Temat:
BORYSZEW
Witam Orientuje sie ktoś, kiedy ma nastąpić asymilacja akcji tzn- połączenie akcji nowej emisji, oznaczanych jako PDA, ze wcześniejszymi "starymi" akcjami. Po asymilacji wszystkie akcje, zarówno "stare" jak i "nowe" są traktowane jednolicie.
:) Pozdrawiam
|
Dzieki sbyszek, za odpowiedź :) Dobrze myśle iż, teraz w terminie notowania praw poboru można nic nie robić i spokojnie czekać na zapisa podstawowy czyli do 18 marca i się zapisać na nowe akcje. Czyli ilośc starych akcji przykładowo 400*5=2000 nowych akcji po 0,10 zl tak? A kiedy stare akcje tj. ta strata co pisałem -78% w jakiś sposób zostanie przeliczona na nowe akcje już po zapisie podstawowoym ? Proszę o wyjaśnienie
|
Witam :) gdyż jestem tu nowy. Napisze krótko, od niedawno gram na giełdzie i tak się złożyło ze posiadam akcje Boryszewa. Konto maklerskie mam w Bzwbk i przeczytałem już wszystkie wasze posty dot. Boryszewa i jestem pełen podziwu Waszej wiedzy :) jak Wy to wszystko rozumiecie z tym PP. Prosiłbym o rade, gdyż nie wiem co mam począć. Z prospektu wiem, iż notowania praw poboru trwają od 9 do 24 marca. 1. O co chodzi z tymi notowaniami? Czy mogę normalnie kupić jakąś ilość akcji wg PP po niższej cenie? Jak tak to proszę o jakiś przykład. Jak w terminie notowania PP nic nie zrobię ani nie sprzedam i nie kupie akcji stracę pieniądze...? 2. Co się stanie z tymi akcjami co do tej pory mam tj.(przed 4 stycznie) na wielkim minusie rzędu -78%. 3.Wiem ze od 18 do 24 marca składa się zapisy na akcje, przykładowo mam akcji 403, czyli w tym terminie będę mógł kupić 403x5=2015 akcji po 0,10 zl= tj 201,50zł? Przepraszam jeśli zadaje laickie proste pytania, ale naprawdę sobie z tym nie radze... Boję się cokolwiek robić teraz gdyż nie chce stracić pieniedzy ciężko zarobionych;/ Wyrozumiałych proszę o pomoc... Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na odpowiedź
|