Temat:
WINVEST
Spólka złożyła dziś wniosek o zmianę sposobu prowadzenia postępowania upadłościowego z postępowania obejmującego likwidację majątku na postępowanie z możliwością zawarcia układu. www.igroup.pl/relacje_inwestor...Jest nadzieja, że spółka pożyje jeszcze jakiś czas. :)
|
Temat:
LIBET
Właściwie to redukcja wyniosła 40,32%.
|
Temat:
LIBET
Mnie również cieszy niska cena emisyjna, ale jednocześnie trochę zastanawia fakt, że zdecydowano się na sprzedaż maksymalnej liczby akcji (spółka informowała, że oferta obejmie od 17.500.000 do 24.750.000 akcji) - po relatywnie niskiej cenie. Tak jakby ta cena 4,65 za akcję była jednak wysoka i sprzedający korzysta z okazji, aby się pozbyć akcji po dobrej dla niego cenie, bo ... podobna okazja szybko się nie trafi.
No ale mam nadzieję, że to są tylko moje - niedoświadczonego gracza - wymysły, a rzeczywistość nas miło zaskoczy. :)
BTW. Jeśli możecie to poprawcie stronę o Libecie, bo tam ciągle jest cena emisyjna 5,50, a i wskaźniki będą teraz jeszcze lepiej wyglądały.
|
Na elstarze to jeszcze, albo i w dużej mierze, przyczyniło się do obecnych wzrostów info o całkiem wysokich przychodach ze sprzedaży za listopad oraz infa o nabyciu akcji spółki przez osoby związane z osobą mającą dostęp do informacji poufnych. Podejrzewam, że to drugie jest głównym motorem dzisiejszych wzrostów.
|
Obecne wzrosty są spowodowane tylko i wyłącznie wzrostami na Nicosiu. Tak więc w najbliższych dniach kursy obu spółek są i będą skorelowane.
|
Prezes kupuje akcje Beefsana od ok. 2 tygodni. Owszem, nie są to jakieś duże pakiety, bo po ok. 10k. Niemniej jednak kupił już po raz trzeci ... oficjalnie. Może wie o czymś, o czym my nie wiemy. :P hehe
|