Temat:
POLMAN
thawku napisał(a):HomerSimpson napisał(a):Skoro ta hydrodynamika jest taka rentowna czemu nie przerzucą się na tą branżę całkowicie? Wiecie może coś więcej o ich działaniach w tym zakresie? Jakie i gdzie kontrakty wykonują że zarabiają na tym taką kasę? polman.pl/aktualnosci/zlecenie...Niedawno w lipcu dostali takie zlecenie na czyszczenie hydrodynamiczne. Wartość zlecenia 504.480.00 netto. Termin realizacji: do 15 września 2010. Ok, widziałem to, ale skoro piszą w raportach że zarówno handel i usługi porządkowe spadają, a na tej hydrodynamice mają niby super wzrost to gdzie reszta zleceń? Jedno za 500 tyś. jednak nie wystarczy w ogólnym rozrachunku, a szukałem bo zastanawiam się nad jakimiś ruchami z tą spółką i szczerze to są tylko jakieś małe robótki albo informacje o archiwalnych pracach, a bieżące kwestie? Jakoś dziwi mnie to że o wszystkim piszą a o kontraktach na hydrodynamikę zero informacji bieżących. Przeczytałem te kilkanaście stron i większość informacji jest starych albo tylko o charakterze spekulacyjnym, zero faktów lub konkretów, a sprawozdania spółki zawsze trzeba wziąć na poprawkę, bo są z kilkumiesięcznym opóźnieniem a bieżące sprawy nigdy nie są opisywane. Skoro prawie POŁOWA ich obrotu bierze się z tych prac specjalistycznych a piszą tylko o jednym kontrakcie, to gdzie reszta obrotu??? Planować sobie można i robić założenia, ale potrzebne są też konkrety.
|
Temat:
POLMAN
Skoro ta hydrodynamika jest taka rentowna czemu nie przerzucą się na tą branżę całkowicie? Wiecie może coś więcej o ich działaniach w tym zakresie? Jakie i gdzie kontrakty wykonują że zarabiają na tym taką kasę?
|