Temat:
ATM
Powiem tak: jeśli kurs w najbliższym czasie wzrośnie o XX% to niedługo później wygrają ten przetarg ;]
|
|
Temat:
ATM
Cisza, bo i mało kto tu zagląda, a szkoda. Tutaj z kursem dzieje się cokolwiek tylko wtedy, gdy grubaski wkroczą do akcji, tak jak np. wczoraj i dziś... rysują nam przy tym ładny wykres, prawie jak z podręcznika. Ja tam się cieszę, miałem rację wcześniej - wystarczyło trochę cierpliwości i spółka wybiła ładnie w górę. Ostatnia leciutka korekta też już chyba zakończona, opór przebity i teraz trwa jazda w górę pod kolejne rekordowe wyniki. Zasięgu na razie nie szacuję. Zobaczymy.
|
|
Temat:
ATM
Hmm jak myślicie, czy tym razem najnudniejsza spółka na gpw wybije w końcu w górę? Czy ktoś w ogóle ma te akcje? Na wykresie prawie roczna flaga - to chyba powinno się znaleźć w jakimś podręczniku do AT?
|
|
Hehe znowu nie wytrzymałem nerwowo i sprzedałem akcje, które kupiłem dosłownie pare dni temu. Widmo szybkiego zysku mnie skusiło i uleglem. Znając życie, to teraz urośnie do 7zł i będę mógł zgrzytać zębami, że sprzedałem tak tanio, ale cóż zrobić? Zamiast rosnąć powoli spokojnie to odpala w jeden dzień 40%... sam diabeł chyba te akcje kupuje.
|
|
Temat:
ATM
Jutro publikacja kolejnego dobrego raportu.. może coś się w końcu wydarzy?
|
|
Temat:
ATM
No i mam co chciałem, a ATM dalej szoruje po wsparciach...
|
|
Temat:
ATM
Heheheh mityczny KTOŚ - najlepsze wytłumaczenie każdego zjawiska :) A tak serio to podoba mi się ta spółka jak żadna inna, spełnia najważniejsze kryteria dobrej inwestycji: a) robi dobre produkty za grube pieniądze, generuje zyski, zdobywa kontrakty, wyrosła ostatnio na lidera branży. b) spadła już wystarczająco dużo, wskaźników dawno nie miała tak zimnych. Kto chciał szybkiego zysku, raczej się już nią zniechęcił. c) żelaznego wsparcia w okolicach 8zł nie ma szans trwale przebić. Wróciliśmy do ceny sprzed info o kontrakcie (wcześniej 3 miesiące się na takim poziomie kisiła).
Toteż skromnie trochę podkupiłem. Z zyskiem mi się nie spieszy, nawet jak na szerokim będziemy nurkować, to prędzej czy później dobra spółka się wybije i wtedy będzie już grubo. Pozdrawiam.
|
|
Temat:
ATM
Co się dzieje z tą spółką? Szeroki szerokim, rozumiem, ale żeby aż tak spadać bez żadnych przyczyn? Z czym ona jest razem w koszyku, że aż tak wyrzucają?
|
|
Kurcze no, patrzę na wykres i żałuję, że to sprzedałem. Zarobiłem nieźle, dzięki Panów opiniom, ale i tak żałuję... Ładna stopa zwrotu się tu zrobiła, gratuluję!
|
|