge spokojnie dopisac 'and sometimes kopas w dupas' cos mi tu wszystko smierdzi.....kto tyle nabral papiera w ostatnich dniach....? papier wciac mocny...dziwne to wszystko!
|
|
Temat:
TECHMEX
WatchDog napisał(a):Tony napisał(a):Na wszelki wypadek to Ty lepiej zadzwoń niedowiarku - podany numer jest bezpośrednio do upadłości, czekam na rewanż - niestety forum na bankierze padło, bo tam też wrzuciłbym informację. Nie jestem niedowiarkiem, tylko woźnym tego forum. Czyta nas kilkadziesiąt tysięcy osób. Kiedyś skasowałem wpis, który wyglądał na naganianie, ale potem okazał się prawdziwy. Do dzisiaj tego żałuję. Jeśli wiadomość jest prawdziwa, jestem pewien że użytkownicy odpowiednio się zrewanżują. dzwonilem do sekretariatu - otrzymalem odp., ze jest likwidacja! podaje tel: 33 4997960
|
|
Temat:
TECHMEX
Horyzont napisał(a):Emocje emocjami, ale chyba za dużo tej licytacji kto, kiedy i za ile To nie to nie to forum, a już na pewno to nie ten wątek ;) Do wymiany informacji o indywidualnych inwestycjach świetnie nadaje się forum pt.: "Indywidualne kroniki giełdowe" Dbajmy o czystość tego miejsca. zgadzam sie w 100% - dbajmy o te forum - nikogo z Nas nie intersuje kto ma ile papiera i po ile! cieszcie sie, ze zarabiacie! a nie zasmiecajcie forum!
|
|
Temat:
TECHMEX
krewa napisał(a):filip.w napisał(a):od kilku dni, zastanawiam się rano czy przypadkiem nie wejść w techmexa i za kazdym razem obawiam sie a pod koniec dnia pluje sobie w brodę..... wg mnie do przegrzania wskaźników pozostał malutki krok i wejście na obecnym poziomie cenowym oceniam jako ryzykowne. osobiście, pamiętając niechlubne skutki własnej pazerności pożegnałem się ze spółką. Jak dla mnie pojawia sie sygnal kupna i sadze, ze bedzie mozna jeszcze kilka dobrych procent chwycic! Co nie oznacza korekty w locie.....
|
|
Temat:
TECHMEX
dziwie sie sprzedajacym w takim momencie....w mojej ocenie close na dzisiaj powyzej 4zl...czas pokaze!
|
|
Temat:
TECHMEX
no to chyba dzisiaj bedzie decyzja Sadu, pytanie czy w czasie sesji czy po....
|
|
Temat:
TECHMEX
no i kolejna ladna sesja za nami! ktos ladnie zbiera bez spektakularnych wzrpstow aby nie bylo podejrzen, ze wykorzystal poufne informacje! Dla informacji dzialaja wszystkie strony: geoserwis,acserwis itd. Pozdrawiam
|
|
Temat:
TECHMEX
witam, no to dzisiaj przydalby sie odpal - wszystko na to wskazuje, mysle, ze najpozniej jutro ! pozdrawiam
|
|
Temat:
TECHMEX
Vox napisał(a):jeśliby miała to być upadłość likwidacyjna, to po co taka zwłoka? tez mysle, ze jest szansa na pozytywne zakonczenie sprawy ! Mysle, ze wciaz dogaduja sprawe, kiedy i w jakich ratach beda splacac! Ostatnie wzrosty by to potwierdzaly! Pozdrawiam
|
|
Temat:
TECHMEX
enforces napisał(a):znacie spółkę asseco? to będzie jutro niespodzianka... hehe
żartuje... jutro asseco ogłasza polską akwizycję. a w wątku techmexa cisza. wszyscy oczekują na decyzje sądu.
Zastanowiło mnie teraz czy z punktu prawnego można by wycofać wniosek o upadłość w takim momencie jak mamy teraz?
coś długo każą na siebie czekać (sąd i techmex) Tak mozna wycofac wniosek zgodnie z art. 512 KPC, jednak za zgoda wszystkich uczestnikow postepowania.
|
|
Temat:
TECHMEX
Witam Wszystkich, sesja calkiem ladna i co najwazniejsze daje nadzieje na kolejne jeszcze lepsze ! Mam nadzieje, ze jutro przebijemy 3zl a nastepnie pozytywne Info;) Pozdrawiam
|
|
Temat:
TECHMEX
z dzisiejszej sesji nasuwaja sie wnioski: kto sprzedawal na ukrytym po 2.49 i 2.40 ? no i kto kupowal dzisiaj - obrot jak na texa calkiem, calkiem! Pozdrawiam i czekam na pomysly;)
|
|
Temat:
TECHMEX
tsc napisał(a):jestem optymista w kwestii techmexa... jednak dzis ewidetnie w okolicach 2,5 bylo ubieranie i na pewno nikt temu nie zaprzeczy rano juz pisalem,ze dzisiejszy ranny wzrost mnie nie przekonal ! Jednak nie ma pewnosci czy byla to podbitka czy tez element gry. W zasadzie mozna powiedziec, ze od 5 zl to jest jedna wielka podbitka czego dowodem jest obecny kurs ! Ps. Pocieszeniem, jest ze przy wzrostach jest duzy wolumen a przy sprzedazy maly;)
|
|
Temat:
TECHMEX
na watku optymizm, a na notowaniach pesymizm:(
|
|
Temat:
TECHMEX
Alfredzio napisał(a):Wg mnie sprawdza sie najbardziej prawdopodobny scenariusz, a mianowicie, ze rano wysypia sie slabe rece i ci, ktorzy zamrozili kase na jeden dzien, spodziewajac sie szybkiego rezultatu, stad spadek w okolice 2,30 zl, po czym wzrosty. Mysle, ze teraz ciezko bedzie przelamac opor w okolicy 2,44 zl, a jesli tak sie stanie, to niech sprzedaja, ja kupie :). nie chce urazac, ale jednak totalny bezsens to co powyzej napisane! Jak juz wsparcie na 2.44 jednak ja tam wsparcia nie widze! a jedynie opor na 2.49 i ciekawi mnie kto tak caly czas wywala akcje.......Poki nie bedzie infa vide przeciek z Sadu to nie ma co liczyc na wiekszy wzrost! Zanim sie pojawi komunikat wielu bedzie znalo rostrzygniecie no i wtedy mocny ruch w prawo badz w lewo!
|
|
Temat:
TECHMEX
poki co to nie podoba mi sie ten wzrost....ale pewnie sie czepiam......
|
|
Temat:
TECHMEX
chialbym jedynie dodac, ze ogloszenie nastapi na posiedzeniu niejawnym, co oznacza, ze strony moge byc jeszcze wzywane w celu uzupelnienia materialow dowodowych ! Tymczasem 2.49 nie do przejscia !
|
|
Temat:
TECHMEX
|
|
Temat:
TECHMEX
enforces napisał(a):jak oceniacie to info? nijak ! wicaz ruletka, gdyby sie dogadali byloby pozytywnie! czyli ktos musial ostro wnioskowac za likwidacja...............
|
|
Temat:
TECHMEX
enforces napisał(a):Kolega Jacy dzwonił do sądu. Sprawa jeszcze trwa! to niedobrze, ze tak dlugo - pewnie sie bronia, a brak dogadania....
|
|
Temat:
TECHMEX
mimo, ze posiadam papier to tez sadze, ze bedzie GAME OVER ! Sam nie wiem co mnie pousilo na zakup......
|
|
Temat:
TECHMEX
mysle, ze przy pozytywnym otwarcie w okolicy 3.20 - 3.30 przy negatywnym 1.30 - 1.40zl a jakie wasze opinie?
|
|
Temat:
TECHMEX
dodam jeszcze, ze strona znowu nie dziala! Co za dziady,,,,,,jak tak walcza o uklad i o swoja marke to cienko to widze! Jak strona moze nie dzialac!? i oni chca byc nadal na rynku....?
|
|
Temat:
TECHMEX
Vox napisał(a):rano powinna być godzinna podbitka - wielu będzie tankować przed samą decyzją. notowania zawieszone przecież dopiero od 10.00
poki co nie ma decyji z GPW o zawieszeniu! chyba, ze cos przeoczylem.
|
|
Temat:
TECHMEX
to co Panowie, jutro 4zl i wyzje czy okolice 1.30zl? Ja juz na torze stracilem porzadny samochod i prawde mowiac mam juz dosyc i sam nie wiem co mnie pokusilo na TEXA;) pozdrawiam
|
|
Temat:
TECHMEX
Mati82 napisał(a):tak. podejrzewam ze tu chodzi o to co tam firma robi. a walka sie rozgrywa o to czy to bedzie techmex (uklad) czy inny podmiot (likwidacja). czyli o wlascicielstwo i zarzad o przejeciu w mojej ocenie nie ma mowy, jedynie co jest bardziej prawdopodobne to upadlosc likwidacyjna i sprzedaz majatku - no i wtedy COWI z cala pewnoscia bedzie zainteresowana czescia majatku! Na chwile obecna jedyna nadzieja to dogadanie sie z wierzycielami vide - banki! Dziwna sprawa, ze nie ma zadnego ruchu w gore....czyzby jutro GAME OVER?
|
|
Temat:
TECHMEX
Mati82 napisał(a):ktos moze mniej wiecej policzyc ile jet za ile przeciw: "Układ - zawierany jest gdy wierzyciele są zainteresowani w utrzymaniu przedsiębiorstwa upadłego, którego funkcjonowanie stwarza możliwość zaspokojenia choćby części ich wierzytelności. Są oni nawet skłonni do rezygnacji z części przysługujących im wierzytelności po to, by w ogóle coś odzyskać. Do zawarcia układu potrzebna jest zgoda większości wierzycieli, która obowiązuje także mniejszość"
z mojej pobieżnej analizy artykulow wynika ze wola wierzycieli jest artykuly z gazet mozna sobie niestety....patrzac na kurs to mozna wnosic, ze sytuacja jest bardzo nieciekawa i przemawia za likwidacja majatku! jednak przeczucie mi cos mowi, ze cena kursu jest przedmiotem gry i moze cos z tego bedzie, poki co to hazard ! Moze przebijemy dzisiaj 2.40 a to powinno dac ladny jeszcze dzisiaj odpal i nadzieje na jutro;)
|
|
Temat:
TECHMEX
czyzby wariant z poprzednich dni....tj.kurs z rana sie trzyma, a popoludniu zjazdy....Ps. Mialem nauczke na torze i teraz znowu pazernosc i glupota wziela gora.....:(h
|
|
Temat:
TECHMEX
elmariachi napisał(a):Kilka pytan: - czy ktos wie o ktorej godzinie i gdzie dokladnie ta rozprawa? - czy sad ma podjac decyzje jeszcze jutro? - czy GPW potwierdzila zawieszenie notowan Texa w dniu jutrzejszym? Sąd ma 2 miesiace co do wydania postanowienia o upadlosci od zlozenia wniosku o upadlosc, pewnie jutro bedzie decyzja, jednak nie koniecznie. poki co nie bylo komunikatu z GPW o zawieszeniu notowana. wlasciwy rzeczowo jest sad rejowny- wydzial gospodarczy w miejscu glownego zakladu dluznika, wiec zapewne Bielsko Biala.
|
|
Temat:
TECHMEX
jeszcze chcialbym dodac,ze zastanawiajacy jest obrot- chocby dzisiaj 111k - a amplituda 10gr! jak na ten papier to duzo....moze to swiadczyc o: a) robienie sztucznego obrotu aby drobni sie wlaczyli do gry b)badz przesypywanie z wora do wora na coraz nizszych poziomach i pozyskiwanie akcji od wystraszonych. I znowu powstala kolejna teoria ! a prawda jest taka, ze nikt z Nas nie wie co jes grane i sa to wszystko spekulacje! Pozdrawiam
|
|
Temat:
TECHMEX
Witam Was wszystkich, czytam watek techmeksu od 3 tygodni i troche teorii spiskowych sie pojawilo;) jak to zwykle bywa przy upadlosciach i przy duzych spadkach i wzrostach! Sam mam papier ale prawde mowiac nadzieje juz stracilem i licze juz tylko na CUD ! badz na podbitke jak wiekszosc osob posiadajacych! Zycze sobie i wszystkim powodzenia
|
|