Dawno się nie odzywałem ostatnio Optimus kupony 2,90zl Sprzedany za 3,20zl
Podsumowanie 2010 wychodzi naprawdę przyzwoicie tym bardziej jak na debiut +10%
|
|
Wystawiłem skup Synthosu po cenie 2,56 ale niestety nie udało sie kupic spróbuje upolować jutro na średnio terminowo
|
|
Obserwuje , gorąca głowa troche sie ostudził i zacznie grac bardziej asekuracyjnie ostatnio było tez duzo pracy , miałem kupic nowe akcje juz w poniedziałek ale swięto przeszkodziło wiec pewnie kupie jutro z ranca , tym bardziej ze mam teraz 3 dni wolnego wiec jest czas zeby sie spokojnie zastanowić nad ostatecznym wyborem ;)
|
|
Racja nowa emisja akcji , taka zmiana z niczego byłaby podejrzana, dziękuję bardzo za informacje
|
|
Ostatnio w nic nowego nie inwestowałem spółki którymi sie interesowałem kiepsko przędą i nie zapowiada się żeby było lepiej w najbliższym czasie Boryszew spadł już poniżej 2zł z ponad 4 O_o Optimus spada i spada juz 2,80 dokładnie tyle za ile sprzedałem go ostatnimi czasy i będzie tak pewnie jeszcze przez długi czas podejrzewam ze spadnie do 2,40 jak nie niżej ABC data o ile sie nie mylę roszczy sobie jakieś prawa do dużego pakietu akcji po cenie 1,80 kto wie jeśli im się uda może i spadnie nawet do tego 1,80 jak reszta ludzi tez się wyprzeda i po panikuje
Mimo wszystko dokładam kolejne 500zł do mojego konta w CDM które będzie liczyło sobie juz ponad 2k ;D skorzystam z rad i zainwestuje chyba faktycznie długo terminowo w oparciu o AF i AT wybiorę 2 spółki 50/50
puki co nie jestem bardziej przekonany do AF cz AT wiec zainwestuje w oparciu o jendo i drugie , dokładniejsze decyzje będą na dniach muszę bardziej wdrążyć sie w temat :) szkoda mi ostatnio nerwów na day tradeing :)
|
|
Temat:
CDPROJEKT
A co z tym spotkaniem zarządu co było 29 września? nigdzie nic nie mogę znaleźć , czyżby niewygodne wyniki?
|
|
Z 1500 mam teraz 1504 ;D momentami dochodziło pod 1800
|
|
Jutro i pojutrze wypada mi wolne wiec trochę mam nadzieje ugrać, przemyślałem parę spraw przez ostatni tydzień zobaczymy jakie będą wyniki , co do grania długo terminowo musiałbym się sporo nauczycz bez ze spółek które obserwuje a dużo bym i tak nie wyciągnął do tej pory
Obserwuje od 43dni będąc w tym serwisie i wyszło tak
Borszyew było 4,80 jest 4,80 (0% ) Chemos było o,71 jest 0,70 (-1%) Monnari było 4,49 jest 5,40 (20%) Optimus było 3,10 jest 2,99 (-4%) Synthos było 2,22 jest 2,39 (+8%)
Teoretycznie byłbym na plus ale musiałbym mieć raczej wszystkie te spółki żeby cokolwiek trafić, a mój portfel puki co jest na to za mały , może przy 5000zł ?
zastanawiam się ostatnio nad złotem , ale na złoto już chyba za późno no i pieniądze chyba tez nie te
|
|
Aktualnie jestem znowu na 1500zł , jedyne pocieszenie jest takie ze pewnie miałbym wpisaną w tym momencie stratę na giełdzie wiec jak cos zarobie teraz pewnie będzie wliczone w koszta bez podatku xD swoją drogą jak oni to w ogóle księgują ze to tak wychodzi ? ;D
|
|
Do rzeczy co do mojej wtopy to straciłem własnie na grze 3dniowej a nie na day tradeingu xD z 3,29 sprzedałem na 2,80 bo myslałem ze spadnie az do 2,40 i sprzedałem z nadzieją ze spadnie dalej a ja dokupie , no potym jak sprzedałem poleciał puzniej na ponad 3zł w pare godzin
|
|
Nawet nie pytajcie jak wtopiłem 100% leszcz
|
|
Planowałem planowałem a zrobiłem się pazerny i chciałem zarabiać jak jestem w pracy ;D A SL jest mega zdradliwe ,A jesli dzis jakis grubas wyleszczał tych co mieli SL załoze sie ze masa ludzi miała SL na 3zł
|
|
Optimus kupiony 2dni temu za 3,23 spadł dziś jak byłem w pracy do 2,94 hehe , puki co trzymam opcji jest parę , grubasy dołują przed zebraniem zarządu 27,września wraca do trendu , po prostu kręci swoje M albo nie wiem co jeszcze xD pewny jestem tylko tego ze jeszcze spadnie , i tu pytania czy hartować jaja czy sprzedać puki jestem jeszcze ponad to co włożyłem na początku , i szukac innnej okazji na ten czas :)
|
|
Optimus- kupiony w Piątek za 2,69[560szt] Optimus- sprzedany w poniedziałek w pracy za 2,95[560szt]
Udało się zarobić mimo ze nie miałem czasu śledzić na bieżąco także jestem zadowolony , hasło dzisiejszego dnia: Nie pracuj dla pieniędzy niech one pracują dla Ciebie ;)
|
|
Nieeeeeeee dziś wtopiłem na MONNARI ;D "dziecko hossy" dostało po tyłku ale na razie tylko ręką a nie paskiem
MONNARI kupiłem 200szt za 7,40 Sprzedałem 200szt za 7,35
przez parę godzin krążył na 7,30-7,15zł twierdzenie ze jestem gorąca głowa utrzymuje się dalej a trzeba było wchodzić w odlewnie albo w optka znowu to byłoby ze 100-200zł na plus a tak -10zł +16zł prowizji , tak czy inaczej od stanu początkowego dalej na plus
Ale to dopiero poczatki pare razy dostane za swoje i nauczę sie cierpliwości.... chyba ;)
A na koniec dnia kupiłem Optimusa za 2,69 wiem ze trochę drogo jak na niego ostatnio , ale spokojnie jest szansa na wzrosty i tego mam zamiar przytrzymać parę dni ,
|
|
 kliknij, aby powiększyćWnioski na przyszłość nie kupować tak szybko i czekać dłużnej na rozwój sytuacji bardzo długo badało dziś dno na 2,40 i okolicach straciłem na tym 10-13gr na szt Udało się ładnie sprzedać na małym M , ale było duże ryzyko, słyszałem rady przez telefon sprzedawaj będzie pikować w dół w momencie kiedy było w połowie kreślenia tej M'ki czułem ze będzie kreśliło M , może inaczej prosiłem o to ;D przy 2,68 ustawiałem już 2,72 i zacierałem rączki czekając na żniwo ;D
|
|
Witam Dziś miałem swój debiut na giełdzie ;D Odnotowałem 8% Zysk !!! Dobry czas na założenie dziennika :)
Więc mój kapitał początkowy wynosi 1500zł wiem są to stanowczo za małe pieniądze na grę na GPW , ale moim zdaniem są tym bardziej za małe na lokatę czy fundusz a zawsze lepiej inwestować niż trzymać w skarpecie czy kisić w słoiku
Do dzisiejszego ruchu przygotowywałem się przez 3 msc, Płacąc co pensje pierw sobie !! ;D kilka przeczytanych ebooków,sporo materiałów z internetu ostatni miesiąc grałem na sucho no i zarobiłbym 180% xD szkoda ze prawdziwe pieniądze jakos mniej chca rosnąc ;D
Interesuje mnie raczej day trading , praca nie pozwala mi na inny rodzaj gry przynajmniej moim zdaniem , przykładowo w tym tygodniu grafik dał mi możliwość siedzenia w domu cały dzień taka samą możliwość da mi pojutrze
W wyborze moich strzałów sugeruje sie sensownymi obrotami i sporymi ruchami akcji Jestem gotów na duże ryzyko , mam mało do stracenia :) przynajmniej tak to na razie czuje zobaczymy odczucia po pierwszej większej stracie
Obserwuje Boryszewa,Optimusa,Monnari - Proszę o propozycje spółek zachowujących sie podobnie do nich
OPTIMUS 15.09.2010 -5,17% [500szt]kupno 2,50zł //[500szt]sprzedaż 2,72zł
|
|
Temat:
Becket
A jak się ma sprawa ilości akcji, jeśli można ?
|
|