kozi76 napisał(a):Zakładam watek bo nie widze na forum.Zaciekawiła mnie ze wzgledu At gdzie pojawiły sie sygnały k.Do tego dzisiaj zakonczono porozumieniem strajk w Hucie Konin,której włascicielem jest Impexmetal SA.Jest ktoś,kto sie interesuje spółką?
Tez kiedys szukalem watku na tym forum na temat ipx i nie znalazlem. Mam pakiecik akcji, nawet spory jak na mnie, od dosc dawna (wiec nie musze dodawac ze ze znaczna strata).
Jak powszechnie sie mowi najlepsza spolka ze stajni Karkosika. Choc to co sie dzieje ostatnimi czasy to "masakra". Rynek spada - ipx spada. Rysnek rosnie - ipx spada lub stoi. Ale w koncu mamy besse. Wiele spolek tak spadalo i juz daje sie zauwazyc, ze wiele chyba znalazlo swoje dno. 3 miesiace temu tkwil w konsolidacji w oklicach 2,20 i liczylem na to, ze wyjdzie z niej na polnoc. Stalo sie odwrotnie. Ostatnie dni znowu posucha - konsolidacja na malych obrotach w okolicach 1,20.; za wyjatkiem ostatnich 3 dni. Czyzby szykowalo sie wybicie? Technicznie tak to wyglada. A dodatkowo wskazylby na to fakt, ze na spolkach Karkosika mocno sie ruszylo (Midas, Krezus). Przy poprzednim mega wypale mds z 3 na 10 zł ipx tez niezle wyskoczyl ( z ok. 2 na 3zł), i to w kilka dni, wiec spolka potrafi mile zaskoczyc. Poki co jeszcze nie mamy potwierdzenia wybicia, ale moim zdaniem warto rozwazyc zakup. Raczej ponizej ok. 1,20 nie spadnie, a ponizej 1,00 trudno sobie wyobrazic (choc na gieldzie wszystko jest mozliwe). Moim zdaniem wzrosty duzo bardziej prawdopodobne niz spadki.
Od jakiegos czasu spolka realizuje skup akcji. Byla deklaracja skupu do 100 mln do czerwca 2009 (pisze z glowy mozecie sprawdzic); 3 transze juz byly, sporo jeszcze zostalo.
Na forum bankiera ppp codziennie po sesji pisze krotki komentarz co sie dzialo w trakcie.
No i jeszcze jedno - spolka skrajnie niedowartosciowana na wszystkich wskaznikach, zarowno w stosunku do branzy jak i calego rynku C/WK=0.25 C/ZO=2.54 C/P=0.09
Tyle z grubsza co wiem i mam nadzieje na rozwiniecie watku przez innych, zwlaszcza pod katem fundamentalnym.
Pozdrawiam WD i forumowiczow.
Moja rzeczywistość subiektywna - to wszystko to, co istnieje. Rzeczywistość obiektywna to twór syntetyczny dotyczący hipotetycznej uniwersalizacji licznych rzeczywistości subiektywnych. Philip Dick.