PARTNER SERWISU
ggjbsdmn
moojito

moojito

Ostatnie 10 wpisów
Jeśli chodzi o kapitał to nie zamierzam całego wkładać w giełdę, bo kwota, o której piszę to 2/3 tego co bd miał do dyspozycji. Co do pozostałej 1/3 to wiem już jak ją bd inwestował ale jest to związane z własną działalnością, która już teraz przynosi mi spore zyski i pozwala się utrzymać. Chce te pieniądze zainwestować, bo w tej chwili mi leża. Skoro mogę je zainwestować to dlaczego mam tego nie zrobić. Myślę, że większość z Was zrobiłaby to samo. Giełda jest ryzykowna, ale co nie jest. Poza tym jeśli już nie zainwestowałem rok temu(sic!), to jeśli nie zrobię tego teraz, to kiedy?

W sumie bardzo ciekawe spostrzeżenie z tymi dywidendami. Dzięki:) Szczerze mówiąc bardziej zastanawiałem się nad zainwestowaniem w około 7-8 spółek. Wiem jednak, że to większe ryzyko biorąc pod uwagę, to że dopiero zaczynam prawdziwą grę na giełdzie i od razu taką kwota.

Mam jeszcze pytanie: jakie według was sektory są najbardziej niedowartościowane? Interesuje mnie rynek usług medycznych. Ostatnio debiutowała ciekawa spółka - Polmed. Przeszła jednak bez echa, a przecież, wydawałoby się, że w tym sektorze luka jest duża.

Myślę, że kapitał 100 tys. zł w wieku 21, mało kto ma i nie chciałbym tego zaprzepaścić. Jak mawiają najlepsi: W swoim życiu musisz tylko kilka rzeczy zrobić dobrze, pod warunkiem, że nie robisz zbyt wielu rzeczy źle. Tego chciałbym się trzymać :D

Witam. Mam podobny problem jak kolega/Koleżanka wyżej...

Otóż mam 21 lat, studiuje finanse i rachunkowość ( chociaż pewnie akurat wykształcenie nie jest tak istotne w inwestowaniu), mam kilka rachunków demo. Na jednym z 30 tys udało mi się dorobić 110 tys. zł w rok, drugi otworzyłem kilka dni temu, więc póki co nie ma na nim jeszcze jakichś wyraźnych zmian, na które zresztą nie liczę w bliższej perspektywie.

Wiedzę na temat giełdy ciągle buduję. Czytam książki, fora, e-booki, wszystkie przydatne informacje na tematy związane z giełda. Trochę bawiłem się w forex. Ogólnie cały czas staram się dokształcać.

Zmierzam do sedna:D

w niedługiej perspektywie od 1 do 6 miesięcy bd posiadał, wydaję mi się, dość poważna kwotę pieniędzy. Mam na myśli 100 tys. zł. Nie interesuje mnie Day Trading. Staram się wzorować na Grahamie, Buffecie, więc interesują mnie tylko inwestycje długoterminowe.

Pytanie do bardziej doświadczonych i zaawansowanych: Jaka spółkę byście mi polecili? Liczę również na Wasze przemyślenia.

Zachęcam do ciekawej dyskusji:) pozdrawiam:)

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 24 września 2021 16:48:21
Liczba wpisów: 3
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,191 sek.

lsufxqei
tyyfnxde
evnahnhl
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 827,68 zł +384,14% 96 827,68 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
svcydxrk
xvflnpfb
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat