Temat:
TRION
dzis na 0.73 a co 26 powie pan prezes ? co zrobia z gotówka za sprzedarz nieruchomosci ?
|
Temat:
TRION
life napisał(a):Dyrdymały z weekendu: :)) Po kolei. Praktycznie od debiutu spółka znajduje się w trendzie spadkowym. Biorą pod uwagę i do analizy tylko zakres ostatniego wybicia to co obserwujemy. Od dołka w okolicy 0,45 mamy wybicie w układzie idealnej książkowej struktury 5 falowej az do ostatniego szczytu w okolicach 1,6. Szczyt nastąpił jeszcze w sierpniu gdzie praktycznie w tym czasie nie było żadnej negatywnej informacji ze strony spółki. Jedyne co możemy znaleźć to: MSP odstąpiło od negocjacji w sprawie nabycia Inofamy. Więc przecena jest czysto techniczna.. Korekta owszem miała bardzo dramatyczny i zdecydowany przebieg o charakterze impulsu. Oczywiście możemy zakładać że o problemach w spółce zależnej ktoś wiedział wcześniej :Sąd ogłosił upadłość z możliwością zawarcia układu Humdreksu z grupy Triona (info z grudnia ) jak np.: Idea TFI - info z października. Korekta tamtego ruchu wzrostowego miała jednak moment zatrzymania praktycznie w połowie całego ruchu impulsowego więc można zakładać że jest idealną trójką w której można się doszukać idealnej AB=CD z celem idealnie na lokalnym wsparciu zaznaczonym na wykresie ( Oczywiście ktoś może zarzucić że takie rzeczy widać dopiero po fakcie ) Oczywiście możemy też zakładać że to dopiero pierwsza fala w impulsie spadkowym ale gdzie on musiał by się kończyć?? W związku z tym trzeba zakładać jakąś hipotezę. Moja jest taka że jest szansa iż impet spadkowy zostaje wyhamowany a tym samym cel został osiągnięty. Spółka ma dobre wskaźniki. Działalność dosyć dobrze zdywersyfikowana. Ma w grupie spółke z za południowej granicy dzięki której planuje ekspansję na rynki zachodnie między innymi Francja. Planuje dalszy rozwój i przejęcia ( wzmianka wcześniej o Inofamy ) Oczywiście po tak dynamicznym rychu w tej chwili trzeba zakładać że cena wróci ponownie do wsparcia. Tak się właśnie dzieje. W tej chwili zniesiono 61,8 % odbicia od lokalnego dołka. W przypadku przebicia wsparcie mamy istotny punkt na poziomie 0,68. W przypadku gdy rynek jednak dotarł by do takiej ceny spodziewam się definitywnie końca korekty. (moja opinia i mogę oczywiście się mylić ) Następne wsparcia od dołu to 0,57 – 0,6 lub 0,5 – 0,52. Dodam jeszcze że w przypadku średnich MA 10 wskazuje chęc wywinięcia do góry. Z kolei DMA 3x3 i 7x5 zaczynają się wypłaszczać i przeplatać co może świadczyc o łapaniu dołka i wygląda to tak jak by czekały na wolniejszą średnią DMA 25x5. OBV też wygląda jak by już złapał denko. Generalnie większość wskaźników jest albo bardzo nisko albo ma wartości ujemne.
JAk dla mnie , to jeszcze do srody spadnie do 57-60gr, a w okolicach nastepnego piatku kurs osiagnie maksimum w okolicach 78 gr.
|