Chyba nie potrzeba być klientem bossy.
Potrzeba trzech komponentów (1 z 3 - arkusz excela dostępny jest tylko w bossie) 1) arkusz BossOpcje 2) NOL3 3) pomost pomiędzy 1-2 - DDE Manager
Na stronie Bossy na filmie pokazują jak "zgrać/połączyć" bieżące wartości z NOL3 przez DDE Manager do dowolnego pliku Excela. Inaczej mówiąc, posiadając NOL3 + DDE Manager można do excela na żywo zgrywać sobie jakiekolwiek dane. Więc jak ktoś się zna, to może sobie taką BossOpcje samemu zrobić.
Jest jeszcze opcja 2 :D, a więc to że DDE Manager potrzebuje jakiegoś osobnego serwera, w tym przypadku udostępnionego przez Bosse, ale nie wydaje mi się.
Konkludując :)
Czy ktoś z użytkowników SW korzysta może z BOSSy i był by wstanie takiego excelka przesłać ?? :)
|
|
Ten arkusz daje czadu :], wszystko co potrzeba :). Nie wiesz czy da się go gdzieś dostać nie będąc klientem Bossy ?. W Banku Alior mam NOL3 więc była by możliwość synchronizacji. A co do programu Option Investigator to przeczytałem o nim też na Bossie w szkoleniach o opcjach. Option Investigator można otrzymać za darmo na płytce CD ale tylko żyjąc w USA. A programy do symulacji pozycji, wyceny opcji i ten Option Investigator wraz z wieloma kursami i poradami dostępny jest na Options Education
|
|
Pozdrawiam, Chciałbym rozpocząć swoją przygodę z opcjami. Od jakiegoś czasu pogłębiam swoją wiedzę na ich temat ale brakuje mi możliwości zobaczenia jak się ich cena może zmieniać oraz możliwości zobaczenia różnych strategii. Szukam czegoś podobnego do Option Investigator  kliknij, aby powiększyćale najchętniej jak by ten program był kalkulatorem internetowym (działał na jakiejś stronie z aktualnymi notowaniami WIG20 i opcji). Znacie może jakieś takie programy? Albo jakie sami używacie ? :)
|
|
Temat:
KERNEL
Dzięki za odpowiedź
jestem w DM Alior, Aktywacje miałem na 64,15zł a sprzedaż 64,10zł. I zgadzam się że minimum było 63,20zł ale na wykresie liniowym nie ma takiej wartości. Dlatego nie rozumiem dlaczego nie ma na wykresie takich informacji.
|
|
Temat:
KERNEL
Pozdrawiam, mam pytanie początkującego gracza :). Zadziałał wczoraj mój automatyczny stop-loss, to dobrze, ale było to wielce dla mnie niespodziewane. Na wykresie dziennym Kernel był najniżej na 65,15zł o 14:38 a mnie wypięło na 64,10zł. I patrząc na wykres nie rozumiem jak to możliwe, skoro tam nie ma takich wartości :/ ?? A drugim punktem jest to, że minimum na dzisiejszych notowaniach (24.09) to 63zł chociaż na wykresie takiej ceny nie ma, kiedy najlepszym zleceniem kupna według onetu gielda.onet.pl/kernel,18648,10... było 61,25 zł o 09:02:51 :/ ?? Czy może mi ktoś to wyjaśnić, i czy możecie mi powiedzieć jaki błąd w ustawieniu Stop-Lossa popełniłem ??
|
|