Też mam nadzieję, że to nie ostatni zakup - w kolejce mamy jeszcze AKT. Sprawa powinna rozstrzygnąć się do końca lipca - wszyscy mamy nadzieję, że pozytywnie. O ile pamiętam, Boryszew jest jednym z trzech oferentów i jak gdzieś czytałem na niemieckim portalu - faworytem. Podsumowując: gdyby do przejętego Theysohn udało się jeszcze dokupić AKT, to w sumie przychody tych firm stanowiłyby ok. 25% zeszłorocznych przychodów Boryszewa. Pewnie jak na apetyty akcjonariuszy to mniej, niż się spodziewali w tym roku (przejęty w zeszłym roku Maflow miał przychody prawie dwa razy większe niż Theysohn i AKT razem wzięte), ale nie wiem, czy coś więcej uda się przejąć... Przynajmniej na razie Boryszew nie wspomina o dalszych planach przejęcia...
|
|
Boryszew sprzedał dzisiaj prawie 10 mln akcji IPX poza rynkiem po cenie... 1,57 zł Hmm....  trochę to dziwne, dzisiaj cena rynkowa wzrosła do 5,14 zł. Ktoś z Was ma pomysł, co tak naprawdę się stało? Kto kupił tyle akcji po tak niskiej cenie? I kto to sprzedał, a mimo to kurs wzrósł? Zawiadomienie o transakcji na akcjach Spółki
|
|
Temat:
MIDAS
A to oficjalne info może będzie już jutro. Według Bloomberga: Cytat: Owners of Polkomtel SA, Poland's second-largest mobile phone operator, are likely to sign a deal to sell the company by tomorrow, Tomasz Zadroga, chief executive officer of PGE SA, which has a stake in the company, said today.
Polkomtel Sale Deal May Be Signed by Tomorrow, PGE Zadroga Says
|
|