PARTNER SERWISU
ubcrolsx
slesin77

slesin77

Ostatnie 10 wpisów
bucik1986 napisał(a):
1 czerwca 2011 r.
Rozpoczęcie przyjmowania zapisów na Akcje serii C nieobjęte w ramach wykonywania prawa poboru (w odpowiedzi na ewentualne zaproszenie Zarządu Emitenta, w przypadku gdy przeprowadzona będzie subskrypcja uzupełniająca

czy mogę rozumieć ten zapis tak:
jeśli nie zapisałem się i nie sprzedałem PP to będę mógł zrobić to 1 czerwca ??

Taurus80 napisał(a):
Midas ma 59.2mln akcji z czego
35,7szt ma NOVA capital
23,5szt FF
Oczywiscie zakladam ze pan Karkosik wszystko juz w rynek wywalil po zejsciu ponizej 5 % juz nie musial informowac!!!

wiec obecnie volumen jest okolo 9mln obrotu
daje okolo 15% wszystkich akcji
i niecale 40% FF
podaje w zaokragleniach bo nie chce mi sie liczyc :(

Pytanie za milion: My odbieramy czy kto ??

Nie wierzę że nie znasz takiego pojęcia "daytrading" ??!! (niby jesteś doświadczonym graczem)

Wysłane: 9 maja 2011 23:27:34
Powzięcie informacji o zawarciu umowy znaczącej przez spółkę zależną.
2011.05.09, 22:18

bossa.pl/popup.jsp?layout=popu...

i co koledzy to oznacza ??
jest to pozytywna informacja czy też nie ??

Taurus80 napisał(a):
Czy ktos z nas testuje LTE ??
Czytam opinie testerow na forach i na kilkadziesiat komentarzy tylko jedyn byl negatywny reszta strasznie zadowolona co dobrze wrorzy na przyszlosc, o dziwo nawet z obslugi infolini i serwisu sa zadowoleni :)

Moze ktos z nas ma jakies doswiadczenia z LTE i podzieli sie wrazeniami ??

Mnie zastanawia tylko jedno ??!!

Cyfrowy Polsat testuje LTE - pytanie moje brzmi:

Po jakiej częstotliwości to idzie skoro przetarg został unieważniony i jeszcze nie wiadomo kto wygra po ogłoszeniu i rozpatrzeniu nowego ??

częstotliwość w ogóle nie będzie pewnie potrzebna skoro teraz chodzi LTE.

mazoor1 napisał(a):
Teoretycznie tak. Im nizej zejdzie tym wieksze wybicie.
Tylko jedno pytanie - jesli nie dojdzie do emisji nowych akcji to cały plan przejacia Mobylandu lezy (chyba ze Solorz chce kupic bez pomocy akcjonariuszy - na co nie licze), wiec po co wtedy kupowac Midasa jako spólke "z nie najlepszymi" wynikami

no właśnie,
nasuwa mi się pytanie ?? (może ktoś odpowie)

kto kupuje teraz akcje ??

mila napisał(a):
ja znam taką jedną starą zasadę: po mocnych spadkach zazwyczaj następuje silne (często czysto spekulacyjne) odbicie - pytanie tylko czy po takim obsunięciu się kursu ktokolwiek będzie zadowolony z np 15% wzrostu ?

Jeszcze jedną informację znalazłem, która niebawem spowoduje wzrost:

media2.pl/telekomunikacja/7122...

pozdr.

mila napisał(a):
ja znam taką jedną starą zasadę: po mocnych spadkach zazwyczaj następuje silne (często czysto spekulacyjne) odbicie - pytanie tylko czy po takim obsunięciu się kursu ktokolwiek będzie zadowolony z np 15% wzrostu ?

Znalazłem taką informację
www.cyfrowypolsat.pl/oferta/in...
sądzicie, żę to ma wpływ na dzisiejszy wzrost ??

v3nom napisał(a):
slesin77 napisał(a):
mam swoje zdanie i swoje suż zarobiłem na midasie :-)
( przedwczoraj kupiłem i dziś sprzedałem )

Pogratulować insiderskich kontaktów, no chyba, że należysz do tych co zawsze kupują na Low przed wybiciem i sprzedają na High po Angel

Zdziwisz się -
nie mam żadnych kontaktów a dowodem jest to, że (fakt) kupiłem po 5.03 a sprzedałem po 5.67. Jak wiesz spokojnie możana było sprzedać powyżej 6.40.
Cieszę się, że moje wieczorne poszukiwania za "okazją" okazała sie trafna.
Stoplos na poziomie 5.99 nie zadziałał bo jestem nowy na giełdzie i jeszcze się uczę.

v3nom napisał(a):
slesin77 napisał(a):
Ciekawe co dalej ?? Jak sądzicie ?? W dół czy jest powód żeby kurs szedł ładnie w górę ??

Chyba zająłeś pozycję na walorze bez pomyślunku. To już czwarty post w którym się dopytujesz czy będzie UP czy DOWN. Volky kilka postów wyżej opisał dość klarownie swój, działający na wyobraźnię, punkt widzenia. Może zatem zamiast ciągle pytać wrzucisz coś od siebie i zachęcisz innych? Chyba masz swoje zdanie?

I nie traktuj wypowiedzi zbyt poważnie, bo nikt tutaj nie wie co będzie jutro. Czy taka odpowiedz Cię satysfakcjonuje?

satysfakcjonuje
mam swoje zdanie i swoje suż zarobiłem na midasie :-)
( przedwczoraj kupiłem i dziś sprzedałem )
ale ciekawość jest wyższa i zawsze kontroluję ile osób jest tak samo myślących jak ja. Jeśli chodzi o moje zdanie - pójdzie w dół !! Zejdzie pewnie do prawie 5zł. Później to jeśli cała giełda jeszcze będzie szła do góry to midas też się podciągnie do 6 zł.
Takie jest moje zdanie :-)

Ciekawe co inni na ten temat ??

racker napisał(a):
No chyba, że miała to być luka startowa angry3
A tak w ogóle to wygląda to trochę na słomiany wystrzał. Wybicie do 6,45 a potem spektakularny spadek, w trakcie którego aż słychać było jak puszczają SL. Więcej charyzmy Panowie i cierpliwości clock

rzeczywiście "6.45" pojawiła się ciekawa liczba i do końca dnia równie ciekawie topniała !!

Ciekawe co dalej ??

Jak sądzicie ?? W dół czy jest powód żeby kurs szedł ładnie w górę ??

slesin77 napisał(a):
morfeusz napisał(a):
Poleciała pakietówka na 605 k po 8 zł ;)

Czy to jakoś wpłynie na kurs ??

po co ktoś kupił za 8 zł akcje skoro można było kupić np. za 6 zł ??

morfeusz napisał(a):
Poleciała pakietówka na 605 k po 8 zł ;)

Czy to jakoś wpłynie na kurs ??

nowy1960 napisał(a):
Vistulę kupuję/sprzedaję i obserwuję od dłuższego czasu. Jest to spółka na której skoki rzędu 5-7% nie są niczym niezwykłym. Osoby które kiedyś obserwowały jej notowania doskonale pamiętają te skoki oraz to jak ktoś celowo zbijał jej kurs, nie pozwalał jej urosnąć. Moim zdaniem w jej przypadku zawodzi logika, analiza techniczna i chyba wszystko co tylko możliwe. Jeżeli się mylę to niech mnie ktoś poprawi.

Wg AT wychodzi, że kurs zatrzyma sie na 2,8 - zgadza sie jak na razie !!!
Ciekawe tylko czy pójdzie w najbliższym czasie dalej ??
Może ktoś powie co dalej ??!!

a są powody by wyrzucać ten papier ??

hmmmmmmm.

Co się dziś ( może wczoraj ) wydażyło, że tak poleciało w górę ???

Ktoś wie "coś" czego inni nie wiedzą ??

pozdr.
MARIO

TRUPEK poszedł w górę ??!!
Jak myślicie jaki ruch będzie dalej ??
Zapraszam do otwartych przemyśleń

moim zdaniem dziś nastąpiło odbicie od lini wzrostów - jutro oraz w kolejnych dniach do góry !!

co inni sądzą na ten temat ???

mrk napisał(a):
To co się tutaj dzieje przypomina mi techmexa swego czasu, oczywiście w wersji bardziej "hardcorowej". Spółka na razie generuje straty ale akurat co do przyszłości monnari jestem optymistą. Przed kryzysem ta firma świetnie sobie radziła, myślę że jeżeli przyklepią układ i uda się restrukturyzacja to w przyszłości będzie podobnie.

Ale w najbliższej przyszłości odbije się do góry ( czyli jurto ) ?

maxboast napisał(a):
Mam nadzieję że większość z szanownych forumowiczów którzy dokonywali dzisiaj zakupów postawiła rozsądne SL. W poście powyżej sytuacja została doskonale zobrazowana, a spekulacyjnie można grać, ale z głową... Chociaż wcale nie jest powiedziane czy dzisiejsza sesja nie ma wystraszyć tylko posiadających (większość od niedawna) akcje - do końca września jeszcze trochę czasu pozostało.

KURS LECI W DÓŁ JAK SZALONY - jest szansa, że podciągnie sie jeszcze ??

Na moje to powinien lecieć wzdłóź lini wzrostu.

o co z tym chodzi ??

link 1

link 2

może ktoś podpowiedzieć - po co zmniejszać kapitał i dlaczego prezes dokupił akcji w dodatku tak mało ??

kurs powędrował dziś do góry - czy to ma związek ??

jak zachowa się kurs w przyszłości ??

pozdr.

[quote=mrk][quote=zjk][quote=nemooo]Witam

Mam pytanie odnośnie pakietów akcji BEEFSAN, które dziś popłynęły:
link

ktoś skupił czy sprzedał ??
W jakim kierunku waszym zdaniem to pójdzie ??

pozdr.
slesin77

joint napisał(a):
Jest już raport za I kwartał:
Zysk (strata) netto -30 751,00 PLN.

IV. Zysk (strata) netto -92 364,00 w półroczu 2009 to i tak jest super !!!

Jutro kurs pójdzie w górę - tak myślę - obym się nie mylił, bo dziś jeszcze troszkę dokupiłem !!!

co myślicie ??

pozdr.

luk2022 napisał(a):
Jutro będzie ciężki dzień puke_l

Jak myślicie ?? Będzie duży spadek ??

td83 napisał(a):
Retman z Asseco w RN? Czyżby się coś kroiło?

Nie rozumiem - mogę poprosić o wyjaśnienie ??

Poproszę o analizę i odpowiedź na pytanie:
Czy dojdzie do formacji ORGR ??

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 25 czerwca 2013 14:34:52
Liczba wpisów: 23
[0,01% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,366 sek.

iskijfpe
nnejpdyo
vjlmesqk
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 379,35 zł +381,90% 96 379,35 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
gtfnnstw
idjrfojf
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat