Temat:
TECHMEX
redhairman napisał(a):Czysta gra spekulacyjna. Ktoś coś wie i kupuje papier pod przyszłe wzrosty - tak to wygląda. Zmieniono sędziego od ostatniej rozprawy więc szansa na układ jakby większa... pewnie grają pod to. jak widac kurs ponizej od 1,9 nie spada jakos tragicznie a popularnosc tej spolki spadla calkowicie co mnie cieszy najbardziej... : ] dlatego dzisiaj postanowilem sie ubrac w te akcje... zobaczymy co z tego wyniknie sądze, ze minelo tyle czasu, że przydalo by sie niedlugo jakies info... : ]
|
|
kiedy notowane beda PDA?
|
|
Temat:
ERG
Dwie firmy są w Europie - OBR i Total ( francuski ).
Analizowalem wszystkie firmy biorące udzial w przetargu.
Spółka Pracownicza OBR Płock odpada, bo zostala zawieszona z powodu jakichs nieprawidlowosci ( " To oraz zbliżający się proces prywatyzacyjny skłoniło pracowników zakładu do protestu a następnie zawiązania spółki pracowniczej." ).. Dlatego Patrowicz mówił w wywiadzie, że w zasadzie zostaja 3 spółki.
ProFounders Ventures Management GmbH w Monachium - wątpie, że taka spółka jak OBR pójdzie w rece szwabów, zreszta to jakas malo znaczaca sie spolka. "OBR znajduje się na liście podmiotów istotnych dla obronności Polski."
Pozostaje wiec Płocki Park Przemysłowo-Technologiczny i duzo bardziej napalony na ta spolke ERG...
Kto dostanie OBR ?? Wydaje mi sie, że ERG ale o tym dowiemy sie zapewne juz niebawem : )))
|
|
Temat:
PGE
MAC napisał(a):po co sie chwalicie 30 tys akcji - na kim ma to robic wrażenie?????????????? gdzie tu merytoryka???????? Tez miałem i sprzedałem na 1 notowaniu - (w sumie żałowałem - myslałem ze mało -teraz juz nie  ) mysle ze kurs jeszcze spadnie jesli pzrewidywana jest sprzedaz dalszych akcji przez ministerswto. Moim zdaniem grube ryby specjalnie zanizają kurs - by kupic akcje taniej od własciciela. A postawa ministerstwa jest dziwna, trzeba było w lisyopadzie puscic większa pulę akcji i byc zadowolonym - a tak efekty widac teraz jak na dłoni. Wejscie PGE do wig-a 20, nic nie da do czasu ww. sprzedazy. trend spadkowy i to mocny!!!! merytoryka tu, że odpowiedzialem na post "co za durnie sprzedaja"... chcialem pokazac, że to nie tylko mali inwestorzy... ty Nie wolno bac straty, i przywiazywac sie do akcji tylko dlatego, że kupilo sie drozej... No a PKO BP i Pekao na które zamienilem PGE.. - sami widzicie... ; ))
|
|
Temat:
PGE
koto57 napisał(a):do romsie,
rozumiem że rynek to rzesza, ale można komuś zabrać jak ktos to daje, nie mogę tylko zrozumieć jaki idiota sprzedaje akcje dużo poniżej tego za co kupił. no chyba że na chleb mu brakuje. W końcu nikt przed emisją nie kupił poniżej 23 zł a ilu durni teraz w panice wyprzedaje? i tego nie rozumię . Ja sprzedalem w poniedzialek po 21,85 ponad 30000 szt akcji ... Które mialem od emisji po 23 i częsc dokupilem przed swietami po Dubaju po 23,9... I wiecie co od tego czasu jestem super zadowolonym człowiekiem... Jak to żydzi mówią: Czasem trzeba poniesc strate aby odniesc zysk... Wszedlem tego samego dnia w PKO BP i PEKAO SA. PKO BP - po 35,45 ( teraz 36,4) PEKAO SA - po 152,2 ( teraz 154 ) I co? Na PGE dalej bym sie kisil i mial strate, a tak to odrobie troszke tutaj a w PGE może jeszcze wskocze ale nie za wiecej niz 18 zeta i juz nie z taka iloscia... Pozdrawiam.
|
|
Temat:
PGE
... a ja sądze, że spadnie na dolne widly czyli 17 zl... bo po tyle miala byc emisja... ale przez zbytnie zainteresowanie wlozyli na gorne widly po 23 a wszyscy i tak brali...
a z tego co dzis zaobserwowalem to nie mali a srednio duzi wychodza...
tacy co mieli za milion, dwa, trzy...
mali przyjmuja.. dlatego kurs dosyc ostro leci dzisiaj...
PGE jest teraz w trendzie spadkowym i obawiam sie, że tu moze byc jeszcze nizej...
granica 23 przelamana, takze nie wiadomo teraz kiedy sie zatrzyma...
osobiscie licze ze kupie te akcje w okolicach 18 zl... ( jesli sie nie uda to po prostu ich nie kupie, jest wiele innych spolek, ktore sa obecnie po okazyjnych cenach)
to jest gielda wiec nie wiadomo co bedzie dalej...
|
|
Temat:
ORZEL
Hmmm... Spółce brakowalo kapitalu obrotowego...
Teraz przechodzi restrukturyzacje... Nie mogla dostac kredytow bo miala zadluzenie. Wierzyciele skonwertowali dlug na akcje - akcje po 3,4zl ( 4mln dlugu). Przeprowadza emisje z wylączeniem prawa poboru dzieki czemu pozyska nowy kapital ok 3mln, rowniez po 3,4. Dodatkowo bedzie emisja publiczna z PP rowniez po 3,4. Wiec pieniadze do firmy moga wplynac w bardzo szybkim czasie. Dzieki czemu firma moze stanac na nogi i za rok byc duzo duzo wyzej...
|
|
Temat:
ERG
po przejeciu OBR stanie sie baaardzoo atrakcyjna... ( wartosc fundamentalna wzrosnie ponad dwukrotnie ). A jest liderem w tej rozgrywce ( http://www.tvncnbc.pl - WPISZ PATROWICZ ) Na tą chwile i po tej cenie nie jest to spolka przewartosciowana... Miała naprawde rekordowy rok... www.gpwpolska.pl/analizy/sekcj...Pozdrawiam.
|
|