Temat:
ATONHT
Ciężko uwierzyć, że taki stary wyga jak Barczyk kieruje spółką z tak mizernymi efektami. Chyba, że chce tylko sprawiać takie wrażenie.
|
|
Temat:
ATONHT
Będzie się działo. Przybędzie trochę nowej krwi na krótki termin. Zobaczymy czy wreszcie na tej spółce fakty pokryją się w końcu z oczekiwaniami.
|
|
Temat:
ATONHT
Moja opinia: Nie ma walnego bo trzeba lecieć do stanów.
|
|
Temat:
ATONHT
Wspomniano o Atonie w Forbes. Cytat:Fundusze unijne miały naszą pozycję umocnić, ale działanie wspólnotowego dopalacza osłabił poślizg w jego dawkowaniu i kuriozalne przepisy. Na przykład o wsparciu e-biznesu nie decydowała jego innowacyjność i szansa odniesienia sukcesu za granicą, ale kolejność zgłoszeń w konkursie o dotacje. Podobnie rewolucyjne na skalę światową rozwiązania technologiczne mogły być zdyskwalifikowane przez wadliwą interpretację unijnych wytycznych.
Tak było w przypadku wrocławskiego Aton-HT, który powstał, aby wdrażać unikalną technologię utylizacji azbestu.
Na początku bezskutecznie walczył o unijne wsparcie, ponieważ przyjętym kryterium innowacyjności przy finansowaniu prac nad technologią było jej zastosowanie na świecie, krócej niż trzy lata. Aton-HT konkurs przegrał, bo jego rozwiązanie nie było wcześniej w ogóle stosowane... Zebrał jednak środki m.in. z NewConnect i teraz jego technologia ma być testowana w USA przy usuwaniu skutków wycieku ropy z platformy wiertniczej BP.
Aton-HT ma szansę zaistnieć na innowacyjnej mapie świata również dlatego, że potrafił wykorzystać rozwiązanie naukowców z Politechniki Wrocławskiej. Współdziałanie biznesu i nauki, matka wynalazków w USA czy w Wielkiej Brytanii, jest jednak w Polsce niezwykle rzadkie. Tam gdzie nie ma wieloletnich układów, przyjaźni czy znajomości, trudno nawiązać jakąkolwiek współpracę. Pełna wersja artykułu
|
|
Temat:
ATONHT
DZISIAJ: Zmiana w zarządzie. Za Jarosława Adamskiego - Ewa Błażejowska LINK
|
|
Temat:
ATONHT
No właśnie. Ktoś mnie pytał kilkanaście postów powyżej jakie mam zastrzeżenia do polityki informacyjnej ATONa.
|
|
Temat:
ATONHT
RAPORT MIESIĘCZNYa w nim: Cytat:W okresie objętym raportem nie miała miejsca realizacja celów emisji zamieszczonych w Dokumencie Informacyjnym. Więc czym się zajmują ?
|
|
Temat:
ATONHT
Technicznie to nie tu. Na NC przychodzi spekuła albo inne magiczne siły i "wszystko bierze w łeb"
|
|
Temat:
ATONHT
Ja również zostaje. Nie wiem co się z tym papierem dzieje, ale zostaje
|
|
Temat:
ATONHT
Papier jest mocno wyprzedany. Nie sadze ze zejdzie ponizej 5,30.
Co do polityki inf. - nie wiemy co stalo sie z udzialami Barczyka i Parosy. Nie mamy zadnej wiesci co z Lotwa, Szwajcarja i Skandynawia.
|
|
Temat:
ATONHT
W oczach wielu spółka straciła wiarygodność. Nie do końca wszyscy rozumiemy co tak naprawdę się tam dzieje. Polityka informacyjna kuleje a nadzieja i wiara teraz już nie wystarczą, jeżeli ktoś napalił się na kontrakty z firmami skali BP.
Osobiście uważam, że mimo wszystko w tym roku zobaczymy coś zaskakującego. Barczyk to nie jest amator w świecie biznesu. W ATONA wpompował dużo pieniędzy, które zarobił jako prezes PROFI.
Będzie duży zysk albo w pysk. Dla tych którzy wytrwają :) (nic odkrywczego w kontekście giełdy ale w technologiach ATONA naprawdę jest potencjał!)
|
|
Temat:
ATONHT
|
|
Temat:
ATONHT
|
|
Temat:
ATONHT
Cytat:[...] co świadczy, że znajdujemy nabywców na nasze urządzenia i technologie. Wolelibyśmy chyba jednak oficjalne informacje o tych nabywcach. To już nie pasztety panie Barczyk. Myślicie, że planują powiadomić o kontraktach na Łotwie i w Szwajcarii w razie niepowodzenia "misji USA" czy może zwlekają, ponieważ tamte rozmowy zakończyły się fiaskiem?
|
|
Temat:
ATONHT
Ależ to 7,0 się broni...
|
|